Stressontknoping

De zenmonnik Paul Loomans gidst je in zijn boeken door de wonderlijke wereld van stressontknoping.

De reeks Stressontknoping bestaat uit drie delen: Ik heb de tijd, Goed gevoel en Vleugels van vertrouwen.

De ondertitel van Ik heb de tijd luidt: ‘een handleiding in Tijdsurfen’. Het doel van tijdsurfen is dat je rust als uitgangspunt kiest voor het uitvoeren van al je dagelijkse bezigheden, op je werk, thuis of op reis. Tijdsurfen bestaat uit zeven aanwijzingen: elk wordt in Ik heb de tijd eerst kort omschreven en daarna uitvoerig toegelicht.

Paul Loomans nodigt je uit om dit avontuur met vertrouwen aan te gaan zodat ook jij binnenkort de aangename afwisseling tussen rust en dynamiek van een Tijdsurfer zult ervaren.

Met Goed gevoel bouwt Loomans de reeks Stressontknoping verder uit. Nu zoomt hij in op emoties en hun werking. Zowel positieve als negatieve emoties komen aan bod.

De laatste toevoeging aan de reeks is Vleugels van vertrouwen: gids voor innerlijke metamorfose. De focus ligt in dit boek op je zelfbeeld dat bestaat uit gedachte- en gedragspatronen die vast verankerd in ons zitten en ons kunnen belemmeren. Loomans laat zien hoe je je van je negatieve zelfbeeld kunt bevrijden.

De aanwijzingen die ik nu als coach geef aan mensen die een lastige relatie met zichzelf hebben, zijn eenvoudig uit te leggen en toe te passen en bijzonder werkzaam. Goede raad is simpel, zegt men in de zen. Een goed werkend advies zal niet proberen om enkele aspecten aan de oppervlakte te veranderen maar gaat direct naar de wortel en geeft daar nieuwe impulsen. Dat is wat de methode die dit boek beschrijft ook doet.