De spirituele uitgeverij van Nederland

Bewustwording is de eerste stap naar verandering. Met de boeken van AnkhHermes op het gebied van persoonlijke groei en bewustwording maak je de transformatie van pijn naar heling door (h)erkenning en handvatten om je eigen keuzes te maken.

   

Hoe creëer je bewustwording? Volgens Eckhart Tolle heb je drie mogelijkheden in iedere situatie: je kunt ervan weggaan, de situatie veranderen of het accepteren. Door je bewust te worden van je opties kun je keuzes maken, uit een uitzichtloze situatie ontsnappen en je oude patronen doorbreken. De boeken van AnkhHermes op het gebied van persoonlijke groei en bewustwording laten zien welke opties er zijn buiten de gebaande paden.

Bewustwordingsproces

Je vergroot je bewustzijn door je nieuwsgierig op te stellen, inzicht op te doen en en jezelf te accepteren. Zelfacceptatie is een belangrijk onderdeel van groei, omdat het je startpunt verankert. Wanneer je jezelf accepteert zoals je bent, vecht je niet langer tegen wat is. Paradoxaal genoeg is dat direct het startpunt van jouw transformatie: de stress niet goed genoeg te zijn valt weg, waardoor je vrij bent om authentieke keuzes te maken.

Daarom staan juist de boeken in dit rijtje die alles te maken hebben met de tastbare werkelijkheid waarin we ons bevinden. Denk aan onze menselijke relaties: Liefdesbang en Liefdeskunst gaan over hoe je je kunt stellen voor echte liefde voor jezelf en een ander, terwijl Narcistisch misbruik in de liefde en Destructieve relaties op de schop je leren welke relaties je achter je mag laten om voor jezelf te kiezen. Stop met pleasen helpt je om je authentieke zelf te laten schijnen in de wereld en met De intelligentie van licht leer je op je intuïtie te vertrouwen door op te merken wat jou specifiek toeschijnt. Aan het sterfbed laat ons de andere kant zien van onze sterfelijkheid, namelijk dat het grootste gedeelte van de mensen op een normale manier sterft en hoeveel troost dat kan geven. Als een geliefde sterft en Leed heeft niet het laatste woord geven nieuwe inzichten in de schaduwkant van het leven waar we vaak liever niet naar kijken.