De spirituele uitgeverij van Nederland

Een Cursus in Wonderen is de voornaamste inspiratiebron van belangrijke spirituele leraren zoals Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson. De Cursus gaat voornamelijk over liefde, vergeving en niet-oordelen. Omdat de Cursus niet een gemakkelijk boek is om van kaft tot kaft te lezen, geeft Uitgeverij AnkhHermes titels uit die helpen bij het begrijpen en leren kennen van Een Cursus in Wonderen. 

Benieuwd welk boek over Een cursus in wonderen het best bij jou past?
Lees het hier onder de galerij.

   

Hoe lees jij de Cursus?

Wil je graag meer weten over Een Cursus in Wonderen (in het Engels A Course in Miracles), maar weet je niet waar je het beste kunt beginnen? Deze wegwijzer helpt je om een keuze te maken.

Ik ben benieuwd naar de Cursus; ik heb er misschien van gehoord, maar weet er nog niet veel vanaf

Veel mensen lopen eerst een tijdje om ‘Een cursus in Wonderen’ heen. Hij intrigeert, trekt aan, wil gelezen worden. Maar is ook dik, ingewikkeld of het taalgebruik schrikt af. Ingangen tot Een Cursus in Wonderen van Willem Glaudemans geeft aanknopingspunten waardoor je met de Cursus aan de slag kunt gaan.

Het regent geluk van Lisa Portengen en Koos Janson is een goede introductie op Een Cursus in Wonderen. Lisa Portengen wilde de Cursus al heel lang ‘doorgronden’ en beet zich er in vast. In de vertaler van de Cursus Koos Janson vond zij de perfecte leraar. Toen Lisa met haar online community Smart & Sexy (www.smart&sexy.nl) een 100-dagen feel good challenge organiseerde, belde ze iedere dag met Koos. Ze stelde hem alledaagse vragen, waar veel vrouwen mee worstelen: waarom lukt het me niet om af te vallen? Waarom kan ik maar geen afstand nemen van mijn werk? Waarom heb ik toch altijd ruzie om dezelfde dingen met mijn partner? Koos gaf heldere antwoorden op basis van Een cursus in wonderen. Het resultaat: GELUK! Hun tweegesprekken zijn gebundeld in dit boek. Het biedt je een unieke combinatie van feel good en verdieping.

Ik wil de Cursus graag toepassen in mijn leven en met liefde, vergeving en niet-oordelen aan de slag willen gaan

Herinneren wie je bent, werken met het werkboek van Een Cursus in Wonderen van Elly Clabbers gaat over het lezen van de Cursus. Elly deelt haar weerstand en haar inzichten, en de ‘glimpen’ van de herinnering aan haar werkelijke natuur als kind van God. Naast haar persoonlijke verhaal geeft ze tips voor een beter begrip van de lessen en het in praktijk brengen daarvan.

Geïnspireerd door de Cursus schreef Marianne Williamson het beroemde Terugkeer naar liefde, leven met principes van Een Cursus in Wonderen waarin ze duidelijk maakt dat liefde de drijvende kracht achter alles is en hoe je je terugkeer naar liefde kunt maken.

Ik worstel met mijn gezondheid, hoe kan ik de Cursus toepassen?

Ziekte als geneesmiddel, heling volgens Een Cursus in Wonderen van Elly Clabbers kan een inspiratiebron zijn voor mensen met kanker of een andere levensbedreigende ziekte. Met het lezen van de Cursus werd haar ziekte het middel dat haar werkelijke genezing bracht.

Ik ben veel bezig met familiezaken en misschien wel problematiek, hoe kan de Cursus me hierbij helpen?

Familieopstellingen en Een Cursus in Wonderen van Els Thissen combineert de boodschap van liefde en vergeving met tal van voorbeelden van werkzame opstellingen. Wie zich openstelt zal een wezenlijke omslag kunnen ervaren voorbij angst naar liefde: zo kan er weer verbinding gevoeld worden met de eenheid waar we in onze relaties met anderen ten diepste naar verlangen.

Ik wil meer weten over hoe Een Cursus in Wonderen is ontstaan

Een leven geen geluk van Kenneth Wapnick is de biografie van Helen Shucman en gaat over het fascinerende proces van het ontstaan van Een Cursus in Wonderen.