7 spirituele boeken om tijdens de vakantie te lezen

Laatste update door Melissa Blad op 4 juli 2024

Ben je nog op zoek naar een leuke boekentip voor deze vakantie? Het team van AnkhHermes helpt je hierbij!

De vakantieperiode is weer aangebroken. Of je nu op vakantie gaat naar een warm land waar de zon altijd schijnt, of lekker in Nederland blijft en van ons eigen mooie land gaat genieten, tijdens de vakantie is het fijn om jezelf te verliezen in een inspirerend boek. De zomer is een periode van groei, maar het is niet de tijd om met zware thema’s, zoals trauma, aan de slag te gaan. Wil je in de vakantie wel persoonlijk en spiritueel groeien? Nu is er de tijd en ruimte om naar het Nu en de toekomst te kijken.

Het team van AnkhHermes deelt in dit artikel 7 persoonlijke boekentips waarmee je jezelf verder kunt ontwikkelen deze vakantie. Het zijn stuk voor stuk boeken die diepgaand zijn, maar wel toegankelijk blijven. Lichte spiritualiteit dus voor deze zomer! In dit artikel deelt elke medewerker van AnkhHermes zijn of haar persoonlijke boekentip. Zo lees je bijvoorbeeld welk boek onze uitgever José van Blokland leest deze vakantie of welk boek je volgens onze redacteur Miriam den Ouden echt niet mag missen!

José, uitgever:

Op deze afbeelding in het artikel over vakantie boekentips is het omslag van Tarot voor jezelf te zien. Het omslag is grotendeels lichtblauw, en op de hoeken wordt het omlijst door goudkleurige wolken. In het midden van het omslag is de titel 'Tarot voor jezelf' te lezen.

Tarot voor jezelf is een echt een vakantieboek, waar je niet te veel bij hoeft na te denken. Je kunt op vakantie ook je eigen Tarot kaartendeck meenemen om direct met het boek aan de slag te gaan. Het is een boek om in stukjes te lezen, of je nu één kaart trekt voor jezelf en opzoekt wat deze betekent, of iets legt voor een ander. Het boek zorgt daarnaast ook altijd voor aanspraak en leuke gesprekken. De manier waarop Annick Van Damme dit boek heeft geschreven vind ik uniek. Het is heel duidelijk en bovenal praktisch.

Anouschka, brandmanager:

Op de afbeelding is een donkerblauwe kaft te zien, met bovenin glinsterende diamanten. In het midden van het omslag staat de titel van het boek.

Voor mij is lezen tijdens vakantie vooral een moment om mijmerend in het zonnetje in een hangmat het leven te overdenken. Daarom is mijn boekentip voor de vakantie De diamant in jezelf van Gangaji. Zij legt als een soort Eckhart Tolle in alle kalmte uit waardoor de geest soms zo over zijn toeren kan raken en hoe je weer terugkomt bij de rust en vrede die al in je ligt. Zonder dat je daar allerlei oefeningen voor hoeft te doen, waardoor ik lekker loom de zon kan zien ondergaan met een glimlach op mijn gezicht.

Miriam, redacteur:

Op de afbeelding is een oranje omslag te zien. In grote letters staat de tekst 'stop met pleasen' afgebeeld. De letter 'e' van het woord 'met' en de letter 'a' van het woord pleasen 'vallen' als het ware uit het woord naar beneden.

Natuurlijk moeten er ook minstens een paar feelgoodromans in je koffer om lekker te ontspannen, maar de vakantie is ook een uitgelezen moment om rustig aan jezelf te werken. Dan raad ik Stop met pleasen van Andrea Mathews aan. Goed geschreven en boordevol tips en eye-openers. Zij helpt je echt om je patronen te herkennen én te stoppen. Na de vakantie durf je eindelijk eens een keer nee te zeggen en kom je vaker voor jezelf op. Beloofd!

Maria, acquirerend redacteur:

De kaft is roze met in het midden een grote vlam afgebeeld. Het woord Tantra staat er groot op afgebeeld en is verticaal geschreven.

We horen veel over tantra, maar hoeveel weten we er eigenlijk van? Daniel Odier is jouw gids om toegang te krijgen tot de oer-energie van vuur en verlangen die tantra is. Het gaat om de bewuste beleving van alles om je heen via al je zintuigen. Op vakantie, in een andere omgeving, kijk, hoor, ruik, voel en proef je andere dingen en anders je gewend bent. Tantra trekt deze beleving door als je weer terug bent. Een fijn vooruitzicht!

Obe, online redacteur:

Omslag van Lao Tzu's Tao Te Ching

Vakantie doet mij vertragen, stilstaan en contempleren. Ik zie ernaar uit. De Tao Te Ching, zeker de versie van Ursula K. Le Guin,  krijgt dat ook voor elkaar. Eeuwenoude wijsheid verpakt in poëtische beelden en termen die bij elke keer herlezen nog even fris en diepgaand blijkt te zijn: ‘Om comfortabel te zijn in de kou, blijf bewegen; / om comfortabel te zijn in de hitte, blijf stil; / om comfortabel te zijn in de wereld, blijf kalm en helder.’

Melissa, hoofdredacteur Inspirerend leven

Omslag van De geheimen van space clearing

Waarbij de meeste mensen de lente als seizoen gebruiken om op te ruimen en te ontspullen is de zomerperiode dat voor mij. Op dagen dat het weer het niet toe laat om naar buiten te gaan, is dit een fijne tijd om aan de slag te gaan met het reinigen en harmoniseren van de energie in huis. De geheimen van de space clearing van Denise Linn is een praktisch en makkelijk toepasbaar boek om je hierbij te helpen. Door het toepassen van traditionele ceremonies en moderne technieken leer je hoe je de energie kunt reinigen en positieve veranderingen kunt brengen. Met behulp van feng shui, opruimen, gebed, kristallen, essentiële oliën en meer transformeer je iedere ruimte.

Melissa, online marketeer:

omslag van Tekens van het universum van Denise Linn. Donker universum met fladderende vogels, insecten en vlinders

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in tekens van het universum. Is toeval echt toeval? Of betekent het iets meer? Tijdens mijn vakantie vind ik het heerlijk dieper in deze vraagstukken te duiken. Want wat betekent het bijvoorbeeld dat ik al dagenlang 11:11 zie als ik op de klok kijk? Het boek Tekens van het universum van Denise Linn kan ik daarom zeker aanraden. Op een fijne en toegankelijke manier vertelt ze over de betekenis van de verschillende tekens én hoe je deze zelf kunt oproepen. Een heerlijk boek om mee te nemen in de koffer!

Melissa Blad

Melissa Blad is marketingassistent bij Uitgeverij AnkhHermes

Lees ook

De meest fascinerende boeken over het hiernamaals, reïncarnatie en vorige levens
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *