De spirituele uitgeverij van Nederland

Tekens van het universum

Toeval, voorgevoelens en synchroniciteit

Tekens van het universum van Denise Linn gaat over de rijke symboliek van tekens en is een krachtige en eenvoudig te gebruiken gids met het uitgebreidste woordenboek van tekens van het universum dat ooit is samengesteld.

Vraag je je af wat toevalligheden, voorgevoelens, synchroniciteit en andere tekens je te vertellen hebben? Zie je bijvoorbeeld opvallend vaak dubbele getallen, of denk je al heel lang aan iets en opeens ‘overkomt’ het je? De natuur is rijk aan tekens en (dieren)symboliek. Leer tekens herkennen en in te zetten als krachtige wegwijzers voor je persoonlijke ontwikkeling.

Lees meer >
Over de auteur
Inhoud
Recensies

Denise Linn

Denise Linn auteur van Tekens van het universum

Denise Linn is een spiritueel leraar en auteur van vele boeken waarin ze de kennis van sjamanistische tradities van over de hele wereld vertaalt voor spirituele levensvragen van hedendaagse zinzoekers. www.deniselinn.com

Meer boeken van deze auteur

Inleiding 9

1. Hoe tekens werken 13
2. Een teken krijgen 33
3. Vragen om een teken 63
4. De interpretatie van tekens 79

Woordenboek van tekens 89

Dankwoord 309

Over Denise Linn 310

Wat vinden anderen van Tekens van het universum?
Anja Groenewegen deelt een review:

De dwarrelende vlinders op de kaft lijken mijn vermoeden te bevestigen dat het boek onder andere zal gaan over de mij bekende tekens vanuit het universum: de vlinders. Het is een mooie kaft waardoor het inderdaad lijkt alsof de vlinders van ver komen, vanuit een ons onbekende dimensie. Om die reden nodigt het boek uit om bevestiging vinden door het te gaan lezen.

Ik verwachtte een boek waarin ik veel herkenning zou kunnen vinden van mijn ervaringen met tekens die op mijn pad gebracht zijn. En inderdaad, dat gebeurde. Maar, er stond veel meer in dit boek. Er zijn veel meer tekens dan ik dacht. Wat mij vooral ook boeide, is hoe je jezelf kunt ontwikkelen in het zien en ontvangen van tekens. Hoe je omstandigheden kunt creëren om tekens te kunnen ontvangen en interpreteren. Het mooie is dat ze meerdere manieren beschrijft waarop je dit kunt doen zodat er voor iedereen wel een passende manier te vinden is. Het leert je om je meer met jezelf te verbinden zodat je beter naar je innerlijke zelf leert luisteren met betrekking tot het maken van de juiste keuzes. Ze beschrijft onder andere kort en duidelijk de traditionele systemen van tekens.

In dit boek komen voor mij alle losse eindjes bij elkaar waardoor dit boek voor mij zeer interessant was om te lezen, en daarna, ook heel fijn als naslagwerk als er tekens op je pad komen zodat je de betekenis op kunt zoeken. Een soort woordenboek.

Het taalgebruik is duidelijk, en de informatie kort en bondig. De indeling is overzichtelijk zodat het voor iedereen toegankelijk is.

Ik zou het boek aanraden aan mensen die meer willen weten over het kunnen zien, horen en voelen van tekens en hun betekenis. Het is ook fijn om beter naar je eigen, wijze, innerlijke zelf te leren luisteren. Dit boek biedt hiervoor zeker de benodigde handvatten voor.

Ik geef het boek een 8 omdat ik denk dat het voor veel mensen iets zou kunnen betekenen door het krijgen en kunnen interpreteren van tekens vanuit het universum, maar ook vanuit de eigen, wijze kern die in elk mens zit, maar waar we vaak in de drukte niet bij stil staan om te kunnen luisteren en horen welke tekens daar gegeven worden.

Anja Groenewegen, juli 2021

Wat vinden anderen van Tekens van het universum?
Manuela Dubbeldam deelt een review:

Dit boek is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar de boodschappen die wij aardse mensen krijgen vanuit hogere sferen. De auteur heeft veel kennis en ervaring op het gebied van bewustwording. De kaft van het boek staat vol met vlinders, dit sprak mij direct aan. Vlinders zijn bij veel mensen bekend als spiritueel teken. Aan de schrijfstijl merk ik wel dat dit boek een vertaling is van het origineel. De zinnen lopen niet allemaal even lekker door, dat leidt in het begin af. Ook kwam ik nog wat spelfouten tegen (in de tweede druk).

Mijn verwachting van dit boek was dat ik meer zou leren over de soorten tekens die er zijn en de mogelijke betekenissen ervan. Die verwachting is zeker uitgekomen. Daarnaast ben ik mij ook veel bewuster geworden van tekens. Als je goed oplet, krijg je de hele dag door tekens en aanwijzingen, die je leven een stukje makkelijker kunnen maken. Door deze manier van leven kun je meer meebewegen op de golven en zo op je voorbestemde pad terecht komen.

Wat wel goed is om te weten is dat tweederde van het boek bestaat uit een woordenboek van tekens, waarin je de betekenis(sen) van tekens kunt opzoeken. Ik had zelf verwacht dat er iets meer zou worden ingegaan op de werking van tekens in het algemeen. Bovendien het eerste deel van het boek niet erg gestructureerd geschreven. Al met al zou ik dit boek wel aanraden aan mensen die zich bewuster willen worden van tekens die zij vanuit het universum krijgen.

Manuela Dubbeldam, juli 2021

Wat vinden anderen van Tekens van het universum?
Marlou Ansems deelt een review:

Tekens, het willen zien en mogen ontvangen ervan. Het gaat voor mij samen met het accepteren van mijn hooggevoeligheid. Ingevingen maar ook daadwerkelijke gebeurtenissen en constateringen geven inzicht. Dit praktische boek met een sterke inleiding over hoe tekens werken en hoe je deze kunt opvatten. Maar ook zeker het weer loslaten van zodat nieuwe wegen zich kunnen openen. Voor iedereen wie niet langer geloofd in toevalligheden die zich zomaar voordoen. Synchroniciteit, alles wat ons met zijn allen verbindt. Het grotere geheel waar we allemaal in mogen geloven en wat we daadwerkelijk mogen beleven en doorvoelen.

Dit boek is alles behalve een zware ingewikkelde formulering maar houdt je aan het lezen en laat je na 1/3 los. Tijd om voor jezelf te ontdekken wat tekens voor jou mogen betekenen.

De lelie is voor mij persoonlijk hier een prachtig voorbeeld van: waar de lelie staat voor transformatie die plaatsvindt door dood en wedergeboorte. Als symbool van leven naar de dood. Een van de natuurlijke cyclussen uit het universum. Als een deel van jou of je leven sterft, dan herinnert dit teken je eraan om erop te vertrouwen dat er wedergeboorte volgt.

Marlou Ansems, juli 2021

Wat vinden anderen van Tekens van het universum?
Lilian Leer deelt een review:

Wat een geweldig boek!
Natuurlijk ben ook ik wel eens bijgelovig als ik bepaalde tekens zie. Daardoor was ik extra gemotiveerd om dit boek te lezen. Ik was erg benieuwd wat de schrijfster dacht over dit onderwerp. Toen ik de kaft zag, dacht ik inderdaad dat de vlinders een van ons meest universele tekens van het universum zijn. Ik vind het erg aantrekkelijk vorm gegeven met overzichtelijke hoofdstukken.

Dit boek las ik in een mum van tijd uit. Deze schrijfster weet dit fenomeen goed uit te leggen en zelfs psychologisch en cultureel te onderbouwen. Ik heb ook mijn eigen mening over tekens uit het universum maar dit is vooral mijn beleving hiervan. Denise Linn laat nieuwe invalshoeken zien en zet je aan het denken over de dingen die je dagelijks op je pad tegenkomt. Ik verwachtte van het boek een uitleg hoe dit nou precies werkt maar haar boek zet je juist aan het denken en nodigt je uit op zoek te gaan bij jezelf, naar je eigen betekenis hiervan. Het laatste gedeelte is een klein woordenboek met steekwoorden en uitleg hiervan dat als begin van je ontdekking kan worden gebruikt. Het stimuleert je om op persoonlijke basis hierover na te denken.

Ik beveel dit boek zeker aan om te gaan lezen als je uitgedaagd wilt worden je blik te gaan verbreden en meer te gaan zien van wat al is. Het enige nadeel aan dit boek is dat ik het te kort vond. Het had wat mij betreft drie keer zo dik mogen zijn!

Lilian Leer, juli 2021

Wat vinden anderen van Tekens van het universum?
René Kars deelt een review:

Enthousiast begon ik dit boek te lezen. Na een kwart gelezen te hebben… was het boek eigenlijk uit, want de resterende bladzijden vormen een woordenboek van tekens. Voor mij een heel grappig eerste teken dat het boek mij zelf gaf. Je kent die types zoals ik wel, vooral veel lezen, en nog meer lezen, totdat je zoveel hebt gelezen dat je niet meer weet waar te beginnen met doen.

Dus die handschoen maar opgepakt, en de tijd die ik anders zou besteden aan lezen heb ik besteed aan kijken naar tekens.
Daar heb je de toelichting van Denise wel bij nodig. Want wat is nu wel een teken en wat niet. In het begin leek het of ze alleen maar succesverhalen als voorbeeld aanhaalde. Al snel kwam daar wat meer evenwicht in. Het opvolgen van een teken kan namelijk ook tot niet als positief bestempelde gebeurtenissen leiden. Denise Linn geeft voldoende tips om kritisch te kijken naar tekens, en daarbij vooral je intuïtie en je gezonde verstand te gebruiken. Ze raadt je aan om ook te kijken naar de betekenis van een teken binnen verschillende culturen.

En nu ben je natuurlijk benieuwd wat de tekens voor mij in petto hadden…
In het begin werd ik bijna paranoia van alles wat er om me heen gebeurde. Was dit nu een teken of toeval, was dat misschien wel een teken… ik zag twee duiven en twee kraaien, wat zou dat betekenen…
Wees gerust dat slijt heel snel. Niet alles is een teken, en niet met alle tekens moet je iets.

Ik vond het een heel waardevol boek. De betekenis die ik nu aan tekens geef, is dat het mij helpt om me meer open te stellen voor alles wat er om me heen gebeurt. En ik ben me ook bewuster dat de tekens die het universum geeft ook afhangen van hoe je naar de wereld kijkt. Iedereen heeft de ervaring wel dat als je iets nieuws koopt, je dat opeens heel veel vaker ziet. Dus blijf openstaan voor nieuwe “tekens”.

Is het waar of niet waar dat het universum je bewust tekens stuurt? Denise Linn is daar van overtuigd. Ik ben nog niet zover om die conclusie te kunnen delen met haar. Wat wel opviel was het volgende: als ik te weinig tijd voor mezelf neem, verschijnt (of zie ik?) er heel vaak opeens een roodborstje. Roodborstjes zijn heel solitair. Afgelopen week toen ik had besloten om weer iedere ochtend te gaan wandelen, verschenen er de hele dag roodborstjes: in het bos, op straat en zelfs in mijn eigen tuin. Of dat een “echt” teken was, is voor mij minder relevant.

Teken of niet, het roodborstje heb ik gebruikt als bevestiging voor mezelf dat het een goed besluit was om weer te gaan wandelen en ik heb gewoon genoten van het “teken” op zich.
Ik zou je zeker aanraden om dit boek te lezen, en je leven te verrijken met boodschappen of boodschappers uit het universum. En wat je met die boodschappen vervolgens doet, wordt bepaald door een ieders eigen interpretatie en gezond verstand…

René Kars, juni 2021

25,00

Je bestelt en rekent af bij:

 • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
 • Veilig winkelen, bestellen en betalen
 • Regelmatig gratis e-books
Bindwijze
paperback
e-book
Op voorraad

Gratis verzending

Op werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

 • Taal: Nederlands
 • ISBN: 9789020217964
 • Publicatiedatum: 26-05-2021

Je bestelt en rekent af bij:

 • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
 • Veilig winkelen, bestellen en betalen
 • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:
 • Ideal
 • Mastercard
 • VISA
 • Bancontact
Bekijk de inhoud van dit boek ➔

Tekens van het universum van Denise Linn gaat over de rijke symboliek van tekens en is een krachtige en eenvoudig te gebruiken gids met het uitgebreidste woordenboek van tekens van het universum dat ooit is samengesteld.

Vraag je je af wat toevalligheden, voorgevoelens, synchroniciteit en andere tekens je te vertellen hebben? Zie je bijvoorbeeld opvallend vaak dubbele getallen, of denk je al heel lang aan iets en opeens ‘overkomt’ het je? De natuur is rijk aan tekens en (dieren)symboliek. Leer tekens herkennen en in te zetten als krachtige wegwijzers voor je persoonlijke ontwikkeling.

Denise Linn

Denise Linn auteur van Tekens van het universum

Denise Linn is een spiritueel leraar en auteur van vele boeken waarin ze de kennis van sjamanistische tradities van over de hele wereld vertaalt voor spirituele levensvragen van hedendaagse zinzoekers. www.deniselinn.com

Meer boeken van deze auteur

Lees het gratis Fragment