De aarde zal weer vruchtbaar zijn

Ellen Winkel

verhalen van landbouwpioniers

 De aarde zal weer vruchtbaar zijn van Ellen Winkel brengt de levensverhalen van enkele gedreven pioniers in beeld. Vanuit de visie dat alles een samenhangend levend geheel vormt, gaan zij op zoek naar een nieuwe landbouw in een nieuwe economie. De auteur brengt de geschiedenis van de BD-beweging tot leven. In een tijd waarin de landbouw snel industrialiseert, komen BD-boeren met zorglandbouw, samenwerking met natuurorganisaties, groenteabonnementen en samenwerkingsvormen, waarbij consumenten nauw met elkaar verbonden zijn.

Grootgrondbezitter en kunstverzamelaar Marie Tak van Poortvliet (1871-1936) is ervan overtuigd dat de door Rudolf Steiner geïntroduceerde biologisch-dynamische(BD) landbouw zal bijdragen aan ‘het geluk van de mensheid’. Ze laat alles wat ze bezit na aan Cultuurmaatschappij Loverendale, de landbouwonderneming die ze in 1926 heeft opgericht.

Tuinderszoon Jan Schrijver (1950) heeft grote weerzin tegen gebruik van gif en rijdt in 1971 in zijn Eend met een paar kistjes spinazie naar een kabouterwinkel in Amsterdam. Veertig jaar later worden zijn biologisch-dynamische wortels en kolen in kuubskisten door de vrachtwagens van vijf grote handelsbedrijven opgehaald.

€ 20,99

Bestellen

Bestel bij onze eigen betrouwbare webshop Boekenwereld.com.
Dit boek wordt gratis verzonden.

De aarde zal weer vruchtbaar zijn

Klik hier om in te kijken

ISBN 9789020208382
Pagina's 208
Gepubliceerd 01-11-2012