De spirituele uitgeverij van Nederland

Manifestatie van de scheppende bron van liefde: Willem Glaudemans vertelt over zijn Biblos-serie

Laatste update door Anouschka van Wettum op 8 juli 2021

Willem Glaudemans vertelt in deze video hoe de scheppende bron van liefde zich in zijn leven heeft gemanifesteerd, met als tastbaar resultaat onder andere zijn Biblos-serie.

“Schepping wil door jou heen komen en als jij blokkades hebt, omdat je zelf plannen hebt, dan stagneert het, maar het blijft wel duwen”, vertelt Willem Glaudemans.

Willem Glaudemans vertelt over het ontstaan van de Biblos-serie. Meer informatie over de Biblos-serie en waar de afzonderlijke delen over gaan, vind je hier. In de video vertelt hij over zijn schrijversdroom die anders zou uitpakken, zijn ontmoeting met Elisabeth Kübler-Ross, en zijn relatie met scheppen. Ook zie je de kunstwerken die Willem Glaudemans geschilderd heeft. Bekijk de video of lees de transcriptie eronder.

Willem Glaudemans: “Ik was nog een proefschrift aan het schrijven over Willem Frederik Hermans, hier aan de overkant en ik voelde: dit is niet waar ik voor gekomen ben. Maar ik wist toen nog niet zo goed wat dan wel?

En dat is toen wel heel duidelijk geworden in een workshop bij Elisabeth Kübler-Ross, in mei 1985. Daar heb ik echt een enorme omslag gemaakt. En daarna wist ik van, OK, dit is waar het voor bedoeld is, dit is waar mijn leven voor bedoeld is. Ik voelde een innerlijke kracht.

Het was een uitstorting van een totale liefdevolle energie door me heen. Die me daarna nog een aantal maanden bijgebleven is.

Schepping wil door jou heenkomen

Ik was oorspronkelijk Nederlands gaan studeren omdat ik schrijver wilde worden. Nou ja, dat is gelukt, maar niet romans enzo die ik dacht te gaan schrijven.

Die hele Biblos-serie die bij AnkhHermes is uitgegeven, op die boeken daar had ik eerst ook een heel ander beeld van hoe dat zou gaan. En dat moest ik ook opzij zetten.

Schepping wil door jou heen komen en als jij blokkades hebt, omdat je zelf plannen hebt, dan stagneert het, maar het blijft wel duren. Dat merkte ik ook. Als ik er niet mee bezig was, dan voel ik me ook niet gelukkig.

Hoe de Biblos-serie van Willem Glaudemans vorm kreeg

Ik ben vanaf mijn zestiende, zeventiende, ben ik eigenlijk met het project bezig geweest. Maar in de verkeerde vorm. Het is pas de afgelopen jaren, vanaf 2011 ofzo, is het in de goeie vorm gekomen.

De vorm maakt mij uiteindelijk niet meer uit, omdat ik steeds veel meer besef, het komt allemaal uit dezelfde bron. Of ik nou schrijf, of ik nou een schilderij maak, of ik nou mensen begeleid, of als ik lezingen geef, of andere dingen doe. Het maakt eigenlijk allemaal niet meer uit.

Het is als met dezelfde bron, ja, de scheppende boom van liefde zou je kunnen zeggen. Ik heb ooit gezegd, toen in die workshop bij Elisabeth Kübler-Ross, dat God mij gebruiken mocht, met mijn talenten. Nou ja, dan heb je er geen zeggenschap meer over, dan gebeurt het gewoon.

De inspiratie die je meekrijgt

Ik heb er een paar beelden bij. Ik krijg sowieso inspiratie, dat komt dus niet uit mij, of het komt hooguit uit mijn ziel of mijn hogere zelf ofzo. Daar komt de inspiratie.

En het andere is dat ik steeds meer ga realiseren dat iedereen, dat geldt niet alleen voor mij, je komt hier met, wat ik dan maar in een soort beeldspraak lichtzaad heb genoemd. En het lichtzaad zit in je ziel en dat wordt op een gegeven moment letterlijk door licht aangeraakt. En dan komt het eruit. Dan gaat het bloeien.

En zo zie ik ook die boeken, het hele project, van dat ik met dat lichtzaad hier gekomen ben om dat hier uit te delen, te laten bloeien. En dat wacht dus op het juiste moment. Dat het licht er op gaat schijnen en mag gaan beginnen.

Dan ben ik altijd verbaasd, verwonderd, wat er dan uitkomt, weet je wel. Dan zit ik echt zelf ook te kijken van: oh?  Dit is het dus, ok.

Scheppen is vreugde

En dat is vreugde, want ik noem altijd scheppen is vreugde. Als het gezwoeg en geploeter wordt, is dat geen schepping meer. Dan ben je aan het knutselen.

En dat ik niet mijn eigen ideeën had van het moet een groot, dik boek worden, tralala. Dan had dat nooit gewerkt, dan was er nog nooit iets verschenen van het geheel. En nu kan ik terugkijken op een serie van acht boeken die er opeens is.

Ik heb alleen maar plezier. Ik ga ook niet meer voor minder, weet je wel.”

Willem Glaudemans

Videoportret door: Video’s met Hart en Ziel www.marjoy.nl


Boek van de levensmissie

Boek van de levensmissie werd bekroond door Paravisie. Ook beschikbaar als e-book.

Bekijk de volledige Biblos-serie hier.

Bestellen

Boek van het zelf

Boek van het Zelf is ook beschikbaar als e-book.

Bekijk de volledige Biblos-serie hier.

Bestellen

Boek van het scheppen

Boek van het Scheppen is ook beschikbaar als e-book.

Bekijk de volledige Biblos-serie hier.

Bestellen
Anouschka van Wettum

Anouschka van Wettum

Als brandmanager bij Uitgeverij AnkhHermes zorg ik voor de marketing, pr en social media van de uitgeverij.

Lees ook

Wat gebeurt er als je doodgaat? Hans Stolp vertelt
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *