PUUR

Alles over hooggevoeligheid vind je in de boeken van expert Jolijn Hendriks, niet alleen hoe zelf met je hooggevoeligheid om te gaan, maar ook hoe hooggevoeligen met elkaar omgaan.

De PUUR-reeks bestaat uit drie boeken. In Puur lichter leven richt Jolijn Hendriks zich op de positieve kanten van hooggevoeligheid. Wees er blij mee, is haar boodschap!

Als je vrij bent van alles wat je zwaarte geeft, brengt dat verandering in je zelfvertrouwen, je verbindingen, je werk… op alle gebieden van het leven. Tegelijk verander je geestelijk en lichamelijk als je de zwaarte in je leven kunt loslaten. Zelfs in je uiterlijke taal zie je verschil.

Belangrijk voor de balans in je leven is dat hoofd en lijf samenwerken en elkaar omarmen. Puur lichter leven is een handreiking in het proces van het ‘aankijken’ van je eigen emotionele bagage. Het gaat over loslaten in de brede zin van het woord.

Puur hooggevoelig – dat eerder verscheen dan Puur lichter leven – is een compleet en praktisch boek voor hooggevoelige mensen. Hoe kun je je als hoogsensitief persoon snel beter in je vel voelen? Voelen is voor de normale mens een uitdaging, maar niet voor hooggevoeligen. Voor hen is juist niet al te veel meegesleurd te worden in gevoelens de uitdaging. Buig je hooggevoeligheid om tot een kwaliteit, aldus Hendriks.

In Puur elkaar grootbrengen beweegt Hendriks weg van het individu en kijkt ze naar de relaties die hooggevoeligen onderhouden. Het gaat hier over ouder-kindrelaties. We kunnen veel van elkaar leren als we er de tijd voor nemen. Jolijn Hendriks geeft in haar kenmerkende prettige schrijfstijl vele herkenbare voorbeelden uit haar praktijk en uit haar eigen leven. Ook doet ze suggesties en geeft ze tips over hoe je dit in je eigen leven kunt toepassen.

Als we ervan uitgaan dat kinderen ons als opvoeders spiegelen in gedrag, wordt het boeiend om onszelf via het gedrag van het kind opnieuw te ontdekken: wat laat mijn kind aan mij zien over wat bij mij speelt, wat ik niet leef of wat ik juist te veel benadruk?