Klein geluk

In de serie ‘Klein geluk’ steken Maria Grijpma en Inge Jager mantelzorgers, zorgmedewerkers en patiënten een hart onder de riem.

In hun eerste boek, Klein geluk voor de mantelzorger, zetten Maria Grijpma en Inge Jager de mantelzorger in het zonnetje. Met hun positieve boek willen ze tegenwicht bieden aan de manier waarop we omgaan met onze mantelzorgers, terwijl we hen zo hard nodig hebben – en dankbaar mogen zijn voor hun inzet! Ook voor hen moet soms gezorgd worden!

Ook degene die ziek is, verdient steun, positiviteit en geluk. Ziek zijn is niet leuk, maar hoort wel bij het leven. Kijk er met behulp van Klein geluk als je ziek bent eens op een andere manier naar, zelfs (en zeker) als je chronisch ziek bent: overdenk je leven, zoek een nieuwe balans en sta stil bij de momenten van klein geluk. Grijpma en Jager helpen je daarbij!

In het derde boek uit deze reeks, Klein geluk voor de zorg, verschuiven Grijpma en Jager hun focus naar zorgprofessionals. Ook zij verdienen zorg en aandacht, zodat ze hun werk nog beter kunnen doen. Ze hebben uit hun eerdere boeken een aantal recepten voor klein geluk gebloemleesd, waarmee ze de behoeften van zorgprofessionals centraal stellen en bevredigen, zodat ze veerkrachtig blijven.

Zoals ze zelf schrijven in de inleiding bij Klein geluk voor de zorg: ‘Zij hebben beiden geleerd goed voor zichzelf te zorgen en maken daar ook echt tijd voor vrij. Om ’s morgens ‘de dag te redden’ neemt Inge bijvoorbeeld een duik in zee of in de IJssel, ze maakt (daarna) ruim gebruik van warme kruiken en ze schaatst in de winter een paar keer per week. Maria neemt graag een koude douche, ze brengt regelmatig tijd door op haar picknickkleed in een weiland en ze houdt van improviserend mantra’s zingen. Ze delen hun kennis en ervaring via hun boeken. Al tien jaar geven ze vrolijke workshops en trainingen, met steeds hetzelfde onderwerp: hoe zorg je nóg beter voor jezelf.’