Gedachtekracht

Creëer je werkelijkheid met je gedachten, dat is de les die Pam Grout ons leert in haar boeken E-kwadraat en Kubieke E.

In haar inleiding bij E-kwadraat schrijft Grout dat je gedachten je werkelijkheid creëren, dat er in de kosmos een kracht is die kan genezen en dat jij en alleen jij jouw leven vormgeeft. Er is helaas een probleem, een addertje onder het gras, want dit weten betekent niet dat je het gelooft. Daar zit volgens Grout het probleem: je gelooft het niet echt, niet helemaal. Daarom gaat ze je graag voor in je bewustwordingsproces: ‘Dit kleine boek zal je eens en voor altijd bewijzen dat jouw gedachten macht hebben en dat een veld van oneindige mogelijkheden wacht tot jij er aanspraak op maakt. Het zal je helpen de achterhaalde manier van denken die jouw leven bepaalt te veranderen.’

Grout introduceert het ‘veld van mogelijkheden’, een bron van kracht en energie, dat je in je voordeel kunt leren gebruiken. Ze biedt daarvoor negen experimenten aan. Die bevestigen dat het veld ons allemaal verbindt en dat je je leven zelf in de hand hebt. Elke gedachte is een energiegolf die alles in het universum beïnvloedt. Maar net als bij elektriciteit moet je wél de stekker erin steken, schrijft ze.

In Kubieke E biedt Grout nogmaals negen experimenten aan waarmee ze aantoont dat je gedachten wonderen creëren. Ook dit boek maakt duidelijk dat je oude mentale constructies moet opgeven en loslaten. Geef je over aan de liefdevolle, almachtige energiekracht die groter, sterker, helderder en ja, vreemder is dan alles wat je tot nu toe hebt gezien. Die Heilige Energie is het leven zelf. Het leven dat – hoeveel muren we ook opwerpen en hoe erg we ook in de problemen zitten – altijd met open armen klaarstaat.