Kubieke E

jouw gedachten creëren wonderen, 9 nieuwe experimenten om het te bewijzen

Auteur: Pam Grout
Kubieke E - cover
Kubieke E - achterkant
Bekijk de achterkant
Bekijk de voorkant

Download het gratis fragment

Kubieke E (E3) is het vervolg op bestseller E-Kwadraat (E2), waarin Pam Grout met 9 experimenten laat zien dat je gedachten de werkelijkheid creëren. In Kubieke E gaat ze verder en dieper het veld van energie in. Met 9 nieuwe experimenten laat ze haar lezers wederom zelf bewijzen dat wonderen en zegeningen bij het leven horen - sterker nog, je verdient ze!- en dat je vaak maar één gedachte verwijderd bent van je eigen geluk.
Kubieke E (E3) is het vervolg op bestseller E-Kwadraat (E2), waarin Pam Grout met 9 experimenten laat zien dat je gedachten de werkelijkheid creëren. In Kubieke E gaat ze verder en dieper het veld van energie in. Met 9 nieuwe experimenten laat ze haar lezers wederom zelf bewijzen dat wonderen en zegeningen bij het leven horen - sterker nog, je verdient ze!- en dat je vaak maar één gedachte verwijderd bent van je eigen geluk. Een heerlijk leesbaar 'doe-boek' dat bewijst dat The Secret écht werkt!
Lees meer ➔
Kubieke E (E3) is het vervolg op bestseller E-Kwadraat (E2), waarin Pam Grout met 9 experimenten laat zien dat je gedachten de werkelijkheid creëren. In Kubieke E gaat ze verder en dieper het veld van energie in. Met 9 nieuwe experimenten laat ze haar lezers wederom zelf bewijzen dat wonderen en zegeningen bij het leven horen - sterker nog, je verdient ze!- en dat je vaak maar één gedachte verwijderd bent van je eigen geluk. Een heerlijk leesbaar 'doe-boek' dat bewijst dat The Secret écht werkt!
Lees meer >
Over de auteur
Productinfo
Recensies
Inhoud

Pam Grout

Pam Grout

Pam Grout is niet alleen de auteur van de internationale bestseller E-Kwadraat (E2), ze schreef nog 14 andere boeken, 2 toneelstukken, een soap, een televisieserie heel veel artikelen, onder andere voor de Huffington Post. 'Genoeg om de afgelopen 20 jaar niet om te hoeven komen van de honger', zoals ze zelf zegt. Pam Grout reist als freelance schrijver de hele wereld over, heeft daarnaast ook nog tijd om moeder te zijn en wil voor iedereen die zij tegenkomt in het leven een inspiratiebron zijn. Haar bestseller E-Kwadraat werd in de Verenigde Staten uitgegeven bij de gerenommeerde uitgeverij Hay House. Inmiddels is E-Kwadraat in meer dan 30 landen succesvol uitgegeven.

Meer boeken van deze auteur

Productinfo

 • Taal: Nederlands
 • ISBN: 9789020211771
 • Pagina's: 224 pagina's
 • Vertaler: Marijn van der Zwaard

Wat vinden anderen van 'Kubieke E' van Pam Grout?

Kubieke E (E3) is het vervolg op bestseller E-Kwadraat (E2), waarin Pam Grout met 9 experimenten laat zien dat je gedachten de werkelijkheid creëren. In Kubieke E gaat ze verder en dieper het veld van energie in. Met 9 nieuwe experimenten laat ze haar lezers wederom zelf bewijzen dat wonderen en zegeningen bij het leven horen – sterker nog, je verdient ze!- en dat je vaak maar één gedachte verwijderd bent van je eigen geluk. Een heerlijk leesbaar ‘doe-boek’ dat bewijst dat The Secret écht werkt!

Vanaf pagina 1 was ik geboeid

 • Hanneke Lokhoff
 • 20/02/2020

Na ruim dertig jaar in het onderwijs te hebben gewerkt ben ik in 2008 een eigen onderneming gestart: KnapVilla. Ook in het onderwijs zien we veel oude ...

Lees recensie

Na ruim dertig jaar in het onderwijs te hebben gewerkt ben ik in 2008 een eigen onderneming gestart: KnapVilla. Ook in het onderwijs zien we veel oude mentale constructies en blijkt het lastig om die op te geven, om die los te laten. Bij het boek E3 sprak mij meteen de onder titel aan; jouw gedachten creëren wonderen. Vanaf pagina 1 was ik geboeid, vooral over de uitleg van programmering in ons brein. Een programmering die al heel jong het brein binnensluipt door opmerkingen en opvoeding door de volwassenen om ons heen. Maar je hebt iedere dag de kans om opnieuw te beginnen en realiseer je dat je zelf de baas bent over je gedachten. Dat biedt kansen! De prachtige citaten in het boek zetten je brein aan het denken.

Lees minder

Ik ben me weer bewust geworden van al het moois om me heen

 • Lammy Homburg-Woertink
 • 13/02/2020

Met veel plezier heb ik dit boek gelezen en de (meeste) experimenten uitgevoerd. Ook al gebeurden er nare dingen in mijn naaste omgeving, ik heb mooie ...

Lees recensie

Met veel plezier heb ik dit boek gelezen en de (meeste) experimenten uitgevoerd. Ook al gebeurden er nare dingen in mijn naaste omgeving, ik heb mooie dingen meegemaakt, nieuwe dingen aangedurfd en kreeg als vanuit het niets leuke ideeën. Ik werd er vrolijk van en ben me weer bewust geworden van alle moois om me heen en ben daar dankbaar voor. Alles is er en de mogelijkheden zijn eindeloos. De uitspraak die me het meest aanspreekt: “Ik wil dat God elke dag moet lachen van blijdschap omdat hij het leven heeft gegeven aan iemand die er blij mee is” (blz. 109).

Lees minder

Wat een cadeautje

 • Carin Brinkhof
 • 20/02/2020

Over de helft van mijn leven was ik er wel een keertje klaar mee, met die oude overtuigingen die ik zoveel jaren met me mee had gedragen. Het was genoeg, ik ...

Lees recensie

Over de helft van mijn leven was ik er wel een keertje klaar mee, met die oude overtuigingen die ik zoveel jaren met me mee had gedragen. Het was genoeg, ik ben gewoon goed genoeg! Ik begon een andere afslag te nemen, beetje bij beetje. En toen ineens kwam er zoveel op mijn pad dat ik wel moest: loslaten. Er was veel verdriet maar daarbij voelde ik ook opluchting om de last die minder werd. En nu vertelt het boek Kubieke E me dat het eigenlijk zo simpel is: het enige wat je moet doen is je geluk achterna gaan en de kosmos regelt de rest. Pam Grout omlijst haar verhaal met  persoonlijke ervaringen, laat je nadenken, neemt je mee in een 9-tal experimenten en zet een aantal  wereldbeelden tegenover evenzovele onwrikbare waarheden. De beeldspraak die ze gebruikt, de uitspraken van vakgenoten, het verhaal dat helder, met humor en zo overtuigend wordt verteld. “Het leven is multiple choice” en Pam, je hebt me, ik geef me over. Wat een cadeautje.  Dank je wel!

Lees minder

Een schitterend inspirerend boek

 • Isabelle Swerts
 • 25/02/2021

Een schitterend inspirerend boek, het kwam als gelegen op mijn pad. Ik zat er even doorheen met mijn gedachten. Dankzij dit boek kan ik mijn gedachten over ...

Lees recensie

Een schitterend inspirerend boek, het kwam als gelegen op mijn pad. Ik zat er even doorheen met mijn gedachten. Dankzij dit boek kan ik mijn gedachten over een andere boeg gooien. Omdat onze gedachten ongelofelijk sterk zijn, zoals zij schrijft in haar boek, heeft alles wat in ons op komt een werking. Dus je kan wel stellen dat wij allemaal dit boek zeker moeten lezen, om het allemaal niet zo zwaar te zien in het leven. We zouden veel meer moeten voelen, dat is een eerste stap in de goede richting. Energie voelen aan de hand van experimenten, zeker haalbaar. Volg je hart en ervaar de goedheid van dit boek.

Lees minder

Een eyeopener!

 • Vanessa Schoonbaert
 • 28/05/2020

Met grappige anekdotes en verbluffende bewijzen laat Pam Grout zien dat onze gedachten meer macht hebben dan we vaak denken. Ik kon het boek dan ook ...

Lees recensie

Met grappige anekdotes en verbluffende bewijzen laat Pam Grout zien dat onze gedachten meer macht hebben dan we vaak denken. Ik kon het boek dan ook moeilijk opzij leggen en wilde zelf aan de slag met de experimenten. Wanneer je vertrouwen stelt in het universum, je ogen openhoudt en je gedachten durft uit te spreken, gebeuren er wonderlijke dingen. Er is vaak maar een kleine verandering in je denkpatroon nodig om het leven te leiden dat je echt wilt. Eens je je dan ook bewust bent van de kracht van je gedachten, gaat je eigen werkelijkheid vanzelf open. Een eyeopener!

Lees minder

Voorwoord door Gabrielle Bernstein 11
Inleiding 15

DEEL I: Hoppa! 19
Hoofdstuk 1: Houston, we have a problem 21
Hoofdstuk 2: Bedankt voor de herinnering, hè 33
Hoofdstuk 3: Nou, en?! 47

DEEL II: De experimenten 73
De voorbereidingen: belangrijke instructies om toegang te krijgen tot de magie 75

Experiment 1: De Boogie-Woogie Gevolgtrekking 87
(of: The importance of not being earnest):
Zonder culturele training is geluk mijn natuurlijke toestand

Experiment 2: De Rode Pil Gevolgtrekking 113
(of: Een snelle opfriscursus):
Het leven ontstaat vanuit mezelf

Experiment 3: De Simon Cowell Gevolgtrekking 135
(of: Waarom jij nergens over kunt oordelen):
Niets is pertinent waar; dat maakt mijn denken er alleen van

Experiment 4: De Ik Houd van Alles en Iedereen Gevolgtrekking 151
(of: Er is geen ‘zij’):
Als ik van alles en iedereen houd, kom ik op één lijn met het VM

Experiment 5: De Jouw Nieuwe Beste Vriend Gevolgtrekking 169
(of: Geld is helemaal niet ingewikkeld):
Geld is niets anders dan energie en een afspiegeling van mijn overtuigingen

Experiment 6: De Natuur versus Nieuws Gevolgtrekking 193
(of: Waarom je vaker naar buiten moet):
Het Veld van Oneindige Mogelijkheden zendt 24 uur per dag goddelijke nieuwsberichten uit

Experiment 7: De ‘Als Jij het Zegt’ Gevolgtrekking 211
(of: Woorden zijn de toverstaf waarmee je je leven vormgeeft):
Ik vul mijn leven met vreugde en overvloed zodra ik ophoud er slecht over te praten

Experiment 8: De Placebo Gevolgtrekking 229
(of: De waarheid over het vervormen van de werkelijkheid):
De werkelijkheid is flexibel en veranderlijk en een afspiegeling van mijn diepste overtuigingen

Experiment 9: De Yabbadabbadoo Gevolgtrekking 245
(of: Transcendentie is de normaalste zaak van de wereld):
Het leven is wonderbaarlijk en ik kan niet echt doodgaan

Nawoord: Bonusexperiment 10: De Bruiloft in Kana Gevolgtrekking 261
(of: We gaan LOS!)

Dankwoord 267
Over de auteur 269

23,50

Je bestelt bij

Ook beschikbaar als

Ebook
€ 14.99

Meer info ➔

Paperback
Op voorraad
 • Gratis verzending
 • Op werkdagen voor 20.00 besteld, binnen 48 uur in huis (NL)

Je bestelt bij

Ook beschikbaar als

Ebook
€ 14.99


Over de auteur ➔

Pam Grout

Pam Grout

Pam Grout is niet alleen de auteur van de internationale bestseller E-Kwadraat (E2), ze schreef nog 14 andere boeken, 2 toneelstukken, een soap, een televisieserie heel veel artikelen, onder andere voor de Huffington Post. 'Genoeg om de afgelopen 20 jaar niet om te hoeven komen van de honger', zoals ze zelf zegt. Pam Grout reist als freelance schrijver de hele wereld over, heeft daarnaast ook nog tijd om moeder te zijn en wil voor iedereen die zij tegenkomt in het leven een inspiratiebron zijn. Haar bestseller E-Kwadraat werd in de Verenigde Staten uitgegeven bij de gerenommeerde uitgeverij Hay House. Inmiddels is E-Kwadraat in meer dan 30 landen succesvol uitgegeven.

Meer boeken van deze auteur
Productinfo ➔
 • Taal: Nederlands
 • ISBN: 9789020211771
 • Pagina's: 224 pagina's
 • Vertaler: Marijn van der Zwaard
Recensies ➔

Wat vinden anderen van 'Kubieke E' van Pam Grout?

Kubieke E (E3) is het vervolg op bestseller E-Kwadraat (E2), waarin Pam Grout met 9 experimenten laat zien dat je gedachten de werkelijkheid creëren. In Kubieke E gaat ze verder en dieper het veld van energie in. Met 9 nieuwe experimenten laat ze haar lezers wederom zelf bewijzen dat wonderen en zegeningen bij het leven horen – sterker nog, je verdient ze!- en dat je vaak maar één gedachte verwijderd bent van je eigen geluk. Een heerlijk leesbaar ‘doe-boek’ dat bewijst dat The Secret écht werkt!

Vanaf pagina 1 was ik geboeid

 • Hanneke Lokhoff
 • 20/02/2020

Na ruim dertig jaar in het onderwijs te hebben gewerkt ben ik in 2008 een eigen onderneming gestart: KnapVilla. Ook in het onderwijs zien we veel oude ...

Lees recensie

Na ruim dertig jaar in het onderwijs te hebben gewerkt ben ik in 2008 een eigen onderneming gestart: KnapVilla. Ook in het onderwijs zien we veel oude mentale constructies en blijkt het lastig om die op te geven, om die los te laten. Bij het boek E3 sprak mij meteen de onder titel aan; jouw gedachten creëren wonderen. Vanaf pagina 1 was ik geboeid, vooral over de uitleg van programmering in ons brein. Een programmering die al heel jong het brein binnensluipt door opmerkingen en opvoeding door de volwassenen om ons heen. Maar je hebt iedere dag de kans om opnieuw te beginnen en realiseer je dat je zelf de baas bent over je gedachten. Dat biedt kansen! De prachtige citaten in het boek zetten je brein aan het denken.

Lees minder

Ik ben me weer bewust geworden van al het moois om me heen

 • Lammy Homburg-Woertink
 • 13/02/2020

Met veel plezier heb ik dit boek gelezen en de (meeste) experimenten uitgevoerd. Ook al gebeurden er nare dingen in mijn naaste omgeving, ik heb mooie ...

Lees recensie

Met veel plezier heb ik dit boek gelezen en de (meeste) experimenten uitgevoerd. Ook al gebeurden er nare dingen in mijn naaste omgeving, ik heb mooie dingen meegemaakt, nieuwe dingen aangedurfd en kreeg als vanuit het niets leuke ideeën. Ik werd er vrolijk van en ben me weer bewust geworden van alle moois om me heen en ben daar dankbaar voor. Alles is er en de mogelijkheden zijn eindeloos. De uitspraak die me het meest aanspreekt: “Ik wil dat God elke dag moet lachen van blijdschap omdat hij het leven heeft gegeven aan iemand die er blij mee is” (blz. 109).

Lees minder

Wat een cadeautje

 • Carin Brinkhof
 • 20/02/2020

Over de helft van mijn leven was ik er wel een keertje klaar mee, met die oude overtuigingen die ik zoveel jaren met me mee had gedragen. Het was genoeg, ik ...

Lees recensie

Over de helft van mijn leven was ik er wel een keertje klaar mee, met die oude overtuigingen die ik zoveel jaren met me mee had gedragen. Het was genoeg, ik ben gewoon goed genoeg! Ik begon een andere afslag te nemen, beetje bij beetje. En toen ineens kwam er zoveel op mijn pad dat ik wel moest: loslaten. Er was veel verdriet maar daarbij voelde ik ook opluchting om de last die minder werd. En nu vertelt het boek Kubieke E me dat het eigenlijk zo simpel is: het enige wat je moet doen is je geluk achterna gaan en de kosmos regelt de rest. Pam Grout omlijst haar verhaal met  persoonlijke ervaringen, laat je nadenken, neemt je mee in een 9-tal experimenten en zet een aantal  wereldbeelden tegenover evenzovele onwrikbare waarheden. De beeldspraak die ze gebruikt, de uitspraken van vakgenoten, het verhaal dat helder, met humor en zo overtuigend wordt verteld. “Het leven is multiple choice” en Pam, je hebt me, ik geef me over. Wat een cadeautje.  Dank je wel!

Lees minder

Een schitterend inspirerend boek

 • Isabelle Swerts
 • 25/02/2021

Een schitterend inspirerend boek, het kwam als gelegen op mijn pad. Ik zat er even doorheen met mijn gedachten. Dankzij dit boek kan ik mijn gedachten over ...

Lees recensie

Een schitterend inspirerend boek, het kwam als gelegen op mijn pad. Ik zat er even doorheen met mijn gedachten. Dankzij dit boek kan ik mijn gedachten over een andere boeg gooien. Omdat onze gedachten ongelofelijk sterk zijn, zoals zij schrijft in haar boek, heeft alles wat in ons op komt een werking. Dus je kan wel stellen dat wij allemaal dit boek zeker moeten lezen, om het allemaal niet zo zwaar te zien in het leven. We zouden veel meer moeten voelen, dat is een eerste stap in de goede richting. Energie voelen aan de hand van experimenten, zeker haalbaar. Volg je hart en ervaar de goedheid van dit boek.

Lees minder

Een eyeopener!

 • Vanessa Schoonbaert
 • 28/05/2020

Met grappige anekdotes en verbluffende bewijzen laat Pam Grout zien dat onze gedachten meer macht hebben dan we vaak denken. Ik kon het boek dan ook ...

Lees recensie

Met grappige anekdotes en verbluffende bewijzen laat Pam Grout zien dat onze gedachten meer macht hebben dan we vaak denken. Ik kon het boek dan ook moeilijk opzij leggen en wilde zelf aan de slag met de experimenten. Wanneer je vertrouwen stelt in het universum, je ogen openhoudt en je gedachten durft uit te spreken, gebeuren er wonderlijke dingen. Er is vaak maar een kleine verandering in je denkpatroon nodig om het leven te leiden dat je echt wilt. Eens je je dan ook bewust bent van de kracht van je gedachten, gaat je eigen werkelijkheid vanzelf open. Een eyeopener!

Lees minder
Inhoud ➔

Voorwoord door Gabrielle Bernstein 11
Inleiding 15

DEEL I: Hoppa! 19
Hoofdstuk 1: Houston, we have a problem 21
Hoofdstuk 2: Bedankt voor de herinnering, hè 33
Hoofdstuk 3: Nou, en?! 47

DEEL II: De experimenten 73
De voorbereidingen: belangrijke instructies om toegang te krijgen tot de magie 75

Experiment 1: De Boogie-Woogie Gevolgtrekking 87
(of: The importance of not being earnest):
Zonder culturele training is geluk mijn natuurlijke toestand

Experiment 2: De Rode Pil Gevolgtrekking 113
(of: Een snelle opfriscursus):
Het leven ontstaat vanuit mezelf

Experiment 3: De Simon Cowell Gevolgtrekking 135
(of: Waarom jij nergens over kunt oordelen):
Niets is pertinent waar; dat maakt mijn denken er alleen van

Experiment 4: De Ik Houd van Alles en Iedereen Gevolgtrekking 151
(of: Er is geen ‘zij’):
Als ik van alles en iedereen houd, kom ik op één lijn met het VM

Experiment 5: De Jouw Nieuwe Beste Vriend Gevolgtrekking 169
(of: Geld is helemaal niet ingewikkeld):
Geld is niets anders dan energie en een afspiegeling van mijn overtuigingen

Experiment 6: De Natuur versus Nieuws Gevolgtrekking 193
(of: Waarom je vaker naar buiten moet):
Het Veld van Oneindige Mogelijkheden zendt 24 uur per dag goddelijke nieuwsberichten uit

Experiment 7: De ‘Als Jij het Zegt’ Gevolgtrekking 211
(of: Woorden zijn de toverstaf waarmee je je leven vormgeeft):
Ik vul mijn leven met vreugde en overvloed zodra ik ophoud er slecht over te praten

Experiment 8: De Placebo Gevolgtrekking 229
(of: De waarheid over het vervormen van de werkelijkheid):
De werkelijkheid is flexibel en veranderlijk en een afspiegeling van mijn diepste overtuigingen

Experiment 9: De Yabbadabbadoo Gevolgtrekking 245
(of: Transcendentie is de normaalste zaak van de wereld):
Het leven is wonderbaarlijk en ik kan niet echt doodgaan

Nawoord: Bonusexperiment 10: De Bruiloft in Kana Gevolgtrekking 261
(of: We gaan LOS!)

Dankwoord 267
Over de auteur 269