Ton van der Kroon

Ton van der Kroon

Ton van der Kroon is verteller, auteur en coach en geeft workshops in binnen- en buitenland. Hij is een van de pioniers van het mannenwerk en organiseert reizen en healing-conferenties. In 2021 verscheen de jubileumeditie van De terugkeer van de koning dat vijfentwintig jaar eerder voor het werd uitgebracht. 

Terug naar boven


Over

Op zijn website schrijft Ton van der Kroon:

Mijn hele leven ben ik geraakt door een stille roep, of zo je wilt roeping. Een stem van binnen die me aanzet om al mijn tijd, energie en werk in dienst te stellen van ‘het groter geheel’. Dat heeft me enerzijds veel problemen gebracht maar ook ongelooflijk veel schoonheid, wijsheid en liefde gegeven. Ik noem het ‘de weg van het hart’. Die heeft me tot in de verste uithoeken van de wereld gebracht: ik heb traumahulpverlening in Gaza gegeven; energetisch werk gedaan in Iran, Noord Korea, India, Afrika en nog zo’n 30 andere landen; ik begeleid al dertig jaar mannen om hun eigen mannelijkheid, kracht en kwetsbaarheid te vinden, en ik ben gefascineerd door het verhaal van Maria Magdalena, als representant van het goddelijke vrouwelijke. Mijn motto: ‘De weg wordt gemaakt door hem te gaan.

Zijn belangrijke boek De terugkeer van de koning is inmiddels in verschillende talen vertaald, onder andere in het Frans, Spaans, Arabisch en Engels. Bekijk hieronder de boektrailer voor The Return of the King.

Terug naar boven