Irene van Lippe-Biesterfeld

Irene van Lippe-Biesterfeld

Irene van Lippe-Biesterfeld (1939) zette zich na opleidingen Spaanse Taal en Letterkunde en Agogiek in op het terrein van transcultureel werk en vrouwen voor vrede. In de afgelopen decennia heeft zij zich sterk gericht op het herstel van de relatie tussen mens en natuur.

In 2001 richtte zij het NatuurCollege op, een maatschappelijke organisatie die zich inzet voor behoud en waardering van de natuurlijke leefomgeving door persoonlijke betrokkenheid en bewustwording te bevorderen. Hierbij ligt de nadruk op de eenheid van het leven.

In haar werk krijgen natuurlijk leiderschap en de binnenkant van duurzaamheid speciale aandacht.
In Zuid-Afrika ontwikkelde zij een trainingsprogramma, Spirit of the Wild, waarin gidsen van nationale parken getraind worden om toeristen in wezenlijk contact te brengen met de natuur. In Nederland nam zij het initiatief tot een soortgelijk programma genaamd ‘Natuur-Wijs’ om schoolkinderen weer echt in contact te brengen met de natuur.

Naast de activiteiten rondom deze projecten geeft zij lezingen en cursussen. Irene van Lippe-Biesterfeld heeft een groot aantal boeken geschreven waaronder Dialoog met de natuur en Aarde ik hou van jou

Meer informatie: www.natuurcollege.nl, www.bergplaas.com, www.natuur-wijs.nl

Terug naar boven