Gregg Braden

Gregg Braden

Gregg Braden (1957) is wetenschapper en auteur. Hij heeft verschillende bestsellers geschreven, waarvan er een aantal op de New York Times bestseller lijst terecht zijn gekomen. In zijn boeken onthult hij diepe inzichten in het nieuwe menselijke verhaal en hoe deze ontdekkingen het beleid van het dagelijks leven en de opkomende wereld beïnvloeden. Al zeven jaar op rij staat Gregg Braden in de Verenigde Staten tussen de top 100 ‘Meest spiritueel invloedrijke levende mensen ter wereld’.

Terug naar boven


Gregg Bradens boeken in het Nederlands

Gregg Braden, geboren op 28 juni 1957 in Missouri, is wetenschapper en auteur. Hij heeft verschillende bestsellers geschreven, waarvan er een aantal op de New York Times bestseller lijst terecht zijn gekomen. Tot nu toe hebben twaalf van zijn boeken een award in de wacht weten te slepen en zijn zijn boeken in meer dan veertig talen vertaald, waaronder naar het Nederlands. Zijn boek Human by Design, dat in 2018 voor het eerst in het Engels verscheen, is in datzelfde jaar ook in het Nederlands verschenen onder de titel De mens als ontwerp. De overige Nederlandse boeken van Gregg Braden, zoals Het Jesaja-Effect, De goddelijke Matrix en Grenzeloos bewustzijn, zijn alleen nog tweedehands te vinden.

Gregg Braden onthult in zijn boeken diepe inzichten in het nieuwe menselijke verhaal en hoe deze ontdekkingen het beleid van het dagelijks leven en de opkomende wereld beïnvloeden. Al zeven jaar op rij staat Gregg Braden in de Verenigde Staten tussen de top 100 ‘Meest spiritueel invloedrijke levende mensen ter wereld’.

De mens als ontwerp

In De mens als ontwerp neemt Gregg Braden je mee op een reis die voorbijgaat aan de theorie van Darwin. In dit baanbrekende boek geeft Gregg Braden een verrassend antwoord op de tijdloze vraag naar wie we in wezen zijn. Onmiskenbaar is het gegeven dat de moderne mens zo’n 200.000 jaar geleden ‘opeens’ verscheen en dat er iets is gebeurd waardoor dit mogelijk werd. Er heeft toen een soort kwantumsprong plaatsgevonden, waardoor de mens over allerlei eigenschappen beschikt, die we als typisch menselijk beschouwen en die niet vanuit een evolutionair perspectief kunnen worden verklaard. Nieuw DNA-onderzoek toont volgens Braden aan dat wij al vanaf het begin van de mensheid over die buitengewone mogelijkheden beschikken. Wij zijn zo ontworpen. Met die specifiek menselijke vermogens als intuïtie, empathie en liefde kunnen we onszelf en elkaar helen en onze wereld op een positieve manier beïnvloeden.

Gregg Bradens educatieve achtergrond

Gregg Braden maakt net als Lynne McTaggart en Bruce Lipton wetenschap en spiritualiteit toegankelijk voor een groot publiek. Zo heeft hij meer dan 800.000 volgers online en spreekt hij over de hele wereld. Zo heeft hij onder andere samen met Bruce Lipton voor de United Nations gesproken. Voordat hij auteur en spreker was heeft hij verschillende opleidingen gevolgd. Zo studeerde hij Toegepaste Wetenschappen, met een focus op aardwetenschappen aan het Metropolitan Community College. Na deze opleiding heeft hij in Florida Mariene Geologie en Biologie gestudeerd en haalde hij in 1982 zijn Bachelor of Science aan het Metropolitan State College.

Terug naar boven


Cursus Wired to Thrive van Gregg Braden

Naast dat hij auteur en spreker is, geeft Gregg Braden ook online cursussen die je kunt volgen. Een van die cursussen is Wired to Thrive. In deze cursus leer je hoe je je aangeboren kracht kunt ontgrendelen om zo rust te vinden in de chaos en te werken aan duurzame oplossingen voor de problemen waarmee je wordt geconfronteerd, zowel in je persoonlijke leven als in de wereld als geheel. Deze cursus bestaat uit zes hoofdstukken van in totaal 57 lessen en bijna 10 uur aan beeldmateriaal van Gregg Braden. Naast de lessen heb je ook toegang tot de online community en kun je opdrachten maken in een werkboek.

Terug naar boven