De energetica van Voice Dialogue

Met werkboek

De energetica van Voice Dialogue - cover
De energetica van Voice Dialogue - achterkant
Bekijk de achterkant
Bekijk de voorkant

Download het gratis fragment

Je denkt en handelt vaak op de automatische piloot en identificeert je met allerlei gedachten en ideeën die niet de jouwe zijn, met als gevolg dat dingen je zomaar lijken te overkomen. Het energiewerk van Robert Stamboliev, gebaseerd op de Voice Dialogue-methode, helpt je om uit deze ‘slaap’ te ontwaken en je te bevrijden van conditioneringen die een vrij leven in de weg zitten. Met Voice Dialogue kun je zo diep gaan als je wilt, maar ook zo hoog als je kunt reiken.

Je denkt en handelt vaak op de automatische piloot en identificeert je met allerlei gedachten en ideeën die niet de jouwe zijn, met als gevolg dat dingen je zomaar lijken te overkomen. Het energiewerk van Robert Stamboliev, gebaseerd op de Voice Dialogue-methode, helpt je om uit deze ‘slaap’ te ontwaken en je te bevrijden van conditioneringen die een vrij leven in de weg zitten. Met Voice Dialogue kun je zo diep gaan als je wilt, maar ook zo hoog als je kunt reiken. Nu met werkboek, om direct aan de slag te kunnen gaan. Ben jij klaar voor diepgaande, blijvende transformatie?

De energetische aspecten van Voice Dialogue zijn belangrijk voor een diepgaande, blijvende transformatie die leidt tot de ontwikkeling van de persoonlijkheid en meer levensgeluk. Stamboliev legt verbanden met esoterische geneeswijzen en Tai Chi. Therapeuten, coaches, supervisoren en trainers kunnen deze principes ook in hun werk toepassen.

Lees meer ➔

Je denkt en handelt vaak op de automatische piloot en identificeert je met allerlei gedachten en ideeën die niet de jouwe zijn, met als gevolg dat dingen je zomaar lijken te overkomen. Het energiewerk van Robert Stamboliev, gebaseerd op de Voice Dialogue-methode, helpt je om uit deze ‘slaap’ te ontwaken en je te bevrijden van conditioneringen die een vrij leven in de weg zitten. Met Voice Dialogue kun je zo diep gaan als je wilt, maar ook zo hoog als je kunt reiken. Nu met werkboek, om direct aan de slag te kunnen gaan. Ben jij klaar voor diepgaande, blijvende transformatie?

De energetische aspecten van Voice Dialogue zijn belangrijk voor een diepgaande, blijvende transformatie die leidt tot de ontwikkeling van de persoonlijkheid en meer levensgeluk. Stamboliev legt verbanden met esoterische geneeswijzen en Tai Chi. Therapeuten, coaches, supervisoren en trainers kunnen deze principes ook in hun werk toepassen.

Lees meer >
Over de auteur
Productinfo
Recensies
Inhoud

Robert Stamboliev

Robert Stamboliev

Robert Stamboliev MA is internationaal werkzaam als psycholoog, trainer, coach en relatietherapeut. Sinds 1983 heeft hij zich ingespannen om Voice Dialogue op de kaart te zetten in Nederland en Europa en hij heeft daartoe in 1988 het Instituut voor Transformatiepsychologie (ITP) opgericht. Hij studeerde andragologie aan de Universiteit van Utrecht en bekwaamde zich in Voice Dialogue en transformatiepsychologie bij Hal Stone aan het International College in Los Angeles waar hij zijn Master degree in 1988 behaalde. Zijn passie is om mensen meer bewustzijn te laten vinden. ‘Een mens denkt en handelt vaak mechanisch, identificeert zich met allerlei gedachtes en denkbeelden en als gevolg daarvan overkomt hem van alles, zonder dat hij zich daarvan bewust is. Datgene wat jij in essentie bént, slaapt. Bewustzijnswerk is essentieel om ‘wakker’ te worden, je te bevrijden van conditioneringen en om échte keuzes te kunnen maken. Our planet needs consciousness!’

Meer boeken van deze auteur

Productinfo

 • Taal: Nederlands
 • ISBN: 9789020219708
 • Pagina's: 224 pagina's

Wat vinden anderen van 'De energetica van Voice Dialogue' van Robert Stamboliev?

In contact komen met je innerlijke ikken

 • Silvia de Laat
 • 08/05/2023

Ik wilde dit boek graag lezen omdat ik het volgende stukje erg herkenbaar vond: ‘We denken en handelen vaak op de automatische piloot en identificeren ...

Lees recensie

Ik wilde dit boek graag lezen omdat ik het volgende stukje erg herkenbaar vond: ‘We denken en handelen vaak op de automatische piloot en identificeren ons met gedachten en ideeën die niet de onze zijn. Het gevolg is dat dingen ons zomaar lijken te overkomen.’ Omdat ik (energetisch) erg gevoelig ben, wilde ik leren hoe je je op bepaalde energiepatronen af kunt stemmen.

Hoewel ik nog niet bekend was met Voice Dialogue, was ik wel al bekend met termen als het innerlijke kind, het kwetsbare kind, innerlijke criticus of aardewerker. Dit boek heeft mijn bewustzijn hiernaar teruggebracht en legt goed uit hoe je m.b.v. een stoelentechniek met diverse subpersoonlijkheden binnen jezelf in contact kan komen, evenals het bewuste Ego en het Gewaarzijn.

Wat ik heel interessant vind is dat iedereens subpersoonlijkheden het met een bepaalde reden ooit over kunnen nemen, omdat het je op een bepaald punt in je leven geholpen heeft. Daar tegenover zit dan een andere subpersoonlijkheid die je “weggedrukt” hebt, maar ook deel van jou is. Hierdoor identificeren we ons met één iets, terwijl we zoveel meer zijn. Wat ik dan heel mooi vind is dat de schrijver ook zegt dat we deze subpersoonlijkheden allemaal moeten bedanken, en niet moeten veroordelen.

In het boek komt ook een stukje over goden voor, dit sprak mij persoonlijk niet zo aan. Maar verder vind ik het een aanrader! Ik ga ook zeker aan de slag met wat oefeningen die achterin het boek staan.

Lees minder

Vaak vind je verstoten subpersoonlijkheden in jezelf door te kijken naar de ander

 • Marieke van Vessem
 • 13/06/2023

Het omslag van De energetica van Voice Dialogue is eenvoudig qua opzet. De achterflaptekst geeft een goede samenvatting van wat je van dit boek mag ...

Lees recensie

Het omslag van De energetica van Voice Dialogue is eenvoudig qua opzet. De achterflaptekst geeft een goede samenvatting van wat je van dit boek mag verwachten. De inhoudsopgave is overzichtelijk en wordt gevolgd door een voorwoord door Sidra Stone, co-creator van Voice Dialogue, en een inleiding door Dr. Elmer Goudsmit, psychiater/psychotherapeut en opleider Schematherapie.

Hierna geeft de auteur een korte inleiding bij deze nieuwe uitgave van De energetica van Voice Dialogue, die hij afsluit met de volgende zin: “In het hele boek geldt dat waar ik over de begeleider of facilitator van hij spreek, evengoed zij of hen gelezen kan worden.” Mooi dat de auteur inclusiviteit benadrukt door ook genderneutrale voornaamwoorden te gebruiken!

In de delen I t/m V bespreekt de auteur inhoudelijk de transformatiepsychologie achter Voice Dialogue en de praktische toepassing in een therapeutische setting. Het boek wordt afgesloten met een werkboek met praktische oefeningen, gevolgd door een lijst met veelvoorkomende subpersoonlijkheden. Persoonlijk vind ik het een gemiste kans dat deze lijst pas achterin het boek vermeld wordt. Tijdens het lezen van het boek kwam ik namelijk regelmatig namen van subpersoonlijkheden tegen, maar ik had nog geen context hoe deze te interpreteren.

Ditzelfde geldt voor de diverse Jungiaanse archetypen die worden besproken. Ik had hier graag inhoudelijk meer over willen lezen. Aan het einde van het boek viel mij verder diverse spelfoutjes op. Hier had wat mij betreft wat meer aandacht aan besteed mogen worden.

Dat gezegd hebbende, dit boek heeft aan al mijn verwachtingen voldaan, en ze zelfs overtroffen! Ik had al kennis van het werken met ‘delen’ d.m.v. IFS-werk. Voice Dialogue sluit hier heel goed op aan, en biedt absoluut meerwaarde. De meerwaarde zit hem naar mijn mening vooral in het energiewerk.

Iedere subpersoonlijkheid bezit volgens Voice Dialogue een eigen energetisch bewustzijn, heeft een eigen wil, gedachten, gevoelens en een eigen stem. Voice Dialogue biedt een praktische manier om het gewaarzijn van belichaamde innerlijke processen bij onszelf en anderen te ontwikkelen en toe te passen.

De auteur schrijft hierover het volgende: “Een mens denkt en handelt vaak mechanisch, identificeert zich met allerlei gedachten en denkbeelden, en als gevolg daarvan overkomt hem van alles, zonder dat hij zich daarvan bewust is. Datgene wat jij in essentie bent, slaapt. Bewustzijnswerk is essentieel om “wakker” te worden, je te bevrijden van conditioneringen en om échte keuzes te kunnen maken. Our planet needs consciousness!”

Ik zou dit boek dan ook van harte aanraden aan iedereen die geïnteresseerd is in bewustzijnswerk en het werken met energie. Het is naar mijn mening tevens een eye-opener op het gebied van relaties, want met welke subpersoonlijkheid/-heden in jou heeft de ander eigenlijk een relatie? Dit idee heeft mij echt aan het nadenken gezet. Vaak vind je verstoten subpersoonlijkheden in jezelf door te kijken naar de ander. De ander houd je als het ware een spiegel voor. Waar irriteer je je aan bij de ander, of wat bewonder je juist in de ander?

Ik zou zo nog een paar pagina’s door kunnen gaan met het benoemen van interessante inzichten die ik door dit boek heb gekregen, maar dat lijkt me wat te veel van het goede. Ik zou zeggen, lees dit boek, en haal eruit wat JIJ kunt gebruiken op jouw pad van bewustzijnsontwikkeling!

Lees minder

Zeker een aanrader

 • Kim Coenen
 • 15/05/2023

De opvallende en uitnodigende cover maakt me erg nieuwsgierig naar het boek. De verschillende gestileerde gezichten die over elkaar heen vallen in rood, ...

Lees recensie

De opvallende en uitnodigende cover maakt me erg nieuwsgierig naar het boek. De verschillende gestileerde gezichten die over elkaar heen vallen in rood, roze, wit en zwart vormen een sterk contrast. De titel komt door de achtergrond van het witte gezicht goed naar voren.

Ik verwacht een boek waarbij ik een hoop ga leren over de automatische gedachten waarmee ik me onbewust identificeer en deze door middel van het werkboek dat erbij inbegrepen is ga leren om stappen te maken dit te veranderen. Hoe dan ook, ik hoop op mooie inzichten en een hoop kennis op te doen.

Robert Stamboliev schrijft enorm helder en duidelijk, hierdoor leest het boek, met de soms best wat ingewikkelde materie, toch enorm fijn en prettig weg. Daarbij is het boek enorm fijn vormgegeven en kent het een hele heldere opbouw en structuur. In de bijlage is nog een verklarende woordenlijst toegevoegd die nog meer opheldering geeft.

Hij begint met een introductie waarin hij helder uitlegt hoe Voice Dialogue werkt en wat je ermee kan bereiken. Zeker omdat dit voor mij nog compleet onbekend is, was dit enorm fijn en leerzaam om te lezen.

Vervolgens duikt hij dieper in de materie en leert hij je een hoop over de energie vanuit verschillende invalshoeken en de energetica van Voice Dialogue. Hier gingen echt mijn ogen open, er waren zoveel elementen waar ik niet eerder bij had stilgestaan. Deze inzichten en kennis waren enorm leerzaam.

Vervolgens vertaalde hij de kennis van Voice Dialogue naar de praktijk. Hij legt dit enorm helder en duidelijk uit, wel vroeg ik me af hoe je als begeleider bepaalde dingen moest weten en/of voelen. Dit is alleen iets wat je als beginner niet alleen kan doen.

Wel wist hij, met praktijkvoorbeelden, enorm duidelijk te maken hoe het werd aangepakt en welke resultaten er bereikt kunnen worden met deze techniek. Ook zijn deel over transformatie is erg inspirerend en verschillende praktijkvoorbeelden laten me ook echt verbazen over wat er mogelijk is.

Het laatste deel komen de praktische handvatten en de oefeningen aan bod. Het is enorm leuk dat er uiteenlopende oefeningen zijn met mindfulness, schrijfoefeningen, een dromendagboek bijhouden, je polariteit en archetypes onderzoeken. De oefeningen zijn helder beschreven, enorm leuk om te doen en geven enorm veel persoonlijk inzicht. Dit gedeelte sprak me persoonlijk het meeste aan.

De energetica van Voice Dialogue is super interessante materie en dit boek heeft me een hoop bijgeleerd over wat dit precies is en wat je door middel van deze techniek aan doorbraken op persoonlijk gebied kan maken.

Voor echte grote doorbraken heb je wel een gespecialiseerde trainer nodig die je in dit proces ondersteunt. Toch bevat het boek ook enorm veel heldere, leuke en uiteenlopende oefeningen om jezelf beter te leren kennen en meer zelfinzicht te krijgen. Een leerzaam en super interessant boek. Zeker een aanrader.

Lees minder

Voorwoord door Sidra Stone 9
Inleiding door Elmer Goudsmit 11

Deel I – Introductie 15
Inleiding bij deze nieuwe uitgave 17
1. Voice Dialogue en transformatiepsychologie 23

Deel II – Energie in relatie tot Voice Dialogue 41
2. Energie vanuit verschillende invalshoeken bekeken 43
3. De energetica van de Voice Dialogue 63

Deel III – Voice Dialogue in de praktijk 71
4. De acht stappen van energetica in Voice Dialogue in de praktijk 73
5. Voorbeelden uit de praktijk 91

Deel IV – Het transformatieproces 113
6. Transformatie 115
7. Voorbeelden van transformaties uit de praktijk 127

Deel V – Praktische handvatten 151
8. Levenskunst 153

Werkboek 165
– Oefeningen om je subpersoonlijkheden te leren kennen
– Oefening over het Bewuste Ego-proces
– Oefeningen om nader kennis te maken met de Innerlijke Criticus en de Rechter
– Oefeningen over werken met dromen en dagdromen
– Oefeningen over werken met dromen en dagdromen
– Oefening journal writing
– Oefeningen tai chi chuan
– Oefeningen op basis van energievelden van het lichaam
– Oefeningen om je visie te ontwikkelen

Lijst met subpersoonlijkheden 201
Verklarende woordenlijst 205
Literatuur 211
Dankwoord 215
Over de auteur 217
Voice Dialogue-training en -opleiding 219
Noten 221

22,50

Je bestelt bij

Ook beschikbaar als

Ebook
€ 14.99

Meer info ➔

Paperback
Op voorraad
 • Gratis verzending
 • Op werkdagen voor 20.00 besteld, binnen 48 uur in huis (NL)

Je bestelt bij

Ook beschikbaar als

Ebook
€ 14.99


Over de auteur ➔

Robert Stamboliev

Robert Stamboliev

Robert Stamboliev MA is internationaal werkzaam als psycholoog, trainer, coach en relatietherapeut. Sinds 1983 heeft hij zich ingespannen om Voice Dialogue op de kaart te zetten in Nederland en Europa en hij heeft daartoe in 1988 het Instituut voor Transformatiepsychologie (ITP) opgericht. Hij studeerde andragologie aan de Universiteit van Utrecht en bekwaamde zich in Voice Dialogue en transformatiepsychologie bij Hal Stone aan het International College in Los Angeles waar hij zijn Master degree in 1988 behaalde. Zijn passie is om mensen meer bewustzijn te laten vinden. ‘Een mens denkt en handelt vaak mechanisch, identificeert zich met allerlei gedachtes en denkbeelden en als gevolg daarvan overkomt hem van alles, zonder dat hij zich daarvan bewust is. Datgene wat jij in essentie bént, slaapt. Bewustzijnswerk is essentieel om ‘wakker’ te worden, je te bevrijden van conditioneringen en om échte keuzes te kunnen maken. Our planet needs consciousness!’

Meer boeken van deze auteur
Productinfo ➔
 • Taal: Nederlands
 • ISBN: 9789020219708
 • Pagina's: 224 pagina's
Recensies ➔

Wat vinden anderen van 'De energetica van Voice Dialogue' van Robert Stamboliev?

In contact komen met je innerlijke ikken

 • Silvia de Laat
 • 08/05/2023

Ik wilde dit boek graag lezen omdat ik het volgende stukje erg herkenbaar vond: ‘We denken en handelen vaak op de automatische piloot en identificeren ...

Lees recensie

Ik wilde dit boek graag lezen omdat ik het volgende stukje erg herkenbaar vond: ‘We denken en handelen vaak op de automatische piloot en identificeren ons met gedachten en ideeën die niet de onze zijn. Het gevolg is dat dingen ons zomaar lijken te overkomen.’ Omdat ik (energetisch) erg gevoelig ben, wilde ik leren hoe je je op bepaalde energiepatronen af kunt stemmen.

Hoewel ik nog niet bekend was met Voice Dialogue, was ik wel al bekend met termen als het innerlijke kind, het kwetsbare kind, innerlijke criticus of aardewerker. Dit boek heeft mijn bewustzijn hiernaar teruggebracht en legt goed uit hoe je m.b.v. een stoelentechniek met diverse subpersoonlijkheden binnen jezelf in contact kan komen, evenals het bewuste Ego en het Gewaarzijn.

Wat ik heel interessant vind is dat iedereens subpersoonlijkheden het met een bepaalde reden ooit over kunnen nemen, omdat het je op een bepaald punt in je leven geholpen heeft. Daar tegenover zit dan een andere subpersoonlijkheid die je “weggedrukt” hebt, maar ook deel van jou is. Hierdoor identificeren we ons met één iets, terwijl we zoveel meer zijn. Wat ik dan heel mooi vind is dat de schrijver ook zegt dat we deze subpersoonlijkheden allemaal moeten bedanken, en niet moeten veroordelen.

In het boek komt ook een stukje over goden voor, dit sprak mij persoonlijk niet zo aan. Maar verder vind ik het een aanrader! Ik ga ook zeker aan de slag met wat oefeningen die achterin het boek staan.

Lees minder

Vaak vind je verstoten subpersoonlijkheden in jezelf door te kijken naar de ander

 • Marieke van Vessem
 • 13/06/2023

Het omslag van De energetica van Voice Dialogue is eenvoudig qua opzet. De achterflaptekst geeft een goede samenvatting van wat je van dit boek mag ...

Lees recensie

Het omslag van De energetica van Voice Dialogue is eenvoudig qua opzet. De achterflaptekst geeft een goede samenvatting van wat je van dit boek mag verwachten. De inhoudsopgave is overzichtelijk en wordt gevolgd door een voorwoord door Sidra Stone, co-creator van Voice Dialogue, en een inleiding door Dr. Elmer Goudsmit, psychiater/psychotherapeut en opleider Schematherapie.

Hierna geeft de auteur een korte inleiding bij deze nieuwe uitgave van De energetica van Voice Dialogue, die hij afsluit met de volgende zin: “In het hele boek geldt dat waar ik over de begeleider of facilitator van hij spreek, evengoed zij of hen gelezen kan worden.” Mooi dat de auteur inclusiviteit benadrukt door ook genderneutrale voornaamwoorden te gebruiken!

In de delen I t/m V bespreekt de auteur inhoudelijk de transformatiepsychologie achter Voice Dialogue en de praktische toepassing in een therapeutische setting. Het boek wordt afgesloten met een werkboek met praktische oefeningen, gevolgd door een lijst met veelvoorkomende subpersoonlijkheden. Persoonlijk vind ik het een gemiste kans dat deze lijst pas achterin het boek vermeld wordt. Tijdens het lezen van het boek kwam ik namelijk regelmatig namen van subpersoonlijkheden tegen, maar ik had nog geen context hoe deze te interpreteren.

Ditzelfde geldt voor de diverse Jungiaanse archetypen die worden besproken. Ik had hier graag inhoudelijk meer over willen lezen. Aan het einde van het boek viel mij verder diverse spelfoutjes op. Hier had wat mij betreft wat meer aandacht aan besteed mogen worden.

Dat gezegd hebbende, dit boek heeft aan al mijn verwachtingen voldaan, en ze zelfs overtroffen! Ik had al kennis van het werken met ‘delen’ d.m.v. IFS-werk. Voice Dialogue sluit hier heel goed op aan, en biedt absoluut meerwaarde. De meerwaarde zit hem naar mijn mening vooral in het energiewerk.

Iedere subpersoonlijkheid bezit volgens Voice Dialogue een eigen energetisch bewustzijn, heeft een eigen wil, gedachten, gevoelens en een eigen stem. Voice Dialogue biedt een praktische manier om het gewaarzijn van belichaamde innerlijke processen bij onszelf en anderen te ontwikkelen en toe te passen.

De auteur schrijft hierover het volgende: “Een mens denkt en handelt vaak mechanisch, identificeert zich met allerlei gedachten en denkbeelden, en als gevolg daarvan overkomt hem van alles, zonder dat hij zich daarvan bewust is. Datgene wat jij in essentie bent, slaapt. Bewustzijnswerk is essentieel om “wakker” te worden, je te bevrijden van conditioneringen en om échte keuzes te kunnen maken. Our planet needs consciousness!”

Ik zou dit boek dan ook van harte aanraden aan iedereen die geïnteresseerd is in bewustzijnswerk en het werken met energie. Het is naar mijn mening tevens een eye-opener op het gebied van relaties, want met welke subpersoonlijkheid/-heden in jou heeft de ander eigenlijk een relatie? Dit idee heeft mij echt aan het nadenken gezet. Vaak vind je verstoten subpersoonlijkheden in jezelf door te kijken naar de ander. De ander houd je als het ware een spiegel voor. Waar irriteer je je aan bij de ander, of wat bewonder je juist in de ander?

Ik zou zo nog een paar pagina’s door kunnen gaan met het benoemen van interessante inzichten die ik door dit boek heb gekregen, maar dat lijkt me wat te veel van het goede. Ik zou zeggen, lees dit boek, en haal eruit wat JIJ kunt gebruiken op jouw pad van bewustzijnsontwikkeling!

Lees minder

Zeker een aanrader

 • Kim Coenen
 • 15/05/2023

De opvallende en uitnodigende cover maakt me erg nieuwsgierig naar het boek. De verschillende gestileerde gezichten die over elkaar heen vallen in rood, ...

Lees recensie

De opvallende en uitnodigende cover maakt me erg nieuwsgierig naar het boek. De verschillende gestileerde gezichten die over elkaar heen vallen in rood, roze, wit en zwart vormen een sterk contrast. De titel komt door de achtergrond van het witte gezicht goed naar voren.

Ik verwacht een boek waarbij ik een hoop ga leren over de automatische gedachten waarmee ik me onbewust identificeer en deze door middel van het werkboek dat erbij inbegrepen is ga leren om stappen te maken dit te veranderen. Hoe dan ook, ik hoop op mooie inzichten en een hoop kennis op te doen.

Robert Stamboliev schrijft enorm helder en duidelijk, hierdoor leest het boek, met de soms best wat ingewikkelde materie, toch enorm fijn en prettig weg. Daarbij is het boek enorm fijn vormgegeven en kent het een hele heldere opbouw en structuur. In de bijlage is nog een verklarende woordenlijst toegevoegd die nog meer opheldering geeft.

Hij begint met een introductie waarin hij helder uitlegt hoe Voice Dialogue werkt en wat je ermee kan bereiken. Zeker omdat dit voor mij nog compleet onbekend is, was dit enorm fijn en leerzaam om te lezen.

Vervolgens duikt hij dieper in de materie en leert hij je een hoop over de energie vanuit verschillende invalshoeken en de energetica van Voice Dialogue. Hier gingen echt mijn ogen open, er waren zoveel elementen waar ik niet eerder bij had stilgestaan. Deze inzichten en kennis waren enorm leerzaam.

Vervolgens vertaalde hij de kennis van Voice Dialogue naar de praktijk. Hij legt dit enorm helder en duidelijk uit, wel vroeg ik me af hoe je als begeleider bepaalde dingen moest weten en/of voelen. Dit is alleen iets wat je als beginner niet alleen kan doen.

Wel wist hij, met praktijkvoorbeelden, enorm duidelijk te maken hoe het werd aangepakt en welke resultaten er bereikt kunnen worden met deze techniek. Ook zijn deel over transformatie is erg inspirerend en verschillende praktijkvoorbeelden laten me ook echt verbazen over wat er mogelijk is.

Het laatste deel komen de praktische handvatten en de oefeningen aan bod. Het is enorm leuk dat er uiteenlopende oefeningen zijn met mindfulness, schrijfoefeningen, een dromendagboek bijhouden, je polariteit en archetypes onderzoeken. De oefeningen zijn helder beschreven, enorm leuk om te doen en geven enorm veel persoonlijk inzicht. Dit gedeelte sprak me persoonlijk het meeste aan.

De energetica van Voice Dialogue is super interessante materie en dit boek heeft me een hoop bijgeleerd over wat dit precies is en wat je door middel van deze techniek aan doorbraken op persoonlijk gebied kan maken.

Voor echte grote doorbraken heb je wel een gespecialiseerde trainer nodig die je in dit proces ondersteunt. Toch bevat het boek ook enorm veel heldere, leuke en uiteenlopende oefeningen om jezelf beter te leren kennen en meer zelfinzicht te krijgen. Een leerzaam en super interessant boek. Zeker een aanrader.

Lees minder
Inhoud ➔

Voorwoord door Sidra Stone 9
Inleiding door Elmer Goudsmit 11

Deel I – Introductie 15
Inleiding bij deze nieuwe uitgave 17
1. Voice Dialogue en transformatiepsychologie 23

Deel II – Energie in relatie tot Voice Dialogue 41
2. Energie vanuit verschillende invalshoeken bekeken 43
3. De energetica van de Voice Dialogue 63

Deel III – Voice Dialogue in de praktijk 71
4. De acht stappen van energetica in Voice Dialogue in de praktijk 73
5. Voorbeelden uit de praktijk 91

Deel IV – Het transformatieproces 113
6. Transformatie 115
7. Voorbeelden van transformaties uit de praktijk 127

Deel V – Praktische handvatten 151
8. Levenskunst 153

Werkboek 165
– Oefeningen om je subpersoonlijkheden te leren kennen
– Oefening over het Bewuste Ego-proces
– Oefeningen om nader kennis te maken met de Innerlijke Criticus en de Rechter
– Oefeningen over werken met dromen en dagdromen
– Oefeningen over werken met dromen en dagdromen
– Oefening journal writing
– Oefeningen tai chi chuan
– Oefeningen op basis van energievelden van het lichaam
– Oefeningen om je visie te ontwikkelen

Lijst met subpersoonlijkheden 201
Verklarende woordenlijst 205
Literatuur 211
Dankwoord 215
Over de auteur 217
Voice Dialogue-training en -opleiding 219
Noten 221