Masterclass

In de serie Masterclass bestudeer je samen met Don Miguel Ruiz thema’s die nog steeds veel mysteriën en tegenstrijdigheden kennen.

Don Miguel Ruiz onderzoekt de mysteriën van het leven en laat dan ook zijn licht schijnen op het meest fascinerende mysterie van alles: jijzelf. Je denkt misschien dat je jezelf volledig kent, maar je bestaan is erop gericht om jezelf te blijven ontwikkelen en veranderen. Je kunt nog steeds meer te weten te komen over jouw wereld, hoe ze is ontstaan, en welke kant ze vanaf nu op kan gaan. ‘Jouw wereld’ verwijst naar de werkelijkheid die je voor jezelf creëert.

De eerste les betreft de liefde. Soms zijn we gefrustreerd in de liefde, of zijn we erdoor teleurgesteld. Misschien zijn we bang om uiting te geven aan onze liefde. De meesten van ons menen echter te weten wat liefde is. We denken te weten hoe we moeten liefhebben. Maar is dat waar?

Liefde is niet wat je denkt dat het is. Ze is niet één emotie; liefde is alle emoties samen, die één geheel vormen. Ze is eeuwigdurend en onbegrensd; de energie van het leven. Ruiz geeft je in Eros de kans om te zien hoe onvoorwaardelijke liefde eruitziet.

De tweede les leer je in het tweede deel uit de Masterclass-serie: Zonder masker. Ruiz behandelt de problemen en uitdagingen die je tegenkomt terwijl je jouw wereld vormgeeft. Hoeveel macht oefenen jouw fabels uit op alle aspecten van je leven. Over romantische relaties en de vele manieren waarop we ons als mensen met elkaar verbinden. Ga enthousiast op zoek naar het avontuur, maar vergeet niet je geest open te stellen voor de waarheid.

Door je aandacht te gebruiken kun je steeds meer zien, te weten komen en controle krijgen over je bewustzijn. Je hebt inmiddels vast gemerkt dat zelfs meesters nooit stoppen met leren. Je hebt veel vaardigheden aangeleerd, maar nog een heel eind te gaan voordat het avontuur voorbij is.

In het derde boek uit de Masterclass-reeks, Rouw, staan overlijden en verlies centraal. Ruiz kijkt vanuit verschillende invalshoeken naar de dood en onderzoekt manieren om te voorkomen dat we onszelf pijn doen in de nasleep van een groot verlies.

Van nature rouwen we om het verlies van iets waarmee of iemand met wie we een sterke emotionele band hadden. De manier waarop we rouwen bepaalt onze gezondheid en ons geluk in de toekomst. Het heeft invloed op de relatie die we hebben met onszelf, met de mensen van wie we houden en met het leven zelf. Het leven roept je altijd weer terug.