Zeven vrouwelijke archetypen

De wijsheid, kracht en creativiteit van je ziel

Zeven vrouwelijke archetypen - cover
Zeven vrouwelijke archetypen - achterkant
Bekijk de achterkant
Bekijk de voorkant

Download het gratis fragment

In ‘Zeven vrouwelijke archetypen’ onderscheidt Mara Branscombe zeven archetypen die een belangrijke rol spelen in je innerlijke leven: wijze vrouw, meid, moeder, jaagster, minnares, mystica en koningin. Leer van ieder archetype welke kwaliteiten en welke schaduwkanten ermee samenhangen. Zo omarm je de drijvende kracht van archetypen en ontdek je je onbewuste kwaliteiten in iedere levensfase.
In ‘Zeven vrouwelijke archetypen’ onderscheidt Mara Branscombe zeven archetypen die een belangrijke rol spelen in je innerlijke leven: wijze vrouw, meid, moeder, jaagster, minnares, mystica en koningin. Leer van ieder archetype welke kwaliteiten en welke schaduwkanten ermee samenhangen. Zo omarm je de drijvende kracht van archetypen en ontdek je je onbewuste kwaliteiten in iedere levensfase. Een inspirerende gids vol levenswijsheid, creatieve oefeningen, geleide visualisaties, mind-bodyrituelen en soulvolle poëzie, voor een vervuld en gelukkig leven.
Lees meer ➔
In ‘Zeven vrouwelijke archetypen’ onderscheidt Mara Branscombe zeven archetypen die een belangrijke rol spelen in je innerlijke leven: wijze vrouw, meid, moeder, jaagster, minnares, mystica en koningin. Leer van ieder archetype welke kwaliteiten en welke schaduwkanten ermee samenhangen. Zo omarm je de drijvende kracht van archetypen en ontdek je je onbewuste kwaliteiten in iedere levensfase. Een inspirerende gids vol levenswijsheid, creatieve oefeningen, geleide visualisaties, mind-bodyrituelen en soulvolle poëzie, voor een vervuld en gelukkig leven.
Lees meer >
Over de auteur
Productinfo
Recensies
Inhoud

Mara Branscombe

Mara Branscombe

Mara Branscombe (Vancouver, Canada) is yoga- en meditatieleraar, schrijfster, moeder, kunstenares, ceremonialist en spiritueel coach en helpt anderen op het pad van transformatie. In haar werk verweeft ze mindfulness, zelfzorg, lichaamswerk en natuurrituelen. marabranscombe.com

Meer boeken van deze auteur

Productinfo

 • Taal: Nederlands
 • ISBN: 9789020220728
 • Vertaler: Linda Jansen

Wat vinden anderen van 'Zeven vrouwelijke archetypen' van Mara Branscombe

Een enorm interessant, mooi en leerzaam boek

 • Kim Coenen
 • 25/09/2023

Ik heb direct aandacht voor de bijzondere en sfeervolle cover. De donkerrode cover gecombineerd met het wit en de gouden titel geeft me direct het gevoel ...

Lees recensie

Ik heb direct aandacht voor de bijzondere en sfeervolle cover. De donkerrode cover gecombineerd met het wit en de gouden titel geeft me direct het gevoel dat het een boek is dat warm, persoonlijk en liefdevol is. Ik heb het gevoel dat dit overeenkomt met de inhoud van het boek. Zelf ben ik nog niet eerder bewust bezig geweest met archetypen en het inzetten van deze persoonlijke krachten en kwaliteiten in mijn leven. Ik hoop dat ik enorm veel kennis, wijsheid en vooral inzichten krijg aan de hand van dit boek. Welke archetypen er zijn en hoe ik deze op bewuste wijze in mijn leven in kan zetten om meer wijsheid, kracht en creativiteit in mijn leven te brengen.

Het boek begint met een hele heldere en duidelijke inleiding die direct indruk op me maakt. Ik ben door haar inleiding direct enthousiast en overtuigd dat de kennis rondom de verschillende archetypen absoluut een bijdrage zal leveren aan een gelukkiger en vervuld leven. In de inleiding bespreekt ze ook al kort de zeven vrouwelijke archetypen die me nog nieuwsgieriger maken naar het uitgebreide verhaal.

Vervolgens volgen in de daarop volgende hoofdstukken uitgebreid de zeven vrouwelijke archetypen. Ieder hoofdstuk begint met een prachtige poëzie, een heldere en duidelijke uitleg over het archetypen waarbij ze de kwaliteiten en schaduwkanten belichten. De toevoeging van verschillende godinnen uit de oudheid die deze archetypen belichten vind ik een mooie en rijke toevoeging. Vervolgens maakt Mara Branscombe haar uitleg weer helder en concreet met vele verschillende oefeningen waarbij je met de besproken archetypen aan de slag kan. Ik vind de combinatie van poëzie, kennis en inzichten over het archetypen zelf, kennis rondom godinnen die hierop aansluiten én vervolgens de vele verschillende en gevarieerde oefeningen een sterke en volledige eenheid vormen. Mara Branscombe schetst hiermee voor mij een compleet beeld van ieder archetype en ondersteunt dit direct met veel oefeningen.

De archetypen die mij het meest aanspreken zijn die van de wijze vrouw , de minnares en de koningin. Ik weet zeker dat na alle kennis, oefeningen en inzichten die ik na dit boek heb opgedaan, ik mijn archetypen doelbewuster en beter in kan zetten op de juiste momenten en vlakken in mijn leven. Want zonder dit boek ben ik me nooit bewust geweest dat je bepaalde kanten van jezelf in kan zetten om meer uit je leven te halen. Het boek heeft me absoluut een andere kijk op dingen gegeven. De oefeningen, zeker door de diversiteit, spraken me erg aan en hebben me enorm veel zelfinzicht gegeven.

Zeven vrouwelijke archetypen is een enorm interessant, mooi en leerzaam boek. Mara Branscombe legt op heldere en duidelijke wijze de verschillende archetypen uit door een combinatie van poëzie, toegankelijke en heldere uitleg rondom de kwaliteiten en schaduwkanten van ieder archetypen, kennis over Godinnen en een veelheid aan diverse oefeningen. Ik heb enorm veel geleerd van dit prachtige boek en ik raad het iedere vrouw aan om te gaan lezen. Ik weet zeker dat het je leven zal verrijken.

Lees minder

Een mooi boek om meer in je vrouwelijke kracht te komen

 • Laura Kusters
 • 04/10/2023

Ik wilde dit boek graag lezen voor mijn persoonlijke ontwikkeling en voor de begeleiding van mijn cliënten. Het boek is geschreven in wat ik een ...

Lees recensie

Ik wilde dit boek graag lezen voor mijn persoonlijke ontwikkeling en voor de begeleiding van mijn cliënten. Het boek is geschreven in wat ik een romantische schrijfstijl wil noemen, die je op een zachte wijze aanwakkert de archetypen écht te voelen en aan te kijken. De praktische handreikingen die Mara doet, zijn een fijn hulpmiddel om je innerlijk werk te doen op de betreffende archetypen. Omdat er per archetype een handvol verschillende oefeningen wordt voorgelegd, is er voldoende mogelijkheid om te onderzoeken welke oefening jou aanspreekt of dat je er wellicht voor kiest om de bijbehorende ‘krachtvrouw’ te channelen. Daarnaast vind ik het erg behulpzaam dat niet alleen de krachtige eigenschappen zijn toegelicht, maar ook de schaduwkanten.

De schrijfoefeningen zijn een mooie spiegel om per archetype inzicht te krijgen in de aanwezige schaduwkanten in jezelf. Om je vervolgens vanuit de bekrachtigende schrijfoefeningen te richten op je ontwikkeling in dat archetype. Voor persoonlijk gebruik zou het een mooie aanvulling zijn als de meditaties ergens digitaal te beluisteren zijn. Wil je als lezer jezelf wat meer in je vrouwelijke kracht(en) zetten, dan is dit boek een mooi uitgangspunt.

Lees minder

Ontdek zelf of dit boek bij je past

 • René Kars
 • 01/10/2023

Als niet-vrouw vond ik dit boek al op voorhand een uitdaging, en was zeer benieuwd wat ik ervan zou vinden. Tuurlijk in deze tijd maakt dat niets uit, maar ...

Lees recensie

Als niet-vrouw vond ik dit boek al op voorhand een uitdaging, en was zeer benieuwd wat ik ervan zou vinden. Tuurlijk in deze tijd maakt dat niets uit, maar toch.

In een eerdere recensie van een boek van Mara, had ik al aangegeven dat door haar taalgebruik de boodschap bij mij vaak moeilijk binnenkomt. In dit boek had ik daar echt last van. Een voorbeeld: “…Je bewustzijn passeert het egoïstische zelf naar een weids en vloeibaar evolutionair perspectief…” Ik krijg daar 0,0 beeld bij. Het leest heel mysterieus maar met dergelijke zinnen probeert de schrijfster veel te zeggen, en voor mij daardoor niets.

Het boek gaat over zeven archetypen, waarbij ieder hoofdstuk op exact dezelfde manier is opgebouwd, wat op mij enigszins geforceerd over kwam. Het lijkt of het boek daardoor een feitelijker karakter moest krijgen, waarbij het voor mij juist andersom werkte.

De archetypen herkent eenieder vanzelfsprekend. En de globale beschrijving ook. Voor mij gingen de hoofdstukken echter steeds meer op elkaar lijken. Dat kwam door de eerdergenoemde opbouw, maar ook omdat in ieder hoofdstuk vergelijkbare tips werden gegeven.

Wat er dan op neerkwam dat je meer naar je intuïtie moet luisteren, meer voor jezelf moet opkomen, je creativiteit moet gebruiken of je lichaam via dans of yoga in beweging moet krijgen. Allemaal waarheden als een koe, maar na een paar hoofdstukken weet ik dat wel, en liepen alle archetypen voor mij in elkaar over.

Ook het constante benoemen van de achterstandspositie van de vrouw, en het afzetten tegen het patriarchale systeem is natuurlijk waar, maar ook dat weet ik wel na een paar hoofdstukken.

Dan de oefeningen. Op zich helder geschreven, maar vergen wel een vergaand inzicht in jezelf. Om in een meditatie contact te maken met de kwetsuren van je innerlijk kind, ga daar als beginner (zonder te weten of je die hebt, en wat dat dan zijn) maar aanstaan.

Vond ik het boek daardoor slecht? Nee dat niet, want op hoofdlijnen ben ik het eens met de boodschap van Mara. Alleen in deze vorm kwam haar boodschap bij mij totaal niet binnen. Kan te maken hebben met mijn niet-vrouwzijn, of iets anders, maar dat maakt niets uit.

Lees gewoon zelf een stukje van het gratis fragment. Dan merk je vanzelf wel of jouw wijze vrouw, meid, moeder, jaagster, minnares, mystica of koningin wél door dit boek worden aangesproken.

Lees minder

Een boek voor iedereen die zijn vrouwelijke energie in balans wil brengen

 • Madelief Schram
 • 10/10/2023

Toeval bestaat niet, zeg ik altijd. Ook tijdens het lezen van dit boek werd me dat heel duidelijk. Elk archetype heeft sterke en zwakkere kanten. En elk ...

Lees recensie

Toeval bestaat niet, zeg ik altijd. Ook tijdens het lezen van dit boek werd me dat heel duidelijk. Elk archetype heeft sterke en zwakkere kanten. En elk archetype vertegenwoordigt weer een ander deel van jezelf.

Net toen ik in een moeilijke periode zat, kwam dit boek op mijn pad. Ik denk veel en analyseer vaak, waardoor ik vast kom te zitten in een spiraal van gedachten. Dankzij de mooie poëzie, visualisaties en schrijfoefeningen uit dit boek, kon ik schaduwkanten van mezelf herkennen en omarmen. De archetypen zijn goed beschreven.

Dit is een boek waar ik de rest van mijn leven naartoe zal terugkeren. Het format is heel fijn om te lezen met de korte hoofdstukken, gedichten en oefeningen. Daarnaast zijn de illustraties ontzettend mooi, waar ik van geniet.

Ik raad dit boek aan als je al enigszins open staat voor spiritualiteit of “inner work”. Dit is een boek voor iedereen die zijn vrouwelijke energie in balans wil brengen. Ik geloof dat dit een boek is waar iedereen wijsheid uit zou kunnen halen, niet alleen maar vrouwen. Aangeraden aan mijn beste vriendin en mijn moeder en zal zelf regelmatig het boek uit de kast halen om mezelf eraan te herinneren hoe ongelooflijk sterk je als vrouw mag zijn.

Lees minder

Leef in het moment en voel je vrij

 • Sanna Hoogervorst
 • 10/10/2023

Wat een feest om dit boek te lezen. Het maakt me blij, enthousiast en heeft me aan het denken gezet. Ik ben een tijd ziek geweest, verloor mijn vader en ...

Lees recensie

Wat een feest om dit boek te lezen. Het maakt me blij, enthousiast en heeft me aan het denken gezet. Ik ben een tijd ziek geweest, verloor mijn vader en vroeg me steeds vaker af waar ik nu echt blij van word en wat mij energie geeft. Ik neem vaak niet de tijd om echt stil te staan bij wat ik wil omdat het dagelijks leven al mijn tijd en energie lijkt op te slokken.

Na het lezen van dit boek kan ik niet wachten om mijn innerlijke meid, moeder, wijze vrouw, jaagster, minnares, mystica en koningin aan te roepen en te ontwikkelen zodat ik klaar ben om te bloeien. Ieder archetype kan je verder op weg helpen en de gemeenschappelijke boodschap is steeds dat het nooit te laat is om jezelf te bevrijden en je moed, creativiteit en avontuurlijke geest terug te winnen.

Deze week word ik 50 en het maakt me echt gelukkig om te lezen dat je je passie kunt (her)ontdekken, je tijd moet nemen voor rust en niet bang hoeft te zijn voor veranderingen.

In het eerste deel van het boek wordt uitgelegd hoe je dit boek kunt gebruiken. Elk archetype wordt uitgebreid behandeld in ieder hoofdstuk. Per hoofdstuk zijn er allerlei oefeningen, zoals geleide visualisaties, meditaties en schrijfopdrachten. Ik heb het boek eerst helemaal uitgelezen omdat ik niet tussendoor wilde stoppen om de oefeningen te doen.

Ik kon niet stoppen met lezen en was te nieuwsgierig naar alles wat nog ging komen.

Nu ben ik weer bij hoofdstuk 1 begonnen en maak ik de oefeningen.

Ik denk dat ik dit boek nog vaak zal openslaan en stukken zal herlezen en sommige oefeningen zal blijven doen.

Er staat een schat aan informatie in waar je veel van kunt leren en iedereen zal er iets anders uit halen. Maar ik denk dat elke vrouw, ongeachte levensfase of leeftijd, waardevolle informatie uit dit boek simpel kan toepassen in haar leven.

Mara Branscombe moedigt je aan voluit van jezelf te houden, elke dag tijd vrij te maken voor self-care en creatief te zijn. Dans, teken, schrijf, mediteer, leef in het moment en voel je vrij.

Ik kan niet wachten.

Lees minder

Voor vrouwen die hun vrouwelijke energie meer willen waarderen en omarmen

 • Wendy van der Lee
 • 10/10/2023

Al enige tijd ben ik op mijn persoonlijke ontwikkelingsreis bezig met de vrouwelijke energie in mij en het ontdekken van mijn schaduwkanten. Dit boek sprak ...

Lees recensie

Al enige tijd ben ik op mijn persoonlijke ontwikkelingsreis bezig met de vrouwelijke energie in mij en het ontdekken van mijn schaduwkanten. Dit boek sprak mij hiervoor enorm aan, omdat het een combinatie is van informatie en praktische opdrachten. Uit ervaring weet ik hoe krachtig kennis en oefeningen samen zijn om je persoonlijk te ontwikkelen. Nieuwsgierig hoe ik mijn schaduwkanten zou ontdekken, begon enthousiast met het lezen van dit boek.

De inleiding las eenvoudig en snel weg. Hier worden ook de archetypen kort geïntroduceerd, wat mijn nieuwsgierigheid wekte voor de rest van het boek. Eén voor één worden alle archetypen behandeld; één archetype per hoofdstuk.

De verschillende hoofdstukken per archetype zijn lang. De archetypen worden uitvoerig besproken. Naar mijn smaak iets te uitvoerig waardoor er overlap zit in de verschillende archetypen. Dit wekt enige verwarring. Gelukkig zijn daar de opdrachten die mij de juiste richting op hebben geduwd. Vooral de schrijfopdrachten vond ik erg prettig en hebben mij inzicht gegeven in mijn vrouwelijke schaduwkanten.

De meditaties en visualisaties zijn wat minder eenvoudig toe te passen, omdat je de opdracht na het lezen moet onthouden om deze te kunnen uitvoeren. Wat dat betreft zou een audio-opname van de meditaties en visualisaties het boek nog krachtiger en toepasbaarder maken.

Ik vond het boek niet lekker weglezen, doordat het weinig verhalend geschreven is.

Het boek zou ik aanraden voor vrouwen die nog niet zoveel persoonlijke ontwikkeling hebben gedaan op het gebied van vrouwelijke energie en schaduwkanten. Mijns inziens is dit boek minder geschikt voor vrouwen die al heel veel innerlijk werk hebben gedaan. Met name door de overlap in kenmerken van de verschillende archetypen en de manier van het aankijken en oplossen van deze schaduwkanten.

Al met al ben ik wel positief over het boek en vind ik het een mooie aanvulling op mijn persoonlijke ontwikkelingsreis. Voor vrouwen die hun vrouwelijke energie meer willen waarderen en omarmen, zou ik dit boek aanraden.

Lees minder

We zijn 'werk in uitvoering'

 • Margreet de Vries
 • 07/12/2023

Dit is een werkboek. Daarmee bedoel ik dat dit een boek is om te lezen én om aan jezelf te werken. Nu ik het heb gelezen heb ik besloten om vanaf januari ...

Lees recensie

Dit is een werkboek. Daarmee bedoel ik dat dit een boek is om te lezen én om aan jezelf te werken. Nu ik het heb gelezen heb ik besloten om vanaf januari /of eerder elke maand één van de archetypen opnieuw te lezen en er dieper in te duiken.

Archetypen zijn oermodellen, thema’s die in je leven en in het hele universum terugkomen. “Als een vrouw de kracht en liefde van de heilig vrouwelijke archetypen belichaamt, wordt ieder mens op deze planeet daar beter van.”

Dat is nogal wat! Aan jezelf werken om de wereld te redden.. Elke druppel telt, elke daad heeft effect. Als je dat beseft en goed laat doordringen dat weet je dat je aan het werk moet.

Als jij jezelf heelt (van je angsten/beperkende patronen/trauma’s) draag je bij aan vrede in de wereld.

Dit is een boek wat daarbij heel goed kan helpen. Aan de hand van de beelden die Mara Branscombe voor ons schetst over 7 vrouwelijke archetypen kunnen we meer over onszelf en de wereld leren. Ze doet dat uitgebreid, elk hoofdstuk behandelt één archetype. Ze beschrijft de eigenschappen, kwaliteiten en schaduwkanten. Hoe je je ermee verbindt, geeft oefeningen, visualisaties, spirituele teksten, quotes, schrijven in je dagboek.

Als je de schaduwkanten herkent, je er bewust van wordt, dan kun je ze ombuigen.

Het boek benadrukt ook weer dat je goed voor jezelf moet zorgen.

We nemen rollen aan in het leven, soms/vaak wringen die, zetten ze ons vast. Je kunt je van ingesleten rollen bevrijden.

Dit boek heeft me wel weer nieuwe inzichten gegeven maar er is nog wel werk aan de winkel. Met visualisaties en oefeningen heb ik zelf niet zo heel veel of ik heb er de rust niet voor, dat kan ook.

Spiritualiteit is in de mode, maar kijk goed wat echt is. Je kunt anders in verwarring raken.

Bij de Koningin komt alles samen en de Weefster tenslotte weeft de draden (archetypen) tot het kleed wat jouw leven vormt.

Creëer het leven waarnaar je verlangt!

Maar besef ook: we zijn ‘werk in uitvoering’.

Lees minder

Inleiding 11
De goddelijk vrouwelijke weg tevoorschijn roepen, onthullen van de archetypen

1 De meid 29
Terugwinnen van creativiteit, herstel van authenticiteit

2 De moeder 51
Hoe meer liefde, des te sterker de geest

3 De wijze vrouw 81
Intuïtieve waterstroom

4 De jaagster 109
Visionaire, activiste, spirituele strijdster

5 De minnares 137
Danseres met intimiteit, katalysator van zelfliefde, meelevende rebel

6 De mystica 165
Zoekster naar waarheid, visionaire, goddelijke ruimtereizigster

7 De koningin 195
Weefster van kennis, inspirator van visie, ontwikkelde leider

8 Het werk van de weefster 223
Integreer de wijsheid van de ziel van de vrouwelijke archetypen

Appendix 233
Overzicht van de rituelen en oefeningen om de archetypen te belichamen

Over de auteur 237

14,99

Je bestelt bij

Ook beschikbaar als

Paperback
€ 25.00

Meer info ➔

Ebook

Je bestelt bij

Ook beschikbaar als

Paperback
€ 25.00


Over de auteur ➔

Mara Branscombe

Mara Branscombe

Mara Branscombe (Vancouver, Canada) is yoga- en meditatieleraar, schrijfster, moeder, kunstenares, ceremonialist en spiritueel coach en helpt anderen op het pad van transformatie. In haar werk verweeft ze mindfulness, zelfzorg, lichaamswerk en natuurrituelen. marabranscombe.com

Meer boeken van deze auteur
Productinfo ➔
 • Taal: Nederlands
 • ISBN: 9789020220728
 • Vertaler: Linda Jansen
Recensies ➔

Wat vinden anderen van 'Zeven vrouwelijke archetypen' van Mara Branscombe

Een enorm interessant, mooi en leerzaam boek

 • Kim Coenen
 • 25/09/2023

Ik heb direct aandacht voor de bijzondere en sfeervolle cover. De donkerrode cover gecombineerd met het wit en de gouden titel geeft me direct het gevoel ...

Lees recensie

Ik heb direct aandacht voor de bijzondere en sfeervolle cover. De donkerrode cover gecombineerd met het wit en de gouden titel geeft me direct het gevoel dat het een boek is dat warm, persoonlijk en liefdevol is. Ik heb het gevoel dat dit overeenkomt met de inhoud van het boek. Zelf ben ik nog niet eerder bewust bezig geweest met archetypen en het inzetten van deze persoonlijke krachten en kwaliteiten in mijn leven. Ik hoop dat ik enorm veel kennis, wijsheid en vooral inzichten krijg aan de hand van dit boek. Welke archetypen er zijn en hoe ik deze op bewuste wijze in mijn leven in kan zetten om meer wijsheid, kracht en creativiteit in mijn leven te brengen.

Het boek begint met een hele heldere en duidelijke inleiding die direct indruk op me maakt. Ik ben door haar inleiding direct enthousiast en overtuigd dat de kennis rondom de verschillende archetypen absoluut een bijdrage zal leveren aan een gelukkiger en vervuld leven. In de inleiding bespreekt ze ook al kort de zeven vrouwelijke archetypen die me nog nieuwsgieriger maken naar het uitgebreide verhaal.

Vervolgens volgen in de daarop volgende hoofdstukken uitgebreid de zeven vrouwelijke archetypen. Ieder hoofdstuk begint met een prachtige poëzie, een heldere en duidelijke uitleg over het archetypen waarbij ze de kwaliteiten en schaduwkanten belichten. De toevoeging van verschillende godinnen uit de oudheid die deze archetypen belichten vind ik een mooie en rijke toevoeging. Vervolgens maakt Mara Branscombe haar uitleg weer helder en concreet met vele verschillende oefeningen waarbij je met de besproken archetypen aan de slag kan. Ik vind de combinatie van poëzie, kennis en inzichten over het archetypen zelf, kennis rondom godinnen die hierop aansluiten én vervolgens de vele verschillende en gevarieerde oefeningen een sterke en volledige eenheid vormen. Mara Branscombe schetst hiermee voor mij een compleet beeld van ieder archetype en ondersteunt dit direct met veel oefeningen.

De archetypen die mij het meest aanspreken zijn die van de wijze vrouw , de minnares en de koningin. Ik weet zeker dat na alle kennis, oefeningen en inzichten die ik na dit boek heb opgedaan, ik mijn archetypen doelbewuster en beter in kan zetten op de juiste momenten en vlakken in mijn leven. Want zonder dit boek ben ik me nooit bewust geweest dat je bepaalde kanten van jezelf in kan zetten om meer uit je leven te halen. Het boek heeft me absoluut een andere kijk op dingen gegeven. De oefeningen, zeker door de diversiteit, spraken me erg aan en hebben me enorm veel zelfinzicht gegeven.

Zeven vrouwelijke archetypen is een enorm interessant, mooi en leerzaam boek. Mara Branscombe legt op heldere en duidelijke wijze de verschillende archetypen uit door een combinatie van poëzie, toegankelijke en heldere uitleg rondom de kwaliteiten en schaduwkanten van ieder archetypen, kennis over Godinnen en een veelheid aan diverse oefeningen. Ik heb enorm veel geleerd van dit prachtige boek en ik raad het iedere vrouw aan om te gaan lezen. Ik weet zeker dat het je leven zal verrijken.

Lees minder

Een mooi boek om meer in je vrouwelijke kracht te komen

 • Laura Kusters
 • 04/10/2023

Ik wilde dit boek graag lezen voor mijn persoonlijke ontwikkeling en voor de begeleiding van mijn cliënten. Het boek is geschreven in wat ik een ...

Lees recensie

Ik wilde dit boek graag lezen voor mijn persoonlijke ontwikkeling en voor de begeleiding van mijn cliënten. Het boek is geschreven in wat ik een romantische schrijfstijl wil noemen, die je op een zachte wijze aanwakkert de archetypen écht te voelen en aan te kijken. De praktische handreikingen die Mara doet, zijn een fijn hulpmiddel om je innerlijk werk te doen op de betreffende archetypen. Omdat er per archetype een handvol verschillende oefeningen wordt voorgelegd, is er voldoende mogelijkheid om te onderzoeken welke oefening jou aanspreekt of dat je er wellicht voor kiest om de bijbehorende ‘krachtvrouw’ te channelen. Daarnaast vind ik het erg behulpzaam dat niet alleen de krachtige eigenschappen zijn toegelicht, maar ook de schaduwkanten.

De schrijfoefeningen zijn een mooie spiegel om per archetype inzicht te krijgen in de aanwezige schaduwkanten in jezelf. Om je vervolgens vanuit de bekrachtigende schrijfoefeningen te richten op je ontwikkeling in dat archetype. Voor persoonlijk gebruik zou het een mooie aanvulling zijn als de meditaties ergens digitaal te beluisteren zijn. Wil je als lezer jezelf wat meer in je vrouwelijke kracht(en) zetten, dan is dit boek een mooi uitgangspunt.

Lees minder

Ontdek zelf of dit boek bij je past

 • René Kars
 • 01/10/2023

Als niet-vrouw vond ik dit boek al op voorhand een uitdaging, en was zeer benieuwd wat ik ervan zou vinden. Tuurlijk in deze tijd maakt dat niets uit, maar ...

Lees recensie

Als niet-vrouw vond ik dit boek al op voorhand een uitdaging, en was zeer benieuwd wat ik ervan zou vinden. Tuurlijk in deze tijd maakt dat niets uit, maar toch.

In een eerdere recensie van een boek van Mara, had ik al aangegeven dat door haar taalgebruik de boodschap bij mij vaak moeilijk binnenkomt. In dit boek had ik daar echt last van. Een voorbeeld: “…Je bewustzijn passeert het egoïstische zelf naar een weids en vloeibaar evolutionair perspectief…” Ik krijg daar 0,0 beeld bij. Het leest heel mysterieus maar met dergelijke zinnen probeert de schrijfster veel te zeggen, en voor mij daardoor niets.

Het boek gaat over zeven archetypen, waarbij ieder hoofdstuk op exact dezelfde manier is opgebouwd, wat op mij enigszins geforceerd over kwam. Het lijkt of het boek daardoor een feitelijker karakter moest krijgen, waarbij het voor mij juist andersom werkte.

De archetypen herkent eenieder vanzelfsprekend. En de globale beschrijving ook. Voor mij gingen de hoofdstukken echter steeds meer op elkaar lijken. Dat kwam door de eerdergenoemde opbouw, maar ook omdat in ieder hoofdstuk vergelijkbare tips werden gegeven.

Wat er dan op neerkwam dat je meer naar je intuïtie moet luisteren, meer voor jezelf moet opkomen, je creativiteit moet gebruiken of je lichaam via dans of yoga in beweging moet krijgen. Allemaal waarheden als een koe, maar na een paar hoofdstukken weet ik dat wel, en liepen alle archetypen voor mij in elkaar over.

Ook het constante benoemen van de achterstandspositie van de vrouw, en het afzetten tegen het patriarchale systeem is natuurlijk waar, maar ook dat weet ik wel na een paar hoofdstukken.

Dan de oefeningen. Op zich helder geschreven, maar vergen wel een vergaand inzicht in jezelf. Om in een meditatie contact te maken met de kwetsuren van je innerlijk kind, ga daar als beginner (zonder te weten of je die hebt, en wat dat dan zijn) maar aanstaan.

Vond ik het boek daardoor slecht? Nee dat niet, want op hoofdlijnen ben ik het eens met de boodschap van Mara. Alleen in deze vorm kwam haar boodschap bij mij totaal niet binnen. Kan te maken hebben met mijn niet-vrouwzijn, of iets anders, maar dat maakt niets uit.

Lees gewoon zelf een stukje van het gratis fragment. Dan merk je vanzelf wel of jouw wijze vrouw, meid, moeder, jaagster, minnares, mystica of koningin wél door dit boek worden aangesproken.

Lees minder

Een boek voor iedereen die zijn vrouwelijke energie in balans wil brengen

 • Madelief Schram
 • 10/10/2023

Toeval bestaat niet, zeg ik altijd. Ook tijdens het lezen van dit boek werd me dat heel duidelijk. Elk archetype heeft sterke en zwakkere kanten. En elk ...

Lees recensie

Toeval bestaat niet, zeg ik altijd. Ook tijdens het lezen van dit boek werd me dat heel duidelijk. Elk archetype heeft sterke en zwakkere kanten. En elk archetype vertegenwoordigt weer een ander deel van jezelf.

Net toen ik in een moeilijke periode zat, kwam dit boek op mijn pad. Ik denk veel en analyseer vaak, waardoor ik vast kom te zitten in een spiraal van gedachten. Dankzij de mooie poëzie, visualisaties en schrijfoefeningen uit dit boek, kon ik schaduwkanten van mezelf herkennen en omarmen. De archetypen zijn goed beschreven.

Dit is een boek waar ik de rest van mijn leven naartoe zal terugkeren. Het format is heel fijn om te lezen met de korte hoofdstukken, gedichten en oefeningen. Daarnaast zijn de illustraties ontzettend mooi, waar ik van geniet.

Ik raad dit boek aan als je al enigszins open staat voor spiritualiteit of “inner work”. Dit is een boek voor iedereen die zijn vrouwelijke energie in balans wil brengen. Ik geloof dat dit een boek is waar iedereen wijsheid uit zou kunnen halen, niet alleen maar vrouwen. Aangeraden aan mijn beste vriendin en mijn moeder en zal zelf regelmatig het boek uit de kast halen om mezelf eraan te herinneren hoe ongelooflijk sterk je als vrouw mag zijn.

Lees minder

Leef in het moment en voel je vrij

 • Sanna Hoogervorst
 • 10/10/2023

Wat een feest om dit boek te lezen. Het maakt me blij, enthousiast en heeft me aan het denken gezet. Ik ben een tijd ziek geweest, verloor mijn vader en ...

Lees recensie

Wat een feest om dit boek te lezen. Het maakt me blij, enthousiast en heeft me aan het denken gezet. Ik ben een tijd ziek geweest, verloor mijn vader en vroeg me steeds vaker af waar ik nu echt blij van word en wat mij energie geeft. Ik neem vaak niet de tijd om echt stil te staan bij wat ik wil omdat het dagelijks leven al mijn tijd en energie lijkt op te slokken.

Na het lezen van dit boek kan ik niet wachten om mijn innerlijke meid, moeder, wijze vrouw, jaagster, minnares, mystica en koningin aan te roepen en te ontwikkelen zodat ik klaar ben om te bloeien. Ieder archetype kan je verder op weg helpen en de gemeenschappelijke boodschap is steeds dat het nooit te laat is om jezelf te bevrijden en je moed, creativiteit en avontuurlijke geest terug te winnen.

Deze week word ik 50 en het maakt me echt gelukkig om te lezen dat je je passie kunt (her)ontdekken, je tijd moet nemen voor rust en niet bang hoeft te zijn voor veranderingen.

In het eerste deel van het boek wordt uitgelegd hoe je dit boek kunt gebruiken. Elk archetype wordt uitgebreid behandeld in ieder hoofdstuk. Per hoofdstuk zijn er allerlei oefeningen, zoals geleide visualisaties, meditaties en schrijfopdrachten. Ik heb het boek eerst helemaal uitgelezen omdat ik niet tussendoor wilde stoppen om de oefeningen te doen.

Ik kon niet stoppen met lezen en was te nieuwsgierig naar alles wat nog ging komen.

Nu ben ik weer bij hoofdstuk 1 begonnen en maak ik de oefeningen.

Ik denk dat ik dit boek nog vaak zal openslaan en stukken zal herlezen en sommige oefeningen zal blijven doen.

Er staat een schat aan informatie in waar je veel van kunt leren en iedereen zal er iets anders uit halen. Maar ik denk dat elke vrouw, ongeachte levensfase of leeftijd, waardevolle informatie uit dit boek simpel kan toepassen in haar leven.

Mara Branscombe moedigt je aan voluit van jezelf te houden, elke dag tijd vrij te maken voor self-care en creatief te zijn. Dans, teken, schrijf, mediteer, leef in het moment en voel je vrij.

Ik kan niet wachten.

Lees minder

Voor vrouwen die hun vrouwelijke energie meer willen waarderen en omarmen

 • Wendy van der Lee
 • 10/10/2023

Al enige tijd ben ik op mijn persoonlijke ontwikkelingsreis bezig met de vrouwelijke energie in mij en het ontdekken van mijn schaduwkanten. Dit boek sprak ...

Lees recensie

Al enige tijd ben ik op mijn persoonlijke ontwikkelingsreis bezig met de vrouwelijke energie in mij en het ontdekken van mijn schaduwkanten. Dit boek sprak mij hiervoor enorm aan, omdat het een combinatie is van informatie en praktische opdrachten. Uit ervaring weet ik hoe krachtig kennis en oefeningen samen zijn om je persoonlijk te ontwikkelen. Nieuwsgierig hoe ik mijn schaduwkanten zou ontdekken, begon enthousiast met het lezen van dit boek.

De inleiding las eenvoudig en snel weg. Hier worden ook de archetypen kort geïntroduceerd, wat mijn nieuwsgierigheid wekte voor de rest van het boek. Eén voor één worden alle archetypen behandeld; één archetype per hoofdstuk.

De verschillende hoofdstukken per archetype zijn lang. De archetypen worden uitvoerig besproken. Naar mijn smaak iets te uitvoerig waardoor er overlap zit in de verschillende archetypen. Dit wekt enige verwarring. Gelukkig zijn daar de opdrachten die mij de juiste richting op hebben geduwd. Vooral de schrijfopdrachten vond ik erg prettig en hebben mij inzicht gegeven in mijn vrouwelijke schaduwkanten.

De meditaties en visualisaties zijn wat minder eenvoudig toe te passen, omdat je de opdracht na het lezen moet onthouden om deze te kunnen uitvoeren. Wat dat betreft zou een audio-opname van de meditaties en visualisaties het boek nog krachtiger en toepasbaarder maken.

Ik vond het boek niet lekker weglezen, doordat het weinig verhalend geschreven is.

Het boek zou ik aanraden voor vrouwen die nog niet zoveel persoonlijke ontwikkeling hebben gedaan op het gebied van vrouwelijke energie en schaduwkanten. Mijns inziens is dit boek minder geschikt voor vrouwen die al heel veel innerlijk werk hebben gedaan. Met name door de overlap in kenmerken van de verschillende archetypen en de manier van het aankijken en oplossen van deze schaduwkanten.

Al met al ben ik wel positief over het boek en vind ik het een mooie aanvulling op mijn persoonlijke ontwikkelingsreis. Voor vrouwen die hun vrouwelijke energie meer willen waarderen en omarmen, zou ik dit boek aanraden.

Lees minder

We zijn 'werk in uitvoering'

 • Margreet de Vries
 • 07/12/2023

Dit is een werkboek. Daarmee bedoel ik dat dit een boek is om te lezen én om aan jezelf te werken. Nu ik het heb gelezen heb ik besloten om vanaf januari ...

Lees recensie

Dit is een werkboek. Daarmee bedoel ik dat dit een boek is om te lezen én om aan jezelf te werken. Nu ik het heb gelezen heb ik besloten om vanaf januari /of eerder elke maand één van de archetypen opnieuw te lezen en er dieper in te duiken.

Archetypen zijn oermodellen, thema’s die in je leven en in het hele universum terugkomen. “Als een vrouw de kracht en liefde van de heilig vrouwelijke archetypen belichaamt, wordt ieder mens op deze planeet daar beter van.”

Dat is nogal wat! Aan jezelf werken om de wereld te redden.. Elke druppel telt, elke daad heeft effect. Als je dat beseft en goed laat doordringen dat weet je dat je aan het werk moet.

Als jij jezelf heelt (van je angsten/beperkende patronen/trauma’s) draag je bij aan vrede in de wereld.

Dit is een boek wat daarbij heel goed kan helpen. Aan de hand van de beelden die Mara Branscombe voor ons schetst over 7 vrouwelijke archetypen kunnen we meer over onszelf en de wereld leren. Ze doet dat uitgebreid, elk hoofdstuk behandelt één archetype. Ze beschrijft de eigenschappen, kwaliteiten en schaduwkanten. Hoe je je ermee verbindt, geeft oefeningen, visualisaties, spirituele teksten, quotes, schrijven in je dagboek.

Als je de schaduwkanten herkent, je er bewust van wordt, dan kun je ze ombuigen.

Het boek benadrukt ook weer dat je goed voor jezelf moet zorgen.

We nemen rollen aan in het leven, soms/vaak wringen die, zetten ze ons vast. Je kunt je van ingesleten rollen bevrijden.

Dit boek heeft me wel weer nieuwe inzichten gegeven maar er is nog wel werk aan de winkel. Met visualisaties en oefeningen heb ik zelf niet zo heel veel of ik heb er de rust niet voor, dat kan ook.

Spiritualiteit is in de mode, maar kijk goed wat echt is. Je kunt anders in verwarring raken.

Bij de Koningin komt alles samen en de Weefster tenslotte weeft de draden (archetypen) tot het kleed wat jouw leven vormt.

Creëer het leven waarnaar je verlangt!

Maar besef ook: we zijn ‘werk in uitvoering’.

Lees minder
Inhoud ➔

Inleiding 11
De goddelijk vrouwelijke weg tevoorschijn roepen, onthullen van de archetypen

1 De meid 29
Terugwinnen van creativiteit, herstel van authenticiteit

2 De moeder 51
Hoe meer liefde, des te sterker de geest

3 De wijze vrouw 81
Intuïtieve waterstroom

4 De jaagster 109
Visionaire, activiste, spirituele strijdster

5 De minnares 137
Danseres met intimiteit, katalysator van zelfliefde, meelevende rebel

6 De mystica 165
Zoekster naar waarheid, visionaire, goddelijke ruimtereizigster

7 De koningin 195
Weefster van kennis, inspirator van visie, ontwikkelde leider

8 Het werk van de weefster 223
Integreer de wijsheid van de ziel van de vrouwelijke archetypen

Appendix 233
Overzicht van de rituelen en oefeningen om de archetypen te belichamen

Over de auteur 237