De spirituele uitgeverij van Nederland

Van elkaar houden zonder jezelf te verliezen

Twee wereldberoemde therapeuten laten in dit prachtige boek zien hoe we de magie in onze relatie kunnen terugkrijgen door middel van een aantal praktische stappen. Een fantastisch boek voor iedereen die behoefte heeft aan een intieme relatie waarin plaats is voor passie, liefde en romantiek. Leer hoe je kunt stoppen met het veroordelen van je partner of jezelf.

De partners Hal en Sidra Stone hebben een bijzonder fascinerend boek het licht laten zien. Het staat vol met baanbrekende ideeën, zoals het idee van de energetische verbinding.

Ik vind het heel mooi dat de creatieve en productieve relatie van de auteurs Van elkaar houden zonder jezelf te verliezen heeft opgeleverd. (Echt)paren zullen merken dat ze zich in goede handen bevinden wanneer zij de inzichtgevende, fantastische oefeningen doen. - Harville Hendrix

Met dit boek verrichten Hal en Sidra Stone baanbrekend werk. Hun visie op relaties is vernieuwend! Dit boek staat vol fantastische inzichten en wijsheden, die gegoten zijn in de vorm van een aantal bijzonder praktische tips. - Shakti Gawain

Lees meer >
Over de auteur
Inhoud
Recensies

Hal Stone

Hal Stone auteur van Van elkaar houden zonder jezelf te verliezen

Hal Stone is psycholoog en mede-ontwikkelaar van Voice Dialogue, een methode waarmee je de verschillende kanten van jezelf kunt ontdekken. Hij heeft samen met Sidra Stone vele boeken gepubliceerd die vertaald zijn in diverse talen. Samen geven zij over de hele wereld workshops die leunen op hun ideeën van Voice Dialogue. 

Meer boeken van deze auteur

Sidra Stone

Sidra Stone auteur van Van elkaar houden zonder jezelf te verliezen

Sidra Stone is psycholoog en mede-ontwikkelaar van Voice Dialogue, een methode waarmee je de verschillende kanten van jezelf kunt ontdekken. Zij heeft samen met Hal Stone vele boeken gepubliceerd die vertaald zijn in diverse talen. Samen geven zij over de hele wereld workshops die leunen op hun ideeën van Voice Dialogue. 

Meer boeken van deze auteur

Inleiding 7

DEEL 1 PARTNEREN, EEN NIEUWE MANIER OM NAAR DE RELATIE TE KIJKEN
Hoofdstuk 1 De relatie als een gezamenlijke onderneming 13
Hoofdstuk 2 Onze ‘zelven’ in de relatie 31
Hoofdstuk 3 Het in kaart brengen van de relatie: begrijpen welke bindingspatronen er tussen partners spelen 59
Hoofdstuk 4 Kwetsbaarheid: de sleutel tot intimiteit 83
Hoofdstuk 5 De magie van verbonden zijn: de energetische verbinding als helende kracht 97

DEEL 2 HET VERBETEREN VAN DE RELATIE
Hoofdstuk 6 Gepassioneerd partneren: seksualiteit en sensualiteit – ook buiten de slaapkamer 119
Hoofdstuk 7 Partneren als zakelijke onderneming: het verdelen van de taken 143
Hoofdstuk 8 Partneren en ouderschap, of: hoe hou je de romantiek in je relatie als je kinderen hebt gekregen? 155
Hoofdstuk 9 De toptien van de uitdagingen waarvoor de relatie kan komen te staan: je liefdesleven bewaken tijdens de dagelijkse beslommeringen 169
Hoofdstuk 10 Samen op weg: spiritualiteit en partneren 187

Nawoord De mand van de Sterrenvrouw 205
Dankwoord 207
De auteurs 211

 

Wat vinden anderen van Van elkaar houden zonder jezelf te verliezen?
Grietje Huijser deelt haar review.

Dit boek is een feest van herkenning voor je relatie, biedt tevens “oplossingen” en geeft veel tips voor alle moeilijkheden die daarbij kunnen spelen. De auteurs – een echtpaar dat vanuit eigen ervaring schrijft, en dat is merkbaar. Het is geen theoretisch verhaal, maar doorleefd – ze benaderen een relatie als een gezamenlijke onderneming, waarbij zowel de gewone dagelijkse beslommeringen in al z’n details als de eventuele gevoelens van onvrede en kwetsbaarheid belangrijk zijn om te delen en te bespreken met de partner. Ze introduceren het begrip ‘partneren’, waarbij er geen hiërarchie bestaat binnen de relatie en er geen sprake is van een schuldvraag.

De auteurs laten zien, dat er in elke relatie ‘zelven’/subpersonen aan het woord zijn bij elk van de partners en dat het van belang is om te kijken welke ‘zelf’ aan het woord is, als we met elkaar communiceren. De ‘zelven’ zijn eigenlijk bepaalde rollen, waarmee we ons identificeren, zoals de verantwoordelijke vader, het kleine meisje, de beheerste en verstandige man, de spontane vrouw enz.; tel daarbij op dat we allemaal ook te maken hebben met bindingspatronen, die het nog complexer maken. Als we als partners volop in onze automatische instelling schieten – de auteurs maken hierbij een vergelijking met een computer, die een vast aantal standaardinstellingen heeft die ongewijzigd blijven en pas als we iets anders willen dan die standaard, moeten we de instelling veranderen en er moeite voor doen – dan hebben ze geen keus: ze blijven op de standaardinstelling voortborduren; pas als ze zich bewust zijn van hun ‘zelven’ en bindingspatronen kunnen ze besluiten of ze voor de standaardinstelling kiezen óf een andere instelling willen gaan hanteren. Pas als er keus is, kun je besluiten iets te veranderen wat niet meer past; dat is de grote positieve boodschap van dit boek. In het hoofdstuk van de bindingspatronen miste ik het in te vullen schema dat genoemd werd bij de oefeningen.

Het belang van kwetsbaar durven zijn binnen de relatie wat nodig is om je diep verbonden te kunnen voelen met je partner komt goed naar voren. Er staan ook leuke oefeningen in het boek om samen te doen, o.a. energetische oefeningen. Ikzelf werd hier erg blij van, omdat hierin precies aan de orde komt waar ik in m’n eigen relatie tegenaan loop, nl. het gevoel van ‘uit de verbinding gaan’ en de vraag waar dat nu door komt.
Er worden veel herkenbare voorbeelden in het boek beschreven (van mensen uit de praktijk van het echtpaar) en er worden vele tips gegeven om goed te kunnen blijven partneren.

Wat ik ook bijzonder vind, is hoe het echtpaar de seksualiteit benadert: problemen met seksualiteit zijn een signáál en dus niet de oorzaak van problemen binnen de relatie. Goede seksualiteit ontstaat buiten de slaapkamer, in het dagelijkse leven; is er buiten de slaapkamer weinig of geen verbinding tussen partners en ze moeten zich in de slaapkamer dan ineens wél verbinden, dan gaat dat wringen. Zó herkenbaar!

Het hoofdstuk over het partneren als zakelijke onderneming vond ik ook wel verrassend; net als bij veel andere mensen bestond er ook bij mij veel weerstand tegen het goed regelen van de zakelijke kant van de relatie – financiën, huishoudelijke taken, sociale contacten, klusjes, boodschappen, onderhoud huis – én afspraken hierover maken met je partner, het overleggen; voor mijn man en mij sprak dit allemaal vanzelf, die verdeling; wij realiseren ons nu dat daarbij bij ons allebei bepaalde ‘zelven’ nogal actief waren.

Het is een boek dat op een positieve en zachtaardige manier partners bewust wil laten maken van hun relatie en van de rol daarbij van allerlei patronen die spelen. Ze benadrukken het belang van werken aan de relatie, maar ook het belang van speelsheid hierbij. Het nodigt uit tot lezen én ermee aan de slag te gaan, waarbij ik me wel afvraag of het haalbaar is voor partners om dit allemaal zelf te gaan onderzoeken, want het is geen kleinigheid, er komen zóveel zaken aan bod. Mijn man en ik vinden het boek in ieder geval genoeg uitnodiging om samen te lezen en te bespreken, bepaalde oefeningen te doen en ons bewust te worden van onze ‘zelven’ en bindingspatronen om zo meer onderlinge verbinding te ervaren. Het boek kan ook een eye-opener zijn voor echtparen die grote problemen ervaren in hun relatie. Het kan een stap zijn naar het inschakelen van hulp van buitenaf, want – al hoe goed het boek ook is -: een boek kan nooit in de plek komen van specifieke, persoonlijke hulp en aandacht.

Grietje Huijser, mei 2021

Wat vinden anderen van Van elkaar houden zonder jezelf te verliezen?
M.A. de Lange deelt haar review.

De titel van dit boek maakte me nieuwsgierig, omdat ik (en waarschijnlijk vele anderen met mij) soms worstel met terugkerende thema’s in de relatie met mijn man. Ik hoopte meer inzicht te krijgen in onze patronen en meer handvatten te krijgen om hier iets in te kunnen veranderen.

Ik kan wel zeggen dat ik de afgelopen weken in beslag ben genomen door dit boek. Het laat je naar jezelf kijken, naar je partner, naar je relatie mét je partner, maar ook naar al je andere relaties. In dit boek wordt er gesproken over verschillende ‘zelven’, je primaire zelf (hoe je jezelf nu omschrijft) en je verstoten zelven, wat meestal gedrag is bij een ander dat je afkeurt of juist aantrekkelijk vindt. Dus wat ik enorm irritant vind aan mijn partner, is waarschijnlijk een verstoten zelf van mij en dus een zelf waar ik iets van kan leren. Het leuke is dat, terwijl ik het boek aan het lezen was, ik me dagelijks meer bewust werd van de verschillende zelven van mij en mijn partner. We hebben ander soort gesprekken en doen ons best om op een andere manier te kijken naar onze discussies en dus meer in de richting te gaan van ‘partneren’ en samenwerken.

Het boek is makkelijk leesbaar, al heb ik er wel een tijdje over gedaan, omdat er ook oefeningen in staan om je meer bewust te worden van je eigen gedrag, houding, je verschillende zelven, je bindingspatronen en op welke manier dit invloed heeft op je relatie. Het is ook zonde van de waarde van het boek om deze opdrachten niet te doen, dus mijn tip zou zijn om er juist de tijd voor te nemen en er actief mee aan de slag te gaan. Dit boek kun je lezen als je veel irritaties/ruzies hebt, maar ook als je die juist nooit hebt, omdat dit ook informatie geeft. Als vrijgezel kun je er ook veel van leren, je kijkt namelijk ook naar vorige relaties en focust dan op je eigen kanten en patronen.

M.A. de Lange, mei 2021

21,50

Je bestelt en rekent af bij:

 • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
 • Veilig winkelen, bestellen en betalen
 • Regelmatig gratis e-books
Bindwijze
paperback
e-book
Op voorraad

Gratis verzending

Op werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

 • Taal: Nederlands
 • ISBN: 9789020215991
 • Pagina's: 216
 • Publicatiedatum: 19-03-2019

Je bestelt en rekent af bij:

 • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
 • Veilig winkelen, bestellen en betalen
 • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:
 • Ideal
 • Mastercard
 • VISA
 • Bancontact
Bekijk de inhoud van dit boek ➔

Twee wereldberoemde therapeuten laten in dit prachtige boek zien hoe we de magie in onze relatie kunnen terugkrijgen door middel van een aantal praktische stappen. Een fantastisch boek voor iedereen die behoefte heeft aan een intieme relatie waarin plaats is voor passie, liefde en romantiek. Leer hoe je kunt stoppen met het veroordelen van je partner of jezelf.

De partners Hal en Sidra Stone hebben een bijzonder fascinerend boek het licht laten zien. Het staat vol met baanbrekende ideeën, zoals het idee van de energetische verbinding.

Ik vind het heel mooi dat de creatieve en productieve relatie van de auteurs Van elkaar houden zonder jezelf te verliezen heeft opgeleverd. (Echt)paren zullen merken dat ze zich in goede handen bevinden wanneer zij de inzichtgevende, fantastische oefeningen doen. - Harville Hendrix

Met dit boek verrichten Hal en Sidra Stone baanbrekend werk. Hun visie op relaties is vernieuwend! Dit boek staat vol fantastische inzichten en wijsheden, die gegoten zijn in de vorm van een aantal bijzonder praktische tips. - Shakti Gawain

Hal Stone

Hal Stone auteur van Van elkaar houden zonder jezelf te verliezen

Hal Stone is psycholoog en mede-ontwikkelaar van Voice Dialogue, een methode waarmee je de verschillende kanten van jezelf kunt ontdekken. Hij heeft samen met Sidra Stone vele boeken gepubliceerd die vertaald zijn in diverse talen. Samen geven zij over de hele wereld workshops die leunen op hun ideeën van Voice Dialogue. 

Meer boeken van deze auteur

Sidra Stone

Sidra Stone auteur van Van elkaar houden zonder jezelf te verliezen

Sidra Stone is psycholoog en mede-ontwikkelaar van Voice Dialogue, een methode waarmee je de verschillende kanten van jezelf kunt ontdekken. Zij heeft samen met Hal Stone vele boeken gepubliceerd die vertaald zijn in diverse talen. Samen geven zij over de hele wereld workshops die leunen op hun ideeën van Voice Dialogue. 

Meer boeken van deze auteur

Lees het gratis Fragment