Start vandaag met lichter leven

Een spirituele ontdekkingstocht

Start vandaag met lichter leven - cover
Bekijk de voorkant

Download het gratis fragment

Het luisterboek 'Start vandaag met lichter leven' is ook in twee delen beschikbaar. Dit is het eerste deel.

In het overweldigende aanbod aan spirituele cursussen, websites, stromingen, leraren en tradities raak je de weg gemakkelijk kwijt.

Het luisterboek 'Start vandaag met lichter leven' is ook in twee delen beschikbaar. Dit is het eerste deel.

In het overweldigende aanbod aan spirituele cursussen, websites, stromingen, leraren en tradities raak je de weg gemakkelijk kwijt. Met ‘Start vandaag met lichter leven’ geeft Robert Bruggeman je een waardevolle leidraad om op een bewuste manier je eigen (levens)pad te volgen. Het gaat erom dat je dichter bij je kern komt. Dat je (nog) authentieker wordt. Dat je ontdekt wat de kracht van kwetsbaarheid is en dat je betekenis en wijsheid in je leven omarmt. Door zijn eigen zoektocht in kaart te brengen en met jou te delen, hoef jij het wiel niet opnieuw uit te vinden en zet je meteen je eerste stappen op weg naar een lichter leven.

Lees meer ➔

Het luisterboek 'Start vandaag met lichter leven' is ook in twee delen beschikbaar. Dit is het eerste deel.

In het overweldigende aanbod aan spirituele cursussen, websites, stromingen, leraren en tradities raak je de weg gemakkelijk kwijt. Met ‘Start vandaag met lichter leven’ geeft Robert Bruggeman je een waardevolle leidraad om op een bewuste manier je eigen (levens)pad te volgen. Het gaat erom dat je dichter bij je kern komt. Dat je (nog) authentieker wordt. Dat je ontdekt wat de kracht van kwetsbaarheid is en dat je betekenis en wijsheid in je leven omarmt. Door zijn eigen zoektocht in kaart te brengen en met jou te delen, hoef jij het wiel niet opnieuw uit te vinden en zet je meteen je eerste stappen op weg naar een lichter leven.

Lees meer >
Over de auteur
Productinfo
Recensies
Inhoud

Robert Bruggeman

Robert Bruggeman

Robert Bruggeman is auteur, spreker en oprichter van Bridgeman, een organisatie die wereldwijd optimalisatie- en bewustwordingstrainingen geeft aan particulieren, aan topsporters en binnen organisaties. Robert geeft training binnen organisaties als KLM, SAP en overheidsinstellingen. Hij leefde twee jaar in Azië waar hij studeerde in meditatiecentra. In Amerika werd hij door Stanford wetenschappers ingewijd in de hersenen. Robert beklom samen met Iceman Wim Hof de Kilimanjaro in 48 uur en slechts gekleed in korte broek om de kracht van ademhaling en mindset aan te tonen. Hij combineert eeuwenoude ademmethoden met actueel hersenonderzoek en moderne inzichten. https://bridgeman.nl/ 

Meer boeken van deze auteur

Productinfo

 • Taal: Nederlands
 • ISBN: 9789020217179
 • Duur: 02u 32m 02s
 • Lezer: Bert Kranenbarg

Wat vinden anderen van 'Start vandaag met lichter leven' van Robert Bruggeman?

Het boek biedt veel inzichten

 • Monique Steen
 • 20/02/2020

De titel van het boek sprak me erg aan, ik wil heel graag lichter leven! Maar hoe doe ik dat? De ondertitel ‘een spirituele ontdekkingstocht’ verwijst ...

Lees recensie

De titel van het boek sprak me erg aan, ik wil heel graag lichter leven! Maar hoe doe ik dat? De ondertitel ‘een spirituele ontdekkingstocht’ verwijst naar de ervaringen die de schrijver Robert Bruggeman heeft opgedaan op spiritueel gebied. Ik verwachtte te lezen wat hij allemaal heeft gedaan en wat hem dat gebracht heeft. En deels is dit ook wat je in het boek kunt lezen, maar waar ik het meest van onder de indruk ben, is dat lichter leven eigenlijk niet zo moeilijk hoeft te zijn en dat ik zelf alles in huis heb om dit te realiseren. Ik hoef alleen maar te kiezen of ik het wil of niet. Zo simpel? Ja! En hoe dan? Dat legt Robert heel duidelijk uit. Hij gebruikt eigen ervaringen en duidelijke voorbeelden om dingen te verduidelijken. Ook lees je veel metaforen in dit boek waardoor op een makkelijke en visuele manier iets uitgelegd wordt. Het boek leest hierdoor erg prettig en geeft ontzettend veel inzichten. Want als je weet hoe iets ontstaat of hoe een proces in elkaar zit, kun je ermee aan de slag als je het wil veranderen. De oefeningen in het boek helpen hierbij. Wat ik erg fijn vind aan dit boek is dat Robert je heel veel informatie en kennis aanbiedt en de keuze bij jou laat, wat je er van vindt en of het is wat bij jou past. Ook als je wilt weten hoe je kunt (gaan) leven vanuit je zielsbestemming en je passie, dan raad ik je dit boek van harte aan. Een boek wat ik zeker nog vaak zal inkijken. Want hoe fijn is het als je datgene in je leven kunt doen waar jij blij van wordt, een lichter leven.

Lees minder

Een inspirerende auteur

 • Marlies Buschman
 • 21/02/2020

Het is een makkelijk leesbaar boek met een snel tempo, breed toegankelijk en alles is relevant wat hij beweert. Een inspirerende auteur en een man van deze ...

Lees recensie

Het is een makkelijk leesbaar boek met een snel tempo, breed toegankelijk en alles is relevant wat hij beweert. Een inspirerende auteur en een man van deze tijd, zo komt deze schrijver op mij over. Voor mensen die zich nog niet verdiept hebben in spiritualiteit is dit voor deze groep méér dan een handboek, want Robert haalt alles uit de kast om je te informeren.

Dat is wél heel veel info van verschillende aard maar hij heeft ook zelf veel meegemaakt op dit vlak en daar is hij ook open in. Dat je alles wat hij schrijft niet zo maar even snel eigen kan maken is duidelijk, maar zelf schrijft hij ook dat je het zelf moet ervaren, niks moet aannemen wat hij vindt en moet voelen wat je aanspreekt. Ik kan me ook voorstellen dat dit alles ook wat té veel kan zijn. Niettemin ook als je al spiritueel en bewust leeft, kan dit boek je nog inspireren en zitten er veel reminders in.

Ik zou het zeker aanbevelen, juist aan mensen met scepsis omdat Robert een achtergrond heeft van een materialistische, ongezonde, ongelukkige, gejaagde, onsympathiek man van de tijd waarin we nu leven. Zijn leven is veel gelukkiger geworden door zijn nieuwe levensstijl, dat maakt hij duidelijk met dit boek.

Lees minder

Een gids op het spirituele pad

 • Veerle Derycke
 • 11/02/2020

Er wordt vandaag de dag heel veel geschreven over spiritualiteit en bewustwording. Er zijn zoveel methodes en wegen, dat veel mensen door het bos de bomen ...

Lees recensie

Er wordt vandaag de dag heel veel geschreven over spiritualiteit en bewustwording. Er zijn zoveel methodes en wegen, dat veel mensen door het bos de bomen niet meer zien. In Start vandaag met lichter leven beschrijft Robert Bridgeman zijn ervaringen met verschillende religies, mystieken, tradities en methoden.  Hij geeft informatie  over de meest uiteenlopende onderwerpen: Mindfulness, NLP, Zenboeddhisme, Advaita Vedanta, Vipassana, Reiki, Yoga, EFT, Avatar, Hypnobirthing, KabbalIah, MIR, Sjamanisme, Iceman Wim Hof, Search Inside Yourself van Google, … Zijn schrijfstijl is zakelijk, nuchter en gemakkelijk te begrijpen.

Het boek is een soort gids op het spirituele pad. De Bridgemanmethode zelf is een integrale behandeling met drie hoofdthema’s: levensstijl, traumaverwerking en toekomstmanifestatie. Het is een unieke combinatie uit de verschillende onderzochte religies en methodes en draagt bij tot een bewuster leven en hoger bewustzijn.

Het boek heeft mij alvast terug op weg geholpen. Ik mediteer weer alle dagen, leef veel mindfuller, gebruik de MIR en EFT en ben terug met yoga gestart. Ik ben vast van plan de Bridgemanmethode uit te proberen. Een echte aanrader, om te lezen en om als naslagwerk in je kast te bewaren.

Lees minder

Dagelijks toe te passen

 • Christine Robeyns
 • 12/02/2020

Het ietwat zielige hondje op een grijze wolk op de omslag, zou de tekst “voor” moeten meekrijgen. En dan ernaast een superblije hond op een roze wolk en ...

Lees recensie

Het ietwat zielige hondje op een grijze wolk op de omslag, zou de tekst “voor” moeten meekrijgen. En dan ernaast een superblije hond op een roze wolk en het woord “na”. Want dat is hoe je je kan voelen na het lezen van dit boek.

Gewoon superhandig als iemand voor u in alle delen van de wereld, ongeacht geloof en gewoontes, sleutels voor lichter leven gaat opzoeken, uittesten en doorleven. Om dan een uitgelezen selectie van methodes netjes op een rij te zetten, klaar om toe te passen. Zalig toch?

Dagelijks toe te passen, voor iedereen die in de spiegel wil kijken en zelf de touwtjes van zijn leven wil herpakken.

De schrijver geeft overtuigende argumenten om te mediteren, volkomen vrijblijvend maar met een aanstekelijk enthousiasme. Gewoon lezen, toepassen en doen, en vruchten plukken. En niet enkel voor jezelf maar “For the good of all”.

Een fantastische vibe om op mee te deinen, gedragen door het grotere geheel. De sleutel klaar & duidelijk, eerlijk & eenvoudig, naar hoger en ruimer.

Lees minder

Een intieme kijk in een spirituele ontwikkeling

 • John E. Smit
 • 05/02/2020

Auteur Bruggeman schrijft in de inleiding dat hij niet houdt van “gelul of overdreven zweverigheid” en dat hij heeft geprobeerd te schrijven voor lezers ...

Lees recensie

Auteur Bruggeman schrijft in de inleiding dat hij niet houdt van “gelul of overdreven zweverigheid” en dat hij heeft geprobeerd te schrijven voor lezers die met beide benen in het leven en in de maatschappij staan. Volgens mij is dat aardig gelukt.

Ook zegt hij dat we niets moeten geloven van wat hij zegt, maar dat we het eerst zelf moeten ervaren en dan pas bepalen of het klopt. Deze benadering prikkelde mij op een aangename manier.

In het boek komen vele tradities en methoden langs en de schrijver behandelt ze vanuit zijn eigen persoonlijke ervaring en vanuit de ervaring van cliënten uit zijn praktijk. Dit is wat me het meeste aansprak in dit boek, een intieme kijk in een spirituele ontwikkeling die ook de mijne zou kunnen zijn. Zonder oordeel en educatief tegelijkertijd.

Voor ervaren spirituele zoekers zijn de eerste paar hoofdstukken misschien wat lastig door te komen omdat er zoveel bekende zaken worden aangestipt, maar ik vind dat dit waarde toevoegt doordat Bruggeman goed uitlegt wat overeenkomsten en verschillen zijn. En er komen genoeg (voor mij) nieuwe en praktisch toepasbare methoden en mooie modellen van “de werkelijkheid” aan de orde die zeer de moeite van het lezen en onderzoeken waard zijn.

In het laatste deel van het boek krijgen we als lezers onder andere schrijf- visualisatie- en meditatieoefeningen om het geleerde te toetsen en zelf te ervaren.

Van de afbeelding op het omslag (dat volgens mij een mokkend kalf op de rug gezien, zittend op een donker wolkje uitbeeldt), kan ik niet helemaal begrijpen hoe die bedoeld is en ook niet of ik het wel goed zie.

Lees minder

Een cadeau voor iedereen in nood

 • Jan Koenen
 • 19/02/2020

De onvolprezen uitgeverij AnkhHermes heeft weer een praktisch boek uitgegeven, nu van Robert Bruggeman. Deze verlichte zakenman schrijft over zijn ...

Lees recensie

De onvolprezen uitgeverij AnkhHermes heeft weer een praktisch boek uitgegeven, nu van Robert Bruggeman. Deze verlichte zakenman schrijft over zijn bewustwordingsproces na een burn-out. Het omslag is mooi versierd met een olifant op een wolkje. Ik vind dit boek een goed voorbeeld.
Gulden regel: ‘wat gij niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet’. Hij noemt pijn een poort!
Hij coacht wereldwijd met de Bridgeman methode. Dit boek is een cadeau voor iedereen in nood.

Lees minder

Voorwoord door Tijn Touber 11
Voorwoord door professor Paul de Blot 13
Inleiding herziene uitgave 15
Inleiding 17

DEEL 1 MIJN ZOEKTOCHT NAAR GELUK 23
Over ontwaken, de waarheid zoeken en ontdekken dat die er niet is
De zoektocht 25
De Gulden Regel 26
Advaita vedanta 29
Vipassanameditatie 31
Het belangrijkste moment van mijn leven 34
De transformatie 40
Een nieuw leven 42
For the good of all 46
Het achtvoudig pad van Boeddha 48

DEEL 2 WAT IK ONDERWEG ONTDEKTE 53
Het bestaan van een realiteit achter de realiteit
De vergeten realiteit 55
De wet van de aantrekkingskracht 61
De vergeten realiteit komt terug 63
Aquarius 65
Authentieke kabbala 66
De Maya’s 66
De yuga’s 66
De theorie van bewustzijnsdimensies 70
Het oceaanmodel 73
Onder water 74
Boven water 75
Bewustzijn 79
Reïncarnatie 83
Krimpen of groeien? 89

DEEL 3 WAT BETEKENT DIT ALLEMAAL VOOR JOU? 95
De vergeten realiteit en jouw leven
De vier lichamen 97
Het fysieke lichaam 98
Siam reiki 99
Het etherische lichaam 100
EFT 101
Het mentale lichaam 104
Het spirituele lichaam 107
Identificatie 108
Het automodel 110
Wie je in werkelijkheid bent 113
Het ringmodel 115
Pijn, het nut ervan en de poortwachters 117
Ego 124
Hindernissen 128
De poortwachters 130
Hoe om te gaan met de poortwachters? 133
Emoties en gedachten 137
Emoties 137
NLP 138
Gedachten 145

DEEL 4 BRONNEN VAN GELUK 149
Wat hersenen met geluk te maken hebben
Drie geheimen voor geluk 151
Boeddhisme 151
Meditatie en emotionele intelligentie 163
De effecten van meditatie 166
Yoga 167
Zelfliefde 171
Omgaan met anderen 177
Overlappende entiteiten 181
De hersenen, het zesde zintuig 185
Sympathisch en parasympathisch zenuwstelsel 189
Wim Hof, de Iceman 193
Neuroplasticiteit van de hersenen 194

DEEL 5 DE TOEPASSING 199
Hoe de theorie praktijk wordt en jij steeds lichter kunt leven
Wie creëert jouw werkelijkheid? 201
Onze diepste angst 201
Passie en de zin van je leven 207
Beïnvloed jouw werkelijkheid! 215
De formule voor manifestatie: (EP) h x A = M 223
Levensprocessen 232
Het tegenovergestelde manifesteren 235
Je frequentie managen 237
Het energiespel 239
Een lichter leven 251

Nawoord 257
Dankwoord 261
Noten 263
Literatuur en websites 264
Register 267
Over de auteur 271

7,99

Je bestelt bij

Ook beschikbaar als

Luisterboek
€ 7.99
Luisterboek
€ 15.00
Paperback
€ 24.50
Ebook
€ 14.99

Meer info ➔

Luisterboek

Je bestelt bij

Ook beschikbaar als

Luisterboek
€ 7.99
Luisterboek
€ 15.00
Paperback
€ 24.50
Ebook
€ 14.99


Over de auteur ➔

Robert Bruggeman

Robert Bruggeman

Robert Bruggeman is auteur, spreker en oprichter van Bridgeman, een organisatie die wereldwijd optimalisatie- en bewustwordingstrainingen geeft aan particulieren, aan topsporters en binnen organisaties. Robert geeft training binnen organisaties als KLM, SAP en overheidsinstellingen. Hij leefde twee jaar in Azië waar hij studeerde in meditatiecentra. In Amerika werd hij door Stanford wetenschappers ingewijd in de hersenen. Robert beklom samen met Iceman Wim Hof de Kilimanjaro in 48 uur en slechts gekleed in korte broek om de kracht van ademhaling en mindset aan te tonen. Hij combineert eeuwenoude ademmethoden met actueel hersenonderzoek en moderne inzichten. https://bridgeman.nl/ 

Meer boeken van deze auteur
Productinfo ➔
 • Taal: Nederlands
 • ISBN: 9789020217179
 • Duur: 02u 32m 02s
 • Lezer: Bert Kranenbarg
Recensies ➔

Wat vinden anderen van 'Start vandaag met lichter leven' van Robert Bruggeman?

Het boek biedt veel inzichten

 • Monique Steen
 • 20/02/2020

De titel van het boek sprak me erg aan, ik wil heel graag lichter leven! Maar hoe doe ik dat? De ondertitel ‘een spirituele ontdekkingstocht’ verwijst ...

Lees recensie

De titel van het boek sprak me erg aan, ik wil heel graag lichter leven! Maar hoe doe ik dat? De ondertitel ‘een spirituele ontdekkingstocht’ verwijst naar de ervaringen die de schrijver Robert Bruggeman heeft opgedaan op spiritueel gebied. Ik verwachtte te lezen wat hij allemaal heeft gedaan en wat hem dat gebracht heeft. En deels is dit ook wat je in het boek kunt lezen, maar waar ik het meest van onder de indruk ben, is dat lichter leven eigenlijk niet zo moeilijk hoeft te zijn en dat ik zelf alles in huis heb om dit te realiseren. Ik hoef alleen maar te kiezen of ik het wil of niet. Zo simpel? Ja! En hoe dan? Dat legt Robert heel duidelijk uit. Hij gebruikt eigen ervaringen en duidelijke voorbeelden om dingen te verduidelijken. Ook lees je veel metaforen in dit boek waardoor op een makkelijke en visuele manier iets uitgelegd wordt. Het boek leest hierdoor erg prettig en geeft ontzettend veel inzichten. Want als je weet hoe iets ontstaat of hoe een proces in elkaar zit, kun je ermee aan de slag als je het wil veranderen. De oefeningen in het boek helpen hierbij. Wat ik erg fijn vind aan dit boek is dat Robert je heel veel informatie en kennis aanbiedt en de keuze bij jou laat, wat je er van vindt en of het is wat bij jou past. Ook als je wilt weten hoe je kunt (gaan) leven vanuit je zielsbestemming en je passie, dan raad ik je dit boek van harte aan. Een boek wat ik zeker nog vaak zal inkijken. Want hoe fijn is het als je datgene in je leven kunt doen waar jij blij van wordt, een lichter leven.

Lees minder

Een inspirerende auteur

 • Marlies Buschman
 • 21/02/2020

Het is een makkelijk leesbaar boek met een snel tempo, breed toegankelijk en alles is relevant wat hij beweert. Een inspirerende auteur en een man van deze ...

Lees recensie

Het is een makkelijk leesbaar boek met een snel tempo, breed toegankelijk en alles is relevant wat hij beweert. Een inspirerende auteur en een man van deze tijd, zo komt deze schrijver op mij over. Voor mensen die zich nog niet verdiept hebben in spiritualiteit is dit voor deze groep méér dan een handboek, want Robert haalt alles uit de kast om je te informeren.

Dat is wél heel veel info van verschillende aard maar hij heeft ook zelf veel meegemaakt op dit vlak en daar is hij ook open in. Dat je alles wat hij schrijft niet zo maar even snel eigen kan maken is duidelijk, maar zelf schrijft hij ook dat je het zelf moet ervaren, niks moet aannemen wat hij vindt en moet voelen wat je aanspreekt. Ik kan me ook voorstellen dat dit alles ook wat té veel kan zijn. Niettemin ook als je al spiritueel en bewust leeft, kan dit boek je nog inspireren en zitten er veel reminders in.

Ik zou het zeker aanbevelen, juist aan mensen met scepsis omdat Robert een achtergrond heeft van een materialistische, ongezonde, ongelukkige, gejaagde, onsympathiek man van de tijd waarin we nu leven. Zijn leven is veel gelukkiger geworden door zijn nieuwe levensstijl, dat maakt hij duidelijk met dit boek.

Lees minder

Een gids op het spirituele pad

 • Veerle Derycke
 • 11/02/2020

Er wordt vandaag de dag heel veel geschreven over spiritualiteit en bewustwording. Er zijn zoveel methodes en wegen, dat veel mensen door het bos de bomen ...

Lees recensie

Er wordt vandaag de dag heel veel geschreven over spiritualiteit en bewustwording. Er zijn zoveel methodes en wegen, dat veel mensen door het bos de bomen niet meer zien. In Start vandaag met lichter leven beschrijft Robert Bridgeman zijn ervaringen met verschillende religies, mystieken, tradities en methoden.  Hij geeft informatie  over de meest uiteenlopende onderwerpen: Mindfulness, NLP, Zenboeddhisme, Advaita Vedanta, Vipassana, Reiki, Yoga, EFT, Avatar, Hypnobirthing, KabbalIah, MIR, Sjamanisme, Iceman Wim Hof, Search Inside Yourself van Google, … Zijn schrijfstijl is zakelijk, nuchter en gemakkelijk te begrijpen.

Het boek is een soort gids op het spirituele pad. De Bridgemanmethode zelf is een integrale behandeling met drie hoofdthema’s: levensstijl, traumaverwerking en toekomstmanifestatie. Het is een unieke combinatie uit de verschillende onderzochte religies en methodes en draagt bij tot een bewuster leven en hoger bewustzijn.

Het boek heeft mij alvast terug op weg geholpen. Ik mediteer weer alle dagen, leef veel mindfuller, gebruik de MIR en EFT en ben terug met yoga gestart. Ik ben vast van plan de Bridgemanmethode uit te proberen. Een echte aanrader, om te lezen en om als naslagwerk in je kast te bewaren.

Lees minder

Dagelijks toe te passen

 • Christine Robeyns
 • 12/02/2020

Het ietwat zielige hondje op een grijze wolk op de omslag, zou de tekst “voor” moeten meekrijgen. En dan ernaast een superblije hond op een roze wolk en ...

Lees recensie

Het ietwat zielige hondje op een grijze wolk op de omslag, zou de tekst “voor” moeten meekrijgen. En dan ernaast een superblije hond op een roze wolk en het woord “na”. Want dat is hoe je je kan voelen na het lezen van dit boek.

Gewoon superhandig als iemand voor u in alle delen van de wereld, ongeacht geloof en gewoontes, sleutels voor lichter leven gaat opzoeken, uittesten en doorleven. Om dan een uitgelezen selectie van methodes netjes op een rij te zetten, klaar om toe te passen. Zalig toch?

Dagelijks toe te passen, voor iedereen die in de spiegel wil kijken en zelf de touwtjes van zijn leven wil herpakken.

De schrijver geeft overtuigende argumenten om te mediteren, volkomen vrijblijvend maar met een aanstekelijk enthousiasme. Gewoon lezen, toepassen en doen, en vruchten plukken. En niet enkel voor jezelf maar “For the good of all”.

Een fantastische vibe om op mee te deinen, gedragen door het grotere geheel. De sleutel klaar & duidelijk, eerlijk & eenvoudig, naar hoger en ruimer.

Lees minder

Een intieme kijk in een spirituele ontwikkeling

 • John E. Smit
 • 05/02/2020

Auteur Bruggeman schrijft in de inleiding dat hij niet houdt van “gelul of overdreven zweverigheid” en dat hij heeft geprobeerd te schrijven voor lezers ...

Lees recensie

Auteur Bruggeman schrijft in de inleiding dat hij niet houdt van “gelul of overdreven zweverigheid” en dat hij heeft geprobeerd te schrijven voor lezers die met beide benen in het leven en in de maatschappij staan. Volgens mij is dat aardig gelukt.

Ook zegt hij dat we niets moeten geloven van wat hij zegt, maar dat we het eerst zelf moeten ervaren en dan pas bepalen of het klopt. Deze benadering prikkelde mij op een aangename manier.

In het boek komen vele tradities en methoden langs en de schrijver behandelt ze vanuit zijn eigen persoonlijke ervaring en vanuit de ervaring van cliënten uit zijn praktijk. Dit is wat me het meeste aansprak in dit boek, een intieme kijk in een spirituele ontwikkeling die ook de mijne zou kunnen zijn. Zonder oordeel en educatief tegelijkertijd.

Voor ervaren spirituele zoekers zijn de eerste paar hoofdstukken misschien wat lastig door te komen omdat er zoveel bekende zaken worden aangestipt, maar ik vind dat dit waarde toevoegt doordat Bruggeman goed uitlegt wat overeenkomsten en verschillen zijn. En er komen genoeg (voor mij) nieuwe en praktisch toepasbare methoden en mooie modellen van “de werkelijkheid” aan de orde die zeer de moeite van het lezen en onderzoeken waard zijn.

In het laatste deel van het boek krijgen we als lezers onder andere schrijf- visualisatie- en meditatieoefeningen om het geleerde te toetsen en zelf te ervaren.

Van de afbeelding op het omslag (dat volgens mij een mokkend kalf op de rug gezien, zittend op een donker wolkje uitbeeldt), kan ik niet helemaal begrijpen hoe die bedoeld is en ook niet of ik het wel goed zie.

Lees minder

Een cadeau voor iedereen in nood

 • Jan Koenen
 • 19/02/2020

De onvolprezen uitgeverij AnkhHermes heeft weer een praktisch boek uitgegeven, nu van Robert Bruggeman. Deze verlichte zakenman schrijft over zijn ...

Lees recensie

De onvolprezen uitgeverij AnkhHermes heeft weer een praktisch boek uitgegeven, nu van Robert Bruggeman. Deze verlichte zakenman schrijft over zijn bewustwordingsproces na een burn-out. Het omslag is mooi versierd met een olifant op een wolkje. Ik vind dit boek een goed voorbeeld.
Gulden regel: ‘wat gij niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet’. Hij noemt pijn een poort!
Hij coacht wereldwijd met de Bridgeman methode. Dit boek is een cadeau voor iedereen in nood.

Lees minder
Inhoud ➔

Voorwoord door Tijn Touber 11
Voorwoord door professor Paul de Blot 13
Inleiding herziene uitgave 15
Inleiding 17

DEEL 1 MIJN ZOEKTOCHT NAAR GELUK 23
Over ontwaken, de waarheid zoeken en ontdekken dat die er niet is
De zoektocht 25
De Gulden Regel 26
Advaita vedanta 29
Vipassanameditatie 31
Het belangrijkste moment van mijn leven 34
De transformatie 40
Een nieuw leven 42
For the good of all 46
Het achtvoudig pad van Boeddha 48

DEEL 2 WAT IK ONDERWEG ONTDEKTE 53
Het bestaan van een realiteit achter de realiteit
De vergeten realiteit 55
De wet van de aantrekkingskracht 61
De vergeten realiteit komt terug 63
Aquarius 65
Authentieke kabbala 66
De Maya’s 66
De yuga’s 66
De theorie van bewustzijnsdimensies 70
Het oceaanmodel 73
Onder water 74
Boven water 75
Bewustzijn 79
Reïncarnatie 83
Krimpen of groeien? 89

DEEL 3 WAT BETEKENT DIT ALLEMAAL VOOR JOU? 95
De vergeten realiteit en jouw leven
De vier lichamen 97
Het fysieke lichaam 98
Siam reiki 99
Het etherische lichaam 100
EFT 101
Het mentale lichaam 104
Het spirituele lichaam 107
Identificatie 108
Het automodel 110
Wie je in werkelijkheid bent 113
Het ringmodel 115
Pijn, het nut ervan en de poortwachters 117
Ego 124
Hindernissen 128
De poortwachters 130
Hoe om te gaan met de poortwachters? 133
Emoties en gedachten 137
Emoties 137
NLP 138
Gedachten 145

DEEL 4 BRONNEN VAN GELUK 149
Wat hersenen met geluk te maken hebben
Drie geheimen voor geluk 151
Boeddhisme 151
Meditatie en emotionele intelligentie 163
De effecten van meditatie 166
Yoga 167
Zelfliefde 171
Omgaan met anderen 177
Overlappende entiteiten 181
De hersenen, het zesde zintuig 185
Sympathisch en parasympathisch zenuwstelsel 189
Wim Hof, de Iceman 193
Neuroplasticiteit van de hersenen 194

DEEL 5 DE TOEPASSING 199
Hoe de theorie praktijk wordt en jij steeds lichter kunt leven
Wie creëert jouw werkelijkheid? 201
Onze diepste angst 201
Passie en de zin van je leven 207
Beïnvloed jouw werkelijkheid! 215
De formule voor manifestatie: (EP) h x A = M 223
Levensprocessen 232
Het tegenovergestelde manifesteren 235
Je frequentie managen 237
Het energiespel 239
Een lichter leven 251

Nawoord 257
Dankwoord 261
Noten 263
Literatuur en websites 264
Register 267
Over de auteur 271