Nu even niets

Spiritueel heimwee

Auteur: Jan Prins
Nu even niets - cover
Nu even niets - achterkant
Bekijk de achterkant
Bekijk de voorkant

Download het gratis fragment

In 'Nu even niets' geeft Jan Prins op een begrijpelijke manier antwoord op de vraag wat je hebt aan bewustwording of spirituele groei. Het wordt door velen gezien als het hoogst haalbare in dit leven, maar waarom eigenlijk? Het antwoord ligt volgens Jan Prins in het niets: daar vind je jezelf terug en ontstaan de mooiste ideeën en dingen. Om je bewust te worden van dat niets, moet je de stilte en de leegte opzoeken.
In 'Nu even niets' geeft Jan Prins op een begrijpelijke manier antwoord op de vraag wat je hebt aan bewustwording of spirituele groei. Het wordt door velen gezien als het hoogst haalbare in dit leven, maar waarom eigenlijk? Het antwoord ligt volgens Jan Prins in het niets: daar vind je jezelf terug en ontstaan de mooiste ideeën en dingen. Om je bewust te worden van dat niets, moet je de stilte en de leegte opzoeken. In jezelf en om je heen. Te ontdekken dat daarin de vervulling ligt, is echt een van de mooiste dingen die je als mens kan overkomen. Het verlangen hiernaar noemt Jan Prins spiritueel heimwee. In 'Nu even niets' helpt hij je op weg om die stilte te zoeken en te vinden.
Lees meer ➔
In 'Nu even niets' geeft Jan Prins op een begrijpelijke manier antwoord op de vraag wat je hebt aan bewustwording of spirituele groei. Het wordt door velen gezien als het hoogst haalbare in dit leven, maar waarom eigenlijk? Het antwoord ligt volgens Jan Prins in het niets: daar vind je jezelf terug en ontstaan de mooiste ideeën en dingen. Om je bewust te worden van dat niets, moet je de stilte en de leegte opzoeken. In jezelf en om je heen. Te ontdekken dat daarin de vervulling ligt, is echt een van de mooiste dingen die je als mens kan overkomen. Het verlangen hiernaar noemt Jan Prins spiritueel heimwee. In 'Nu even niets' helpt hij je op weg om die stilte te zoeken en te vinden.
Lees meer >
Over de auteur
Productinfo
Recensies
Inhoud
Over

Jan Prins

Jan Prins

Jan Prins is auteur van de boeken 'Nu even stil' en 'Nu even niets'.

Meer boeken van deze auteur

Productinfo

 • Taal: Nederlands
 • ISBN: 9789020213553

Wat vinden anderen van 'Nu even niets' van Jan Prins?

Een mooi cadeauboekje voor jezelf of een vriend

 • Marjan van Druenen
 • 22/08/2020

Achter de stilte verschijnt het Eeuwige.

Nu even niets, Spiritueel heimwee van Jan Prins

Waarschijnlijk ken je Jan Prins van ...

Lees recensie

Achter de stilte verschijnt het Eeuwige.

Nu even niets, Spiritueel heimwee van Jan Prins

Waarschijnlijk ken je Jan Prins van zijn eerdere werk: ‘Nu even stil, eerste hulp bij overmatig denken’, over de stilte die je in jezelf kunt vinden. ‘Nu even niets’ met als ondertitel: ‘Spiritueel heimwee’, is niet zozeer een vervolg hierop, maar een toevoeging.

Het omslag (gemaakt door Bij Barbara) dekt de hele lading van dit schrijven. Een prachtontwerp wat bij mij een bepaalde sensatie opwekte. Een nieuwsgierigheid, zou het boekje net zo sereen zijn als de omslag? Het gevaar van een mooie, sprekende omslag is dat je als lezer een dito inhoud verwacht. Prins maakt dit meer dan waar.

Hij begint ieder hoofdstukje met een quote en vervolgt met een vertelling uit zijn leven. Gewone dagelijkse dingen die ‘zijn’. Er komt een woord naar voren en dat woord krijgt gewicht en wordt uitgediept tot in de essentie. Denk aan acceptatie, verzet, emoties en waarnemen, ik noem er hier slechts willekeurig een paar. Ter verduidelijking gebruikt hij metaforen en ter overweging last hij momenten van stilte in. In deze momenten kun je inzichten ervaren of waarachtige stilte, eenheid, connectie met de Bron, het Eeuwige.

Prins is geïnspireerd door o.a. Jed McKenna, waarvan nog altijd niemand weet wie er achter zijn pseudoniem schuilgaat. Deze man leeft vanuit permanent non-duaal bewustzijn en schreef boeken over verlichting. Dat hij ook een liefhebber is van Eckhart Tolle behoeft geen toelichting. Tijdens het lezen was het alsof ik Tolle hoorde spreken, met rust, kalmte, vrede. Precies zoals ik had verwacht na het zien van het boek.

Dit lieflijke boekje is zeker een aanrader, een mooi cadeauboekje voor jezelf of een vriend. Gebruik het als een inspiratiebron voor spiritueel zelfonderzoek, lees er steeds weer opnieuw in en je ontdekt telkens nieuwe inzichten. Er is slechts één kleinigheidje: ik mis een leeslint. Mijn cijfer? Een dikke 8,5.

Lees minder

Het boek leest makkelijk en geeft veel stof tot nadenken

 • Eva Wagenaar
 • 11/09/2020

In deze wereld zijn veel mensen druk, bang om alleen te zijn of niks omhanden te hebben. Want dan ontstaat er ruimte voor onzekerheden en onrust. Dit boek ...

Lees recensie

In deze wereld zijn veel mensen druk, bang om alleen te zijn of niks omhanden te hebben. Want dan ontstaat er ruimte voor onzekerheden en onrust. Dit boek neemt je mee in de innerlijke wereld die je kunt vinden als je wel rust en ruimte vindt in jezelf. De schrijver van dit boek heeft de benijdenswaardige positie bereikt waarin hij een oneindige stilte in zichzelf heeft ontdekt. Een Niets waarnaar hij ten alle tijde terug kan keren. Vanuit alledaagse situaties beschrijft hij hoe wij mensen denken en handelen vanuit ons ego, terwijl dat helemaal niet meer blijkt te bestaan als je het Niets daaronder hebt weten te vinden.

Het klinkt heerlijk als je deze staat van zijn weet te bereiken. Opeens hoef je niet meer zo nodig mee te doen met de rest. Opeens heeft klagen en haasten geen zin meer. Stilte en rust zijn in jezelf aanwezig en je kunt de wereld observeren vanuit dat heerlijke Niets.

Wat de schrijver nu precies gedaan heeft om de verlichte staat waarin hij zich bevindt te bereiken, wordt niet helemaal duidelijk. Dat is ook moeilijk over te brengen in woorden en iedereen heeft zo zijn eigen proces. Maar ik vind het een verademing te lezen dat er meer mensen zijn die het niets verkiezen boven het drukke, gehaaste leven van alledag.

Het boek leest makkelijk en geeft veel stof tot nadenken. Het ik bestaat niet. Ik ben Niets en het Niets omvat alles. Knap als je dat idee en gevoel kunt overbrengen aan anderen. Het enige minpuntje voor mij is dat ik misschien het eerste boek van Jan (Nu even stil) eerder had willen lezen.

 1. Rustig, sereen, voelt bijna al kalmerend
 2. Mijn eerste indruk is dat het een klein, dun boek is. Maar ik ben erg benieuwd, zeker door de ondertitel
 3. Ik verwacht nieuwe inzichten, diepgaande spirituele beschouwingen waarin ik mezelf kan herkennen of die me helpen bij mijn eigen persoonlijke groei
 4. Mijn algemene indruk is erg goed. Ik wil nu het eerste boek van Jan Prins ook hebben
 5. Ik zou het aanraden en ik ga dit boek zeker uitlenen
 6. Ik geef het een 8, omdat het zeer inspirerend maar net niet lifechanging is
Lees minder

Als je je kunt laten meevoeren in de grillige opbouw kom je veel mooie inzichten tegen

 • Johanneke den Hartog
 • 13/08/2020

De inhoud van het boek is vrolijker dan de uitstraling van het omslag. Er staat een verweerde houten steiger afgebeeld die wordt weerspiegeld in het ...

Lees recensie

De inhoud van het boek is vrolijker dan de uitstraling van het omslag. Er staat een verweerde houten steiger afgebeeld die wordt weerspiegeld in het water.

Hoewel Jan zegt dat hij zich vaak heel rustig voelt, schiet het boek van het ene onderwerp naar het andere. Van adviezen hoe om te gaan met verdriet, via een letterlijk weergegeven gesprek met zijn schoonmaakster naar uitleg over Bewustzijn en Niets. Als je je kunt laten meevoeren in deze grillige opbouw kom je veel mooie inzichten tegen.

Jan is duidelijk geïnspireerd door Eckhart Tolle. Om Jan Prins’ boek te begrijpen, heb je kennis van Tolle’s ideeën nodig.

De kern van Jans boek staat wat mij betreft op pagina 49, waar hij na het verslag van hoe hij een nacht doorbrengt overschakelt naar een mooi inzicht. “Elk probleem kan worden gereduceerd tot één ding: verzet tegen wat er nu gebeurt.”

Dat wordt verder uitgewerkt in Jans reflectie op de spirituele ontwikkeling van Ruby Wax: ‘het niet willen voelen van emoties heeft tot gevolg dat de aandacht niet meer volledig in het lichaam is. Met als resultaat dat de aandacht de lange gangen van het denken invlucht en energie geeft aan gedachten die gekleurd zijn door angst.”

Jan maakt je ook regelmatig aan het lachen. Ik moest glimlachen bij de zin ‘een overgang van ‘mijzelf’ naar ‘vanzelf’. Maar ik moest hardop lachen bij de passage over een wasbordje. Jan traint hard in de sportschool om een wasbordje te krijgen. Dan legt zijn leraar hem uit dat hij al een wasbordje heeft, alleen zit het verstopt onder een laagje vet. Jan ziet hierin een analogie voor spirituele rust: het grote Niets is er altijd al, alleen ervaren we het vaak niet omdat het schuilgaat achter een laag ego.

Lees minder

Het boek geeft mij een gevoel van thuiskomen in mijzelf

 • Patricia ter Schure
 • 15/05/2021

Het voorwoord begint heel mooi met de vraag; wat is thuis? Toevallig (tja, wat is toevallig) heb ik mijzelf deze vraag de afgelopen jaren ook gesteld. Ik ...

Lees recensie

Het voorwoord begint heel mooi met de vraag; wat is thuis? Toevallig (tja, wat is toevallig) heb ik mijzelf deze vraag de afgelopen jaren ook gesteld. Ik denk dat het ook een hele mooie vraag is om over na te denken. Jan Prins beschrijft dat gemis een heimwee is en dat je iets essentieels uit het oog bent verloren. Hij begint een spirituele zoektocht en vindt zijn thuisbasis. Jan Prins beschrijft dat gemis een heimwee is en dat je iets essentieels uit het oog bent verloren.

Het boek dient als gids om te helpen ontdekken en ervaren. Er staan handreikingen, reminders, oefeningen en stiltemomenten in. Het boek is heel duidelijk en in begrijpelijke taal geschreven en leest heel prettig weg. Het is zelfs makkelijk mee te nemen in je tas voor een meditatie momentje.

Het boek geeft mij een gevoel van thuiskomen in mijzelf. Voor mij kwamen dingen me heel bekend voor en ik hou dit boek dan ook zeker als gids bij mij. Ik vind het een hele goede gids als je spirituele heimwee hebt. Het gevoel iets te missen of hier niet thuis te horen. Je kunt sommige stukjes steeds weer lezen als je weer even bent vergeten hoe het ook alweer zat. Het boek geeft mij een gevoel van thuiskomen in mijzelf en ik denk dat dat ook de bedoeling van het hele boek is. Dus voor mij is de missie van Jan Prins gelukt. Op bladzijde 149 dacht ik; oh ja dat is wat het is. Kijk naar binnen en vraag jezelf: Wie ben ik?

Dit boek kan je spirituele zoektocht aanzienlijk makkelijker maken; en dat het niet gek of raar is, maar dat veel mensen op dit punt belanden en denken is dit nu alles? En dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn, maar dat je het gaat zien en voelen hoe het in elkaar steekt. Dan ga je het hele geheel zien. Wat ik zo prettig aan dit boek vind, is dat het ook zo nuchter bekeken is en dat je van die ‘oh ja, zo zit dat’-momentjes van herkenning krijgt. Dit prachtige boek blijf ik bij de hand houden en is een echte aanrader voor mensen die met vragen worstelen zoals ‘wat is thuis’, ‘wie ben ik’, die in een burn-out zitten en ach, eigenlijk voor iedereen!

“Elkaar ontmoeten in de ruimte die ons
allemaal omvat.
Jou ontmoeten als mezelf.
Mezelf ontmoeten als jou.
Elkaar ontmoeten in Nietsheid.”

– Jeff Foster

Lees minder

Voorwoord 7
Proloog 13

Kijk uit, hier ben ik 19
Wake-up call 29
Observeren is accepteren 44
Oefening: Een cursus niets doen 54
Ontwaken in verschillende smaken 56
Woorden zijn leuk speelgoed 70
Stop, kijk, voel en bied geen weerstand 77
Ego: niet je vriend, niet je vijand 90

Intermezzo: Geluk en Angst 100

Angst is de brandstof van het ego 101

Intermezzo: Zo licht als een veertje 109

Klop klop! 110
Absolute stilte 119
Op de rug van een krokodil 128
Oefening: De oneindige zee 134

Intermezzo: Liefde is onafhankelijk 136

De natuur is van niemand 139
Balans is de sleutel tot alles 147
Een buik vol geheimen 157

Intermezzo: Alles is Bewustzijn 162

Verslaving: de perfecte dekmantel 164
Illusie van invloed maakt kalmer 172
Alleen het niets is bruikbaar 177

Epiloog 187
Dankwoord 190
Over de auteur 191
Bronnen 192

Wat je van 'Nu even niets' kunt verwachten

Deze ken je vast wel: ‘geloof in jezelf’, ‘werk aan jezelf’ of: ‘accepteer jezelf’. En de vraag die daar vaak achteraan komt ken je dan vast ook wel: ‘maar hoe dan?’

Je kunt wel willen sleutelen aan jezelf, maar dan moet je wel weten wat het zelf is. Bestaat er wel een zelf? En waar is het te vinden?

In Nu even niets beschrijft Jan Prins op een heel begrijpelijke manier wat je aan zelfonderzoek hebt.

12,99

Je bestelt bij

Ook beschikbaar als

Hardback
€ 18.50

Meer info ➔

Ebook

Je bestelt bij

Ook beschikbaar als

Hardback
€ 18.50


Over de auteur ➔

Jan Prins

Jan Prins

Jan Prins is auteur van de boeken 'Nu even stil' en 'Nu even niets'.

Meer boeken van deze auteur
Productinfo ➔
 • Taal: Nederlands
 • ISBN: 9789020213553
Recensies ➔

Wat vinden anderen van 'Nu even niets' van Jan Prins?

Een mooi cadeauboekje voor jezelf of een vriend

 • Marjan van Druenen
 • 22/08/2020

Achter de stilte verschijnt het Eeuwige.

Nu even niets, Spiritueel heimwee van Jan Prins

Waarschijnlijk ken je Jan Prins van ...

Lees recensie

Achter de stilte verschijnt het Eeuwige.

Nu even niets, Spiritueel heimwee van Jan Prins

Waarschijnlijk ken je Jan Prins van zijn eerdere werk: ‘Nu even stil, eerste hulp bij overmatig denken’, over de stilte die je in jezelf kunt vinden. ‘Nu even niets’ met als ondertitel: ‘Spiritueel heimwee’, is niet zozeer een vervolg hierop, maar een toevoeging.

Het omslag (gemaakt door Bij Barbara) dekt de hele lading van dit schrijven. Een prachtontwerp wat bij mij een bepaalde sensatie opwekte. Een nieuwsgierigheid, zou het boekje net zo sereen zijn als de omslag? Het gevaar van een mooie, sprekende omslag is dat je als lezer een dito inhoud verwacht. Prins maakt dit meer dan waar.

Hij begint ieder hoofdstukje met een quote en vervolgt met een vertelling uit zijn leven. Gewone dagelijkse dingen die ‘zijn’. Er komt een woord naar voren en dat woord krijgt gewicht en wordt uitgediept tot in de essentie. Denk aan acceptatie, verzet, emoties en waarnemen, ik noem er hier slechts willekeurig een paar. Ter verduidelijking gebruikt hij metaforen en ter overweging last hij momenten van stilte in. In deze momenten kun je inzichten ervaren of waarachtige stilte, eenheid, connectie met de Bron, het Eeuwige.

Prins is geïnspireerd door o.a. Jed McKenna, waarvan nog altijd niemand weet wie er achter zijn pseudoniem schuilgaat. Deze man leeft vanuit permanent non-duaal bewustzijn en schreef boeken over verlichting. Dat hij ook een liefhebber is van Eckhart Tolle behoeft geen toelichting. Tijdens het lezen was het alsof ik Tolle hoorde spreken, met rust, kalmte, vrede. Precies zoals ik had verwacht na het zien van het boek.

Dit lieflijke boekje is zeker een aanrader, een mooi cadeauboekje voor jezelf of een vriend. Gebruik het als een inspiratiebron voor spiritueel zelfonderzoek, lees er steeds weer opnieuw in en je ontdekt telkens nieuwe inzichten. Er is slechts één kleinigheidje: ik mis een leeslint. Mijn cijfer? Een dikke 8,5.

Lees minder

Het boek leest makkelijk en geeft veel stof tot nadenken

 • Eva Wagenaar
 • 11/09/2020

In deze wereld zijn veel mensen druk, bang om alleen te zijn of niks omhanden te hebben. Want dan ontstaat er ruimte voor onzekerheden en onrust. Dit boek ...

Lees recensie

In deze wereld zijn veel mensen druk, bang om alleen te zijn of niks omhanden te hebben. Want dan ontstaat er ruimte voor onzekerheden en onrust. Dit boek neemt je mee in de innerlijke wereld die je kunt vinden als je wel rust en ruimte vindt in jezelf. De schrijver van dit boek heeft de benijdenswaardige positie bereikt waarin hij een oneindige stilte in zichzelf heeft ontdekt. Een Niets waarnaar hij ten alle tijde terug kan keren. Vanuit alledaagse situaties beschrijft hij hoe wij mensen denken en handelen vanuit ons ego, terwijl dat helemaal niet meer blijkt te bestaan als je het Niets daaronder hebt weten te vinden.

Het klinkt heerlijk als je deze staat van zijn weet te bereiken. Opeens hoef je niet meer zo nodig mee te doen met de rest. Opeens heeft klagen en haasten geen zin meer. Stilte en rust zijn in jezelf aanwezig en je kunt de wereld observeren vanuit dat heerlijke Niets.

Wat de schrijver nu precies gedaan heeft om de verlichte staat waarin hij zich bevindt te bereiken, wordt niet helemaal duidelijk. Dat is ook moeilijk over te brengen in woorden en iedereen heeft zo zijn eigen proces. Maar ik vind het een verademing te lezen dat er meer mensen zijn die het niets verkiezen boven het drukke, gehaaste leven van alledag.

Het boek leest makkelijk en geeft veel stof tot nadenken. Het ik bestaat niet. Ik ben Niets en het Niets omvat alles. Knap als je dat idee en gevoel kunt overbrengen aan anderen. Het enige minpuntje voor mij is dat ik misschien het eerste boek van Jan (Nu even stil) eerder had willen lezen.

 1. Rustig, sereen, voelt bijna al kalmerend
 2. Mijn eerste indruk is dat het een klein, dun boek is. Maar ik ben erg benieuwd, zeker door de ondertitel
 3. Ik verwacht nieuwe inzichten, diepgaande spirituele beschouwingen waarin ik mezelf kan herkennen of die me helpen bij mijn eigen persoonlijke groei
 4. Mijn algemene indruk is erg goed. Ik wil nu het eerste boek van Jan Prins ook hebben
 5. Ik zou het aanraden en ik ga dit boek zeker uitlenen
 6. Ik geef het een 8, omdat het zeer inspirerend maar net niet lifechanging is
Lees minder

Als je je kunt laten meevoeren in de grillige opbouw kom je veel mooie inzichten tegen

 • Johanneke den Hartog
 • 13/08/2020

De inhoud van het boek is vrolijker dan de uitstraling van het omslag. Er staat een verweerde houten steiger afgebeeld die wordt weerspiegeld in het ...

Lees recensie

De inhoud van het boek is vrolijker dan de uitstraling van het omslag. Er staat een verweerde houten steiger afgebeeld die wordt weerspiegeld in het water.

Hoewel Jan zegt dat hij zich vaak heel rustig voelt, schiet het boek van het ene onderwerp naar het andere. Van adviezen hoe om te gaan met verdriet, via een letterlijk weergegeven gesprek met zijn schoonmaakster naar uitleg over Bewustzijn en Niets. Als je je kunt laten meevoeren in deze grillige opbouw kom je veel mooie inzichten tegen.

Jan is duidelijk geïnspireerd door Eckhart Tolle. Om Jan Prins’ boek te begrijpen, heb je kennis van Tolle’s ideeën nodig.

De kern van Jans boek staat wat mij betreft op pagina 49, waar hij na het verslag van hoe hij een nacht doorbrengt overschakelt naar een mooi inzicht. “Elk probleem kan worden gereduceerd tot één ding: verzet tegen wat er nu gebeurt.”

Dat wordt verder uitgewerkt in Jans reflectie op de spirituele ontwikkeling van Ruby Wax: ‘het niet willen voelen van emoties heeft tot gevolg dat de aandacht niet meer volledig in het lichaam is. Met als resultaat dat de aandacht de lange gangen van het denken invlucht en energie geeft aan gedachten die gekleurd zijn door angst.”

Jan maakt je ook regelmatig aan het lachen. Ik moest glimlachen bij de zin ‘een overgang van ‘mijzelf’ naar ‘vanzelf’. Maar ik moest hardop lachen bij de passage over een wasbordje. Jan traint hard in de sportschool om een wasbordje te krijgen. Dan legt zijn leraar hem uit dat hij al een wasbordje heeft, alleen zit het verstopt onder een laagje vet. Jan ziet hierin een analogie voor spirituele rust: het grote Niets is er altijd al, alleen ervaren we het vaak niet omdat het schuilgaat achter een laag ego.

Lees minder

Het boek geeft mij een gevoel van thuiskomen in mijzelf

 • Patricia ter Schure
 • 15/05/2021

Het voorwoord begint heel mooi met de vraag; wat is thuis? Toevallig (tja, wat is toevallig) heb ik mijzelf deze vraag de afgelopen jaren ook gesteld. Ik ...

Lees recensie

Het voorwoord begint heel mooi met de vraag; wat is thuis? Toevallig (tja, wat is toevallig) heb ik mijzelf deze vraag de afgelopen jaren ook gesteld. Ik denk dat het ook een hele mooie vraag is om over na te denken. Jan Prins beschrijft dat gemis een heimwee is en dat je iets essentieels uit het oog bent verloren. Hij begint een spirituele zoektocht en vindt zijn thuisbasis. Jan Prins beschrijft dat gemis een heimwee is en dat je iets essentieels uit het oog bent verloren.

Het boek dient als gids om te helpen ontdekken en ervaren. Er staan handreikingen, reminders, oefeningen en stiltemomenten in. Het boek is heel duidelijk en in begrijpelijke taal geschreven en leest heel prettig weg. Het is zelfs makkelijk mee te nemen in je tas voor een meditatie momentje.

Het boek geeft mij een gevoel van thuiskomen in mijzelf. Voor mij kwamen dingen me heel bekend voor en ik hou dit boek dan ook zeker als gids bij mij. Ik vind het een hele goede gids als je spirituele heimwee hebt. Het gevoel iets te missen of hier niet thuis te horen. Je kunt sommige stukjes steeds weer lezen als je weer even bent vergeten hoe het ook alweer zat. Het boek geeft mij een gevoel van thuiskomen in mijzelf en ik denk dat dat ook de bedoeling van het hele boek is. Dus voor mij is de missie van Jan Prins gelukt. Op bladzijde 149 dacht ik; oh ja dat is wat het is. Kijk naar binnen en vraag jezelf: Wie ben ik?

Dit boek kan je spirituele zoektocht aanzienlijk makkelijker maken; en dat het niet gek of raar is, maar dat veel mensen op dit punt belanden en denken is dit nu alles? En dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn, maar dat je het gaat zien en voelen hoe het in elkaar steekt. Dan ga je het hele geheel zien. Wat ik zo prettig aan dit boek vind, is dat het ook zo nuchter bekeken is en dat je van die ‘oh ja, zo zit dat’-momentjes van herkenning krijgt. Dit prachtige boek blijf ik bij de hand houden en is een echte aanrader voor mensen die met vragen worstelen zoals ‘wat is thuis’, ‘wie ben ik’, die in een burn-out zitten en ach, eigenlijk voor iedereen!

“Elkaar ontmoeten in de ruimte die ons
allemaal omvat.
Jou ontmoeten als mezelf.
Mezelf ontmoeten als jou.
Elkaar ontmoeten in Nietsheid.”

– Jeff Foster

Lees minder
Inhoud ➔

Voorwoord 7
Proloog 13

Kijk uit, hier ben ik 19
Wake-up call 29
Observeren is accepteren 44
Oefening: Een cursus niets doen 54
Ontwaken in verschillende smaken 56
Woorden zijn leuk speelgoed 70
Stop, kijk, voel en bied geen weerstand 77
Ego: niet je vriend, niet je vijand 90

Intermezzo: Geluk en Angst 100

Angst is de brandstof van het ego 101

Intermezzo: Zo licht als een veertje 109

Klop klop! 110
Absolute stilte 119
Op de rug van een krokodil 128
Oefening: De oneindige zee 134

Intermezzo: Liefde is onafhankelijk 136

De natuur is van niemand 139
Balans is de sleutel tot alles 147
Een buik vol geheimen 157

Intermezzo: Alles is Bewustzijn 162

Verslaving: de perfecte dekmantel 164
Illusie van invloed maakt kalmer 172
Alleen het niets is bruikbaar 177

Epiloog 187
Dankwoord 190
Over de auteur 191
Bronnen 192

Over ➔

Wat je van 'Nu even niets' kunt verwachten

Deze ken je vast wel: ‘geloof in jezelf’, ‘werk aan jezelf’ of: ‘accepteer jezelf’. En de vraag die daar vaak achteraan komt ken je dan vast ook wel: ‘maar hoe dan?’

Je kunt wel willen sleutelen aan jezelf, maar dan moet je wel weten wat het zelf is. Bestaat er wel een zelf? En waar is het te vinden?

In Nu even niets beschrijft Jan Prins op een heel begrijpelijke manier wat je aan zelfonderzoek hebt.