Energiekoorden

Verborgen energetische verbindingen

Auteur: Denise Linn
Energiekoorden - cover
Energiekoorden - achterkant
Bekijk de achterkant
Bekijk de voorkant

Download het gratis fragment

Denise Linn beschrijft in dit boek hoe wij met onzichtbare energiekoorden met alles en iedereen om ons heen verbonden zijn: mensen, dieren, plaatsen en gebeurtenissen. Sommige verbintenissen bezorgen ons energie en maken dat we ons krachtig en heel voelen.

Maar energiekoorden die ons alleen maar energie kosten willen we liever verbreken omdat ze ons verzwakken en uitputten.

Denise Linn beschrijft in dit boek hoe wij met onzichtbare energiekoorden met alles en iedereen om ons heen verbonden zijn: mensen, dieren, plaatsen en gebeurtenissen. Sommige verbintenissen bezorgen ons energie en maken dat we ons krachtig en heel voelen.

Maar energiekoorden die ons alleen maar energie kosten willen we liever verbreken omdat ze ons verzwakken en uitputten. In dit boek vind je alles over deze energetische verbindingen, hoe je jezelf energetisch beschermt, hoe je je kunt bevrijden van energieslurpende koorden en de 'goede' koorden kunt versterken. Zo leer je ruimte te creëren voor het goede in je leven.

Lees meer ➔

Denise Linn beschrijft in dit boek hoe wij met onzichtbare energiekoorden met alles en iedereen om ons heen verbonden zijn: mensen, dieren, plaatsen en gebeurtenissen. Sommige verbintenissen bezorgen ons energie en maken dat we ons krachtig en heel voelen.

Maar energiekoorden die ons alleen maar energie kosten willen we liever verbreken omdat ze ons verzwakken en uitputten. In dit boek vind je alles over deze energetische verbindingen, hoe je jezelf energetisch beschermt, hoe je je kunt bevrijden van energieslurpende koorden en de 'goede' koorden kunt versterken. Zo leer je ruimte te creëren voor het goede in je leven.

Lees meer >
Over de auteur
Productinfo
Recensies
Inhoud

Denise Linn

Denise Linn

Denise Linn is een spiritueel leraar en auteur van vele boeken waarin ze de kennis van sjamanistische tradities van over de hele wereld vertaalt voor spirituele levensvragen van hedendaagse zinzoekers. www.deniselinn.com

Meer boeken van deze auteur

Productinfo

 • Taal: Nederlands
 • ISBN: 9789020216424
 • Pagina's: 256 pagina's
 • Vertaler: Chris Mouwen

Wat vinden anderen van Energiekoorden van Denise Linn?

Onzichtbare banden

 • A.C. Polkerman, NBD Biblion
 • 24/06/2020

Dit boek gaat over energetische verbindingen tussen mensen, dieren, dingen en omstandigheden. Die onzichtbare banden kunnen bewust worden beïnvloed, zo ...

Lees recensie

Dit boek gaat over energetische verbindingen tussen mensen, dieren, dingen en omstandigheden. Die onzichtbare banden kunnen bewust worden beïnvloed, zo beweert de auteur, waarbij ze een duidelijke uitleg geeft over positieve en negatieve verbindingen. Ze beschrijft een aantal technieken om negatieve energie te herkennen en die koorden los te laten of, indien nodig door te snijden. Ook besteedt ze in dit bijzondere boek veel aandacht aan allerlei vormen van energetische vervuiling en geeft informatie en praktische technieken om jezelf daartegen te beschermen.

Deze Amerikaanse auteur heeft indiaanse voorouders en is behalve schrijfster ook een internationaal spreker. Na een bijna-doodervaring op 17-jarige leeftijd begon haar spirituele zoektocht, waarbij ze een aantal geneeskundige tradities onderzocht binnen diverse oude culturen. Op basis van deze informatie en haar eigen diepgaande ervaringen schreef zij een aantal boeken over zelfontplooiing, o.a. ‘Soul coaching’*. Ondanks de nogal langdradige schrijfstijl is de inhoud van dit boek verrassend interessant.

Lees minder

Blij en licht

 • Sanne Steers
 • 03/05/2020

Samen met wat enveloppen die een akelig voorgevoel gaven, kwam een dikke kartonnen envelop de brievenbus binnenglijden. Die laatste envelop gaf een blij ...

Lees recensie

Samen met wat enveloppen die een akelig voorgevoel gaven, kwam een dikke kartonnen envelop de brievenbus binnenglijden. Die laatste envelop gaf een blij gevoel, leek bijna licht uit te stralen.
Het boek erin, “Energiekoorden” van Denise Linn, deed me de corona-trammelant bij mijn bedrijf vergeten. Zo blij en licht voelde het. Als een glimlach. De rest van de post bleef vergeten op de mat liggen.

Ik heb een kop thee gezet, die meegenomen naar de tuin, samen met “Energiekoorden”. De katten kwamen er spinnend bij zitten, toen ze in de gaten hadden dat ik daar voorlopig nog wel even bleef zitten lezen. En ze hadden gelijk. Het lezen in dit boek voelt als een warme arm om je heen. Je blijft erin doorlezen.
Het boek maakt op een zachte vriendelijke manier heel veel dingen concreet en inzichtelijk. Dingen die ik totnogtoe wel voelde en wist, maar die ik moeilijk vond om uit te leggen aan anderen die het niet konden voelen.

Met een achtergrond op het gebied van familieopstellingen, systemisch werk, sjamanisme, lichtwerk, had ik van te voren het idee, dat het “een leuk boek om eens te lezen” zou zijn.

Dat was het inderdaad. Maar het was en is veel meer.

Juist omdat het zo licht, blij en lichtverteerbaar is geschreven zakt het heel diep in en werkt het heel erg ver door in het onbewuste. De concrete woorden en beelden en voorbeelden die gegeven worden, die hebben me heel veel gedaan.
Wat juist nu in deze coronatijd waarin een mens heel erg tegen “nog-niet-opgeruimde-rotzooi-uit-het-verleden” aanloopt zeer praktisch behulpzaam is. Het heeft mij in ieder geval geholpen om “mijn stoepje schoon te vegen” van dingen waarvan ik niet eens wist dat ze er lagen.

De handreikingen die het boek geeft om oude koorden, die je niet langer dienen, los te maken op een vriendelijke, gedecideerde manier,  terwijl je tegelijkertijd de relatie intact laat met de persoon met wie je dat koord deelde, die hebben me heel veel goeds gebracht.
Ik heb er wel veel extra door geslapen, “verwerkingsslaapjes” moeten doen, dat wel.

Maar kort en goed: dit boek kan ik iedereen heel erg aanbevelen. Of je nu een nuchtere boer-op-klompen bent, een kevertje-zwevertje-dat-thuis-is-in-de-spirituele-wereld, of een gewoon iemand ergens er tussenin, dit boek zal je heel veel lucht geven. Wat zeker in zware tijden zoals nu meer dan welkom is. In ieder geval bij mij.

Lees minder

Een benadering die ik nog niet kende

 • John E. Smit
 • 07/05/2020

Ik ben er al langere tijd van overtuigd dat alles met alles verbonden is, dat alles energie is en dat wij (“westerse” mensen) naar oude inheemse ...

Lees recensie

Ik ben er al langere tijd van overtuigd dat alles met alles verbonden is, dat alles energie is en dat wij (“westerse” mensen) naar oude inheemse volkeren en hun sjamanen moeten luisteren om ons daar (weer) bewust van te worden. Daarom ook was ik nieuwsgierig naar de ervaringen van Denise Linn. Zij neemt mij als lezer mee op reis en laat overtuigend een benadering zien die ik nog niet kende.

Energiekoorden als metafoor – of letterlijk opgevat – zijn een mooie manier om onze verbondenheid met alles te symboliseren en weer te geven. Alles en iedereen waar we ons op wat voor manier dan ook mee verbinden bewust of onbewust (of onderbewust, zoals de schrijver het noemt), kun je zien of visualiseren als een koord van energie. De energiekoorden op het omslag geven alvast een indruk van de hoeveelheid koorden waarmee we energetisch verbonden zijn met onze omgeving.

Energie die helder en kleurrijk straalt en je verheft, of energie die flets, zwaar en donker is en je uitput (en alles wat daartussen zit).

En alles wat je doet – of nalaat – heeft invloed op de manier waarop die koorden energie uitwisselen en daarmee ook op jouw welzijn.

Ik ben onder de indruk van de uitgebreide beschrijvingen en de verduidelijkende ervaringsverhalen. Ook de methoden om energiekoorden te herkennen, beperkende koorden door te snijden en de kracht gevende te versterken, zijn helder en visueel verwoord en veelal makkelijk toepasbaar.

Zelf had ik wat moeite met het visualiseren van mijn eigen energiekoorden, maar dat kan nog komen als ik de rust kan vinden om daar aandacht aan te geven.

Voor mensen die zoeken naar een andere methode om hun balans te hervinden en die open staan voor sterke visualisatie in combinatie met krachtige fysieke handelingen is dit boek een aanrader.

Lees minder

Bewaak je eigen energie, en vertrouw daarbij op het goede

 • René Kars
 • 12/05/2020

Mensen, dieren, planten en zelfs stenen zijn energetisch met elkaar verbonden. Denise Linn noemt dat energiekoorden, vezels, strengen, touwen of welke vorm ...

Lees recensie

Mensen, dieren, planten en zelfs stenen zijn energetisch met elkaar verbonden. Denise Linn noemt dat energiekoorden, vezels, strengen, touwen of welke vorm of naam je er ook aan wilt geven.
Ik vond het boek Energiekoorden prettig geschreven, met veel persoonlijke voorbeelden van de schrijfster en vooral veel oefeningen. Met het lezen van het boek ben je er nog niet wat mij betreft. Want al tijdens het lezen en vooral ook daarna valt er nog genoeg te oefenen en te ontdekken. Echt een boek dat je later weer eens openslaat.

Denise Linn geeft een goed toegankelijke uitleg wat energiekoorden zijn en beschrijft oefeningen waarmee je kunt ontdekken met wat en wie je allemaal energetisch verbonden bent door middel van koorden.
De oefeningen zijn prima te doen en leverden mij verrassende inzichten waarmee, en vooral hoe, ik daarmee verbonden ben.

Denise Linn onderscheidt negatieve en positieve koorden. Vooral haar kijk op negatieve koorden vond ik verrassend.
Zijn het die anderen die op een negatieve manier zich via een koord met je verbinden als een soort parasiet? Of nodigt het vergelijkbare “negatieve” in jouzelf juist uit om met jou te verbinden? En als je van een negatieve verbinding uiteindelijk ook kunt leren, is die verbinding dan wel negatief?
De schrijfster adviseert je dan ook om eerst goed naar je verbindingen met anderen te kijken, voordat je besluit om deze te veranderen of zelfs te verbreken. Voor het kijken naar, en het aanpassen van, je koorden beschrijft ze veel verschillende methoden, waar er zeker een bij zit die bij jou past (of zoals ik zelf merkte, bieden ze inspiratie voor je eigen methoden)

Als alles om ons heen zich met ons verbindt, dan kun je al snel besluiten om je tegen al die koorden te willen beschermen. Vanuit de gedachte dat alles één is, en dus per definitie met elkaar is verbonden, is dat een paradoxaal besluit. Ik kan me vinden in de visie van Denise Linn daarop: bewaak je eigen energie, en vertrouw daarbij op het goede. Met als uitgangspunt:

Vertrouw op God, maar bind je kameel vast!

Oftewel: heb vertrouwen dat je wordt beschermd, en neem wel je eigen verantwoordelijkheid om jezelf te beschermen als je minder goed in je vel zit, of als je merkt dat je leegloopt in het contact met anderen. En ook daarvoor geeft de schrijfster de nodige voorbeelden en oefeningen.

Ik vond het een verrassend boek dat geschikt is als je begint met dit onderwerp, maar ook als je al met het fenomeen van energetische verbindingen bekend bent.
Ga dus vooral aan de slag met de oefeningen en ik wens je dat je net als ik mag ontdekken waar je onbewust een deel van je energie steeds aan bent kwijtgeraakt. Succes met de grote schoonmaak van je koorden!

Lees minder

Verbindingen in relaties

 • Anoniem
 • 22/05/2020

Wat een mooi omslag, dacht ik als eerste. Zo mooi licht, dat geel. Een kleur die gelijk de aandacht vraagt. Energie is voor mij ook een kleur die zo helder ...

Lees recensie

Wat een mooi omslag, dacht ik als eerste. Zo mooi licht, dat geel. Een kleur die gelijk de aandacht vraagt. Energie is voor mij ook een kleur die zo helder kan zijn als geel, je wordt er blij van als het op je netvlies valt. Het boek Energiekoorden kwam dus al gelijk als interessant over. Ook de ondertitel, Verborgen energetische verbindingen, prikkelde mijn nieuwsgierigheid. Want wat is er verborgen voor ons oog, wat gebeurt er onder de oppervlakte van relaties, dingen die zo moeilijk te omschrijven zijn, die we onbewust voelen, waardoor we de ene mens graag mogen en de ander tegenstaat en/of we ons uitgeput kunnen voelen na contact…

Denise Linn heeft op zeer eenvoudige wijze licht geworpen op verbindingen in relaties. Hoe werkt het, hoe worden verbindingen gelegd, ongezien en van zoveel invloed. Koorden zijn het antwoord. Voor mij al een bekend fenomeen, hier in dit boek goed omschreven, uitgelegd. Dus ik denk heel werkbaar voor iedereen die interesse heeft in hoe energie tussen alles wat leeft (en voor ons wat misschien niet leeft) uitgewisseld wordt.

Het is zo belangrijk dat je beseft hoe dat werkt. Je kan er dan namelijk bewust invloed op uitoefenen. Het gaat niet onder de oppervlakte door, terwijl je niet weet wat er gebeurt en er zo veel verwarring kan ontstaan in communicatie en contact. Denise Linn laat je zien dat je er invloed op uit kan oefenen, om jezelf te beschermen, bijvoorbeeld. Ze omschrijft vele vormen van koorden, in heldere taal. Mijn verwachtingen werden dus zeker vervuld. Het sloot prachtig aan op hetgeen ik al wist.

Verder worden er super veel oefeningen gegeven hoe je koorden kan leren voelen, wat je er mee kan, hoe je het kan beïnvloeden. En dus je leven verbeteren kan. Voor iedereen die bezig is met relaties, hoe hij/zij in het leven staat met de natuur, met anderen, met het verleden, zit er wel een oefening bij die je aanspreekt en bij je past.

Kortom, een boek voor een zeer uitgebreid publiek, dat met energie koorden wil kennismaken en werken. Dus een dikke aanrader.

Lees minder

Maak je energie vrij

 • Fabienne Peters
 • 12/05/2020

Nieuwsgierig naar de energetische verbindingen die me beïnvloeden, heb ik Energiekoorden in een paar uur uitgelezen. De kracht van dit boek? Zowel ...

Lees recensie

Nieuwsgierig naar de energetische verbindingen die me beïnvloeden, heb ik Energiekoorden in een paar uur uitgelezen. De kracht van dit boek? Zowel licht als donker komen aan bod. Linn beschrijft dat openheid, open hart verbinding en empathie het hoogste goed zijn en dat koorden in veel gevallen niet doorgesneden hoeven te worden. Maar er zijn grenzen! Zo benoemt ze voorbeelden van paranormale aanvallen en bezetenheid waarvan de rillingen over je lijf lopen. Het is een boek dat de deur opent naar energetische zelfkennis en -reflectie en tegelijk leest als spannende thriller.

Verstrikt in koorden

Energiekoorden lopen van jouw lichaam naar dat van een ander. En die ander is niet alleen je partner, vriendin of moeder. Ook met overledenen heb je koorden, met mensen die je in je verleden of vorige levens hebt ontmoet, huisdieren, (ongeboren) kinderen en gidsen. Eigenlijk zijn er weinig mensen, dieren of dingen waar je géén energiekoord mee hebt. Neem bijvoorbeeld de vrouw in de supermarkt die vraagt of jij dat achterste pak melk wilt pakken; daarmee heb je ook een energiekoord. Zij het dunner, maar als je niet weet hoe je deze koorden losmaakt, kun je erin verstrikt raken. Hoe je dat merkt? Je weet niet meer wat van jou is en wat van de ander.

Zenden en absorberen

Tijdens het lezen van dit boek heb je continu aha-erlebnissen en vraag je je al snel af: hoe kom ik van beklemmende koorden af? Je kent het vast: je voelt je ‘uit het niets’ verdrietig, boos, blij of moe. Het kan zijn dat iemand (onbewust) energie naar jou toe zendt of dat jij (onbewust) andermans energie absorbeert. Dit gebeurt tijdens een ontmoeting, maar ook telepathisch. Van een liefdevolle gedachte leef je op, maar als er jaloezie in het spel is, kun je er zelfs ziek van worden.

Methoden voor verwijdering, bescherming, reiniging

Aan praktische handvatten geen gebrek. Linn beschrijft elf methoden van verwijdering, veertien van bescherming en tot slot besteedt ze ook nog een hoofdstuk aan het zuiveren van je huis. Kiezen geblazen dus! Alle methoden voor verwijdering (waaronder beroken, pendelen en letterlijk doorsnijden met een (denkbeeldig) mes) zijn even fascinerend, maar je hebt snel door welke bij jou passen. Ook de methoden voor bescherming (onder meer douchen, aarden, contact met gidsen, edelstenen) zijn makkelijk te integreren in je leven. Energiekoorden is voor iedereen. Ga er liever vandaag dan morgen mee aan de slag, want het levert je rustiger slapen, minder stemmingswisselingen en inzicht in relaties op.

Lees minder

Waarom en hoe je veel energie kwijtraakt

 • Jane Sleebos
 • 30/05/2020

Dit boek is een uitkomst voor de empathischen en energiegevoeligen onder ons en allen die iets meer willen weten over energiekoorden. Denise Linn deelt ...

Lees recensie

Dit boek is een uitkomst voor de empathischen en energiegevoeligen onder ons en allen die iets meer willen weten over energiekoorden. Denise Linn deelt praktische tips over hoe je kan omgaan met zowel positieve als negatieve energie. Als je onderweg bent op je innerlijke pad is dit boek een aanrader. Mij heeft het veel inzicht gebracht; waarom en hoe ik veel energie kwijtraak. Ze geeft aan hoe je dit kan onderzoeken en eventueel kan stoppen, dit alles zonder oordelend te zijn. Het mooie vind ik ook dat er verschillende manieren worden besproken zodat je zelf kan beslissen, welke manier bij jou het beste past. Makkelijk leesbaar. Je gaat na het lezen van dit geweldige boek automatisch jouw energiekoorden, die je gewild of ongewild hebt, onderzoeken en wie weet hou je grote schoonmaak op energetisch niveau!

Het heeft meer dan mijn verwachting waar gemaakt.

 

Lees minder

Voorwoord 9
Inleiding De diepere waarheid over energiekoorden 13

Hoofdstuk 1 Energiekoorden begrijpen 21
Hoofdstuk 2 Je koorden onderzoeken 89
Hoofdstuk 3 De banden die je binden doorsnijden: de koorden die je beperken loslaten 129
Hoofdstuk 4 Je energieveld beschermen en veilig houden 165
Hoofdstuk 5 De koorden die je kracht geven versterken 213

Tot slot 249
Dankwoord 251
Over de auteur 253

24,50

Je bestelt bij

Ook beschikbaar als

Ebook
€ 14.99

Meer info ➔

Paperback
Op voorraad
 • Gratis verzending
 • Op werkdagen voor 20.00 besteld, binnen 48 uur in huis (NL)

Je bestelt bij

Ook beschikbaar als

Ebook
€ 14.99


Over de auteur ➔

Denise Linn

Denise Linn

Denise Linn is een spiritueel leraar en auteur van vele boeken waarin ze de kennis van sjamanistische tradities van over de hele wereld vertaalt voor spirituele levensvragen van hedendaagse zinzoekers. www.deniselinn.com

Meer boeken van deze auteur
Productinfo ➔
 • Taal: Nederlands
 • ISBN: 9789020216424
 • Pagina's: 256 pagina's
 • Vertaler: Chris Mouwen
Recensies ➔

Wat vinden anderen van Energiekoorden van Denise Linn?

Onzichtbare banden

 • A.C. Polkerman, NBD Biblion
 • 24/06/2020

Dit boek gaat over energetische verbindingen tussen mensen, dieren, dingen en omstandigheden. Die onzichtbare banden kunnen bewust worden beïnvloed, zo ...

Lees recensie

Dit boek gaat over energetische verbindingen tussen mensen, dieren, dingen en omstandigheden. Die onzichtbare banden kunnen bewust worden beïnvloed, zo beweert de auteur, waarbij ze een duidelijke uitleg geeft over positieve en negatieve verbindingen. Ze beschrijft een aantal technieken om negatieve energie te herkennen en die koorden los te laten of, indien nodig door te snijden. Ook besteedt ze in dit bijzondere boek veel aandacht aan allerlei vormen van energetische vervuiling en geeft informatie en praktische technieken om jezelf daartegen te beschermen.

Deze Amerikaanse auteur heeft indiaanse voorouders en is behalve schrijfster ook een internationaal spreker. Na een bijna-doodervaring op 17-jarige leeftijd begon haar spirituele zoektocht, waarbij ze een aantal geneeskundige tradities onderzocht binnen diverse oude culturen. Op basis van deze informatie en haar eigen diepgaande ervaringen schreef zij een aantal boeken over zelfontplooiing, o.a. ‘Soul coaching’*. Ondanks de nogal langdradige schrijfstijl is de inhoud van dit boek verrassend interessant.

Lees minder

Blij en licht

 • Sanne Steers
 • 03/05/2020

Samen met wat enveloppen die een akelig voorgevoel gaven, kwam een dikke kartonnen envelop de brievenbus binnenglijden. Die laatste envelop gaf een blij ...

Lees recensie

Samen met wat enveloppen die een akelig voorgevoel gaven, kwam een dikke kartonnen envelop de brievenbus binnenglijden. Die laatste envelop gaf een blij gevoel, leek bijna licht uit te stralen.
Het boek erin, “Energiekoorden” van Denise Linn, deed me de corona-trammelant bij mijn bedrijf vergeten. Zo blij en licht voelde het. Als een glimlach. De rest van de post bleef vergeten op de mat liggen.

Ik heb een kop thee gezet, die meegenomen naar de tuin, samen met “Energiekoorden”. De katten kwamen er spinnend bij zitten, toen ze in de gaten hadden dat ik daar voorlopig nog wel even bleef zitten lezen. En ze hadden gelijk. Het lezen in dit boek voelt als een warme arm om je heen. Je blijft erin doorlezen.
Het boek maakt op een zachte vriendelijke manier heel veel dingen concreet en inzichtelijk. Dingen die ik totnogtoe wel voelde en wist, maar die ik moeilijk vond om uit te leggen aan anderen die het niet konden voelen.

Met een achtergrond op het gebied van familieopstellingen, systemisch werk, sjamanisme, lichtwerk, had ik van te voren het idee, dat het “een leuk boek om eens te lezen” zou zijn.

Dat was het inderdaad. Maar het was en is veel meer.

Juist omdat het zo licht, blij en lichtverteerbaar is geschreven zakt het heel diep in en werkt het heel erg ver door in het onbewuste. De concrete woorden en beelden en voorbeelden die gegeven worden, die hebben me heel veel gedaan.
Wat juist nu in deze coronatijd waarin een mens heel erg tegen “nog-niet-opgeruimde-rotzooi-uit-het-verleden” aanloopt zeer praktisch behulpzaam is. Het heeft mij in ieder geval geholpen om “mijn stoepje schoon te vegen” van dingen waarvan ik niet eens wist dat ze er lagen.

De handreikingen die het boek geeft om oude koorden, die je niet langer dienen, los te maken op een vriendelijke, gedecideerde manier,  terwijl je tegelijkertijd de relatie intact laat met de persoon met wie je dat koord deelde, die hebben me heel veel goeds gebracht.
Ik heb er wel veel extra door geslapen, “verwerkingsslaapjes” moeten doen, dat wel.

Maar kort en goed: dit boek kan ik iedereen heel erg aanbevelen. Of je nu een nuchtere boer-op-klompen bent, een kevertje-zwevertje-dat-thuis-is-in-de-spirituele-wereld, of een gewoon iemand ergens er tussenin, dit boek zal je heel veel lucht geven. Wat zeker in zware tijden zoals nu meer dan welkom is. In ieder geval bij mij.

Lees minder

Een benadering die ik nog niet kende

 • John E. Smit
 • 07/05/2020

Ik ben er al langere tijd van overtuigd dat alles met alles verbonden is, dat alles energie is en dat wij (“westerse” mensen) naar oude inheemse ...

Lees recensie

Ik ben er al langere tijd van overtuigd dat alles met alles verbonden is, dat alles energie is en dat wij (“westerse” mensen) naar oude inheemse volkeren en hun sjamanen moeten luisteren om ons daar (weer) bewust van te worden. Daarom ook was ik nieuwsgierig naar de ervaringen van Denise Linn. Zij neemt mij als lezer mee op reis en laat overtuigend een benadering zien die ik nog niet kende.

Energiekoorden als metafoor – of letterlijk opgevat – zijn een mooie manier om onze verbondenheid met alles te symboliseren en weer te geven. Alles en iedereen waar we ons op wat voor manier dan ook mee verbinden bewust of onbewust (of onderbewust, zoals de schrijver het noemt), kun je zien of visualiseren als een koord van energie. De energiekoorden op het omslag geven alvast een indruk van de hoeveelheid koorden waarmee we energetisch verbonden zijn met onze omgeving.

Energie die helder en kleurrijk straalt en je verheft, of energie die flets, zwaar en donker is en je uitput (en alles wat daartussen zit).

En alles wat je doet – of nalaat – heeft invloed op de manier waarop die koorden energie uitwisselen en daarmee ook op jouw welzijn.

Ik ben onder de indruk van de uitgebreide beschrijvingen en de verduidelijkende ervaringsverhalen. Ook de methoden om energiekoorden te herkennen, beperkende koorden door te snijden en de kracht gevende te versterken, zijn helder en visueel verwoord en veelal makkelijk toepasbaar.

Zelf had ik wat moeite met het visualiseren van mijn eigen energiekoorden, maar dat kan nog komen als ik de rust kan vinden om daar aandacht aan te geven.

Voor mensen die zoeken naar een andere methode om hun balans te hervinden en die open staan voor sterke visualisatie in combinatie met krachtige fysieke handelingen is dit boek een aanrader.

Lees minder

Bewaak je eigen energie, en vertrouw daarbij op het goede

 • René Kars
 • 12/05/2020

Mensen, dieren, planten en zelfs stenen zijn energetisch met elkaar verbonden. Denise Linn noemt dat energiekoorden, vezels, strengen, touwen of welke vorm ...

Lees recensie

Mensen, dieren, planten en zelfs stenen zijn energetisch met elkaar verbonden. Denise Linn noemt dat energiekoorden, vezels, strengen, touwen of welke vorm of naam je er ook aan wilt geven.
Ik vond het boek Energiekoorden prettig geschreven, met veel persoonlijke voorbeelden van de schrijfster en vooral veel oefeningen. Met het lezen van het boek ben je er nog niet wat mij betreft. Want al tijdens het lezen en vooral ook daarna valt er nog genoeg te oefenen en te ontdekken. Echt een boek dat je later weer eens openslaat.

Denise Linn geeft een goed toegankelijke uitleg wat energiekoorden zijn en beschrijft oefeningen waarmee je kunt ontdekken met wat en wie je allemaal energetisch verbonden bent door middel van koorden.
De oefeningen zijn prima te doen en leverden mij verrassende inzichten waarmee, en vooral hoe, ik daarmee verbonden ben.

Denise Linn onderscheidt negatieve en positieve koorden. Vooral haar kijk op negatieve koorden vond ik verrassend.
Zijn het die anderen die op een negatieve manier zich via een koord met je verbinden als een soort parasiet? Of nodigt het vergelijkbare “negatieve” in jouzelf juist uit om met jou te verbinden? En als je van een negatieve verbinding uiteindelijk ook kunt leren, is die verbinding dan wel negatief?
De schrijfster adviseert je dan ook om eerst goed naar je verbindingen met anderen te kijken, voordat je besluit om deze te veranderen of zelfs te verbreken. Voor het kijken naar, en het aanpassen van, je koorden beschrijft ze veel verschillende methoden, waar er zeker een bij zit die bij jou past (of zoals ik zelf merkte, bieden ze inspiratie voor je eigen methoden)

Als alles om ons heen zich met ons verbindt, dan kun je al snel besluiten om je tegen al die koorden te willen beschermen. Vanuit de gedachte dat alles één is, en dus per definitie met elkaar is verbonden, is dat een paradoxaal besluit. Ik kan me vinden in de visie van Denise Linn daarop: bewaak je eigen energie, en vertrouw daarbij op het goede. Met als uitgangspunt:

Vertrouw op God, maar bind je kameel vast!

Oftewel: heb vertrouwen dat je wordt beschermd, en neem wel je eigen verantwoordelijkheid om jezelf te beschermen als je minder goed in je vel zit, of als je merkt dat je leegloopt in het contact met anderen. En ook daarvoor geeft de schrijfster de nodige voorbeelden en oefeningen.

Ik vond het een verrassend boek dat geschikt is als je begint met dit onderwerp, maar ook als je al met het fenomeen van energetische verbindingen bekend bent.
Ga dus vooral aan de slag met de oefeningen en ik wens je dat je net als ik mag ontdekken waar je onbewust een deel van je energie steeds aan bent kwijtgeraakt. Succes met de grote schoonmaak van je koorden!

Lees minder

Verbindingen in relaties

 • Anoniem
 • 22/05/2020

Wat een mooi omslag, dacht ik als eerste. Zo mooi licht, dat geel. Een kleur die gelijk de aandacht vraagt. Energie is voor mij ook een kleur die zo helder ...

Lees recensie

Wat een mooi omslag, dacht ik als eerste. Zo mooi licht, dat geel. Een kleur die gelijk de aandacht vraagt. Energie is voor mij ook een kleur die zo helder kan zijn als geel, je wordt er blij van als het op je netvlies valt. Het boek Energiekoorden kwam dus al gelijk als interessant over. Ook de ondertitel, Verborgen energetische verbindingen, prikkelde mijn nieuwsgierigheid. Want wat is er verborgen voor ons oog, wat gebeurt er onder de oppervlakte van relaties, dingen die zo moeilijk te omschrijven zijn, die we onbewust voelen, waardoor we de ene mens graag mogen en de ander tegenstaat en/of we ons uitgeput kunnen voelen na contact…

Denise Linn heeft op zeer eenvoudige wijze licht geworpen op verbindingen in relaties. Hoe werkt het, hoe worden verbindingen gelegd, ongezien en van zoveel invloed. Koorden zijn het antwoord. Voor mij al een bekend fenomeen, hier in dit boek goed omschreven, uitgelegd. Dus ik denk heel werkbaar voor iedereen die interesse heeft in hoe energie tussen alles wat leeft (en voor ons wat misschien niet leeft) uitgewisseld wordt.

Het is zo belangrijk dat je beseft hoe dat werkt. Je kan er dan namelijk bewust invloed op uitoefenen. Het gaat niet onder de oppervlakte door, terwijl je niet weet wat er gebeurt en er zo veel verwarring kan ontstaan in communicatie en contact. Denise Linn laat je zien dat je er invloed op uit kan oefenen, om jezelf te beschermen, bijvoorbeeld. Ze omschrijft vele vormen van koorden, in heldere taal. Mijn verwachtingen werden dus zeker vervuld. Het sloot prachtig aan op hetgeen ik al wist.

Verder worden er super veel oefeningen gegeven hoe je koorden kan leren voelen, wat je er mee kan, hoe je het kan beïnvloeden. En dus je leven verbeteren kan. Voor iedereen die bezig is met relaties, hoe hij/zij in het leven staat met de natuur, met anderen, met het verleden, zit er wel een oefening bij die je aanspreekt en bij je past.

Kortom, een boek voor een zeer uitgebreid publiek, dat met energie koorden wil kennismaken en werken. Dus een dikke aanrader.

Lees minder

Maak je energie vrij

 • Fabienne Peters
 • 12/05/2020

Nieuwsgierig naar de energetische verbindingen die me beïnvloeden, heb ik Energiekoorden in een paar uur uitgelezen. De kracht van dit boek? Zowel ...

Lees recensie

Nieuwsgierig naar de energetische verbindingen die me beïnvloeden, heb ik Energiekoorden in een paar uur uitgelezen. De kracht van dit boek? Zowel licht als donker komen aan bod. Linn beschrijft dat openheid, open hart verbinding en empathie het hoogste goed zijn en dat koorden in veel gevallen niet doorgesneden hoeven te worden. Maar er zijn grenzen! Zo benoemt ze voorbeelden van paranormale aanvallen en bezetenheid waarvan de rillingen over je lijf lopen. Het is een boek dat de deur opent naar energetische zelfkennis en -reflectie en tegelijk leest als spannende thriller.

Verstrikt in koorden

Energiekoorden lopen van jouw lichaam naar dat van een ander. En die ander is niet alleen je partner, vriendin of moeder. Ook met overledenen heb je koorden, met mensen die je in je verleden of vorige levens hebt ontmoet, huisdieren, (ongeboren) kinderen en gidsen. Eigenlijk zijn er weinig mensen, dieren of dingen waar je géén energiekoord mee hebt. Neem bijvoorbeeld de vrouw in de supermarkt die vraagt of jij dat achterste pak melk wilt pakken; daarmee heb je ook een energiekoord. Zij het dunner, maar als je niet weet hoe je deze koorden losmaakt, kun je erin verstrikt raken. Hoe je dat merkt? Je weet niet meer wat van jou is en wat van de ander.

Zenden en absorberen

Tijdens het lezen van dit boek heb je continu aha-erlebnissen en vraag je je al snel af: hoe kom ik van beklemmende koorden af? Je kent het vast: je voelt je ‘uit het niets’ verdrietig, boos, blij of moe. Het kan zijn dat iemand (onbewust) energie naar jou toe zendt of dat jij (onbewust) andermans energie absorbeert. Dit gebeurt tijdens een ontmoeting, maar ook telepathisch. Van een liefdevolle gedachte leef je op, maar als er jaloezie in het spel is, kun je er zelfs ziek van worden.

Methoden voor verwijdering, bescherming, reiniging

Aan praktische handvatten geen gebrek. Linn beschrijft elf methoden van verwijdering, veertien van bescherming en tot slot besteedt ze ook nog een hoofdstuk aan het zuiveren van je huis. Kiezen geblazen dus! Alle methoden voor verwijdering (waaronder beroken, pendelen en letterlijk doorsnijden met een (denkbeeldig) mes) zijn even fascinerend, maar je hebt snel door welke bij jou passen. Ook de methoden voor bescherming (onder meer douchen, aarden, contact met gidsen, edelstenen) zijn makkelijk te integreren in je leven. Energiekoorden is voor iedereen. Ga er liever vandaag dan morgen mee aan de slag, want het levert je rustiger slapen, minder stemmingswisselingen en inzicht in relaties op.

Lees minder

Waarom en hoe je veel energie kwijtraakt

 • Jane Sleebos
 • 30/05/2020

Dit boek is een uitkomst voor de empathischen en energiegevoeligen onder ons en allen die iets meer willen weten over energiekoorden. Denise Linn deelt ...

Lees recensie

Dit boek is een uitkomst voor de empathischen en energiegevoeligen onder ons en allen die iets meer willen weten over energiekoorden. Denise Linn deelt praktische tips over hoe je kan omgaan met zowel positieve als negatieve energie. Als je onderweg bent op je innerlijke pad is dit boek een aanrader. Mij heeft het veel inzicht gebracht; waarom en hoe ik veel energie kwijtraak. Ze geeft aan hoe je dit kan onderzoeken en eventueel kan stoppen, dit alles zonder oordelend te zijn. Het mooie vind ik ook dat er verschillende manieren worden besproken zodat je zelf kan beslissen, welke manier bij jou het beste past. Makkelijk leesbaar. Je gaat na het lezen van dit geweldige boek automatisch jouw energiekoorden, die je gewild of ongewild hebt, onderzoeken en wie weet hou je grote schoonmaak op energetisch niveau!

Het heeft meer dan mijn verwachting waar gemaakt.

 

Lees minder
Inhoud ➔

Voorwoord 9
Inleiding De diepere waarheid over energiekoorden 13

Hoofdstuk 1 Energiekoorden begrijpen 21
Hoofdstuk 2 Je koorden onderzoeken 89
Hoofdstuk 3 De banden die je binden doorsnijden: de koorden die je beperken loslaten 129
Hoofdstuk 4 Je energieveld beschermen en veilig houden 165
Hoofdstuk 5 De koorden die je kracht geven versterken 213

Tot slot 249
Dankwoord 251
Over de auteur 253