De initiatie van Inanna

Reis door de zeven poorten van ascensie

Auteur: Seana Zelazo
De initiatie van Inanna - cover
De initiatie van Inanna - achterkant
Bekijk de achterkant
Bekijk de voorkant

Download het gratis fragment

De initiatie van Inanna is een gids van de Soemerische godin van de liefde. Elk hoofdstuk traceert heilige verhalen waarin de godin door de zeven poorten van haar zielenreis van ontwaken tot ascensie navigeert. Met een gecombineerde psychotherapeutische en spirituele rondleiding biedt auteur Seana Zelazo rituelen en oefeningen om te helpen je met Inanna te verbinden.
De initiatie van Inanna is een gids van de Soemerische godin van de liefde. Elk hoofdstuk traceert heilige verhalen waarin de godin door de zeven poorten van haar zielenreis van ontwaken tot ascensie navigeert. Met een gecombineerde psychotherapeutische en spirituele rondleiding biedt auteur Seana Zelazo rituelen en oefeningen om te helpen je met Inanna te verbinden. Van het aanwenden van je sensuele energie tot het herwinnen van het generatieve vermogen van het goddelijke vrouwelijke en het identificeren en versterken van je levensdoel, je zult ontdekken op welke manieren Inanna's ongegeneerde proces je eigen proces is.
Lees meer ➔
De initiatie van Inanna is een gids van de Soemerische godin van de liefde. Elk hoofdstuk traceert heilige verhalen waarin de godin door de zeven poorten van haar zielenreis van ontwaken tot ascensie navigeert. Met een gecombineerde psychotherapeutische en spirituele rondleiding biedt auteur Seana Zelazo rituelen en oefeningen om te helpen je met Inanna te verbinden. Van het aanwenden van je sensuele energie tot het herwinnen van het generatieve vermogen van het goddelijke vrouwelijke en het identificeren en versterken van je levensdoel, je zult ontdekken op welke manieren Inanna's ongegeneerde proces je eigen proces is.
Lees meer >
Over de auteur
Productinfo
Recensies
Inhoud

Seana Zelazo

Seana Zelazo

Seana Zelazo is psychotherapeut, spiritueel coach, mentor en leraar.

Meer boeken van deze auteur

Productinfo

 • Taal: Nederlands
 • ISBN: 9789020221244

Wat vinden anderen van 'De initiatie van Inanna' van Seana Zelazo?

Een transformerend werkboek

 • Karin Eschweiler-Buijs
 • 21/05/2024

Ik beschouw dit boek als een transformerend werkboek voor iedereen die op het spirituele en psychologische vlak wil groeien.

Van de prachtige mythes ...

Lees recensie

Ik beschouw dit boek als een transformerend werkboek voor iedereen die op het spirituele en psychologische vlak wil groeien.

Van de prachtige mythes rondom Inanna heb ik erg genoten, met name de tekst over Inanna’s bezoek aan haar grootvader Enki vond ik prachtig en vol symboliek. Het is duidelijk dat de schrijfster zich erg verdiept heeft in alle verhalen rondom Inanna. In mijn ogen gaat zij soms wel iets te uitvoerig in op de symbolische uitleg van bepaalde zaken.

De helende interventies/rituelen/oefeningen in dit boek zijn heel mooi. Na het doen van degene die hoort bij de 2e poort voelde ik het letterlijk kriebelen op mijn kruinchakra. De dag na deze oefening kwam er nog een mooi inzicht door. Ik zie dit als een boek dat je niet in een keer uitleest en dat voor langere tijd doorwerkt. De ene oefening is makkelijker te doen dan de andere. Zo is het voor het ritueel van de 6e poort wenselijk dat venus als avondster te zien is tijdens een heldere avond.

Dit boek bevatte voor mij deels thema’s waar ik al eerder mee aan de slag gegaan was. Fijn was het dat ik door dit boek een verdieping kon aanbrengen in het eren van mijn grenzen.

Ik vond het leerzaam om de visie van de schrijfster te lezen over Vesica Pisces en Lilith daar dit mij nieuwe, extra, informatie gaf.

In de vervolgstappen, die na de zeven poorten beschreven worden, vindt ik heel belangrijke punten staan. Bijvoorbeeld over niet oordelen. ‘Compassie en oordelen vinden niet tegelijkertijd een plek in het hart’ is een zin uit dit boek die ik zeker in mijn hart wil meedragen.

Lees minder

Laat je eigen innerlijke transformatie beginnen!

 • Annick van Damme
 • 22/05/2024

Als je op zoek bent naar een boek dat je meeneemt op een fascinerende reis door de tijd en diepe inzichten biedt in persoonlijke groei en spirituele ...

Lees recensie

Als je op zoek bent naar een boek dat je meeneemt op een fascinerende reis door de tijd en diepe inzichten biedt in persoonlijke groei en spirituele transformatie, dan is “De Initiatie van Inanna” van Seana Zelazo precies wat je nodig hebt. Dit boek verweeft oude mythen van de Sumerische godin Inanna met psychologische inzichten en rituelen, waardoor het een must-read is voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke transformatie.

In het boek volgen we de godin Inanna door de ‘zeven poorten van ascensie’, die Zelazo verbindt met de zeven chakra’s. Deze structuur biedt een duidelijk proces voor persoonlijke en spirituele groei. Zelazo maakt de oude verhalen relevant en toegankelijk voor hedendaagse lezers en biedt praktische suggesties voor spirituele en emotionele heling.

Wat ik echt bewonder aan dit boek is hoe Zelazo de kracht en veelzijdigheid van Inanna belicht. Inanna is een liefhebbende godin, maar ook een strijdlustige krijger, een symbool van krachtige vrouwelijke energie. Deze gelaagdheid maakt haar mythische leven boeiend en herkenbaar voor persoonlijke ontwikkeling. Door deze dynamiek te benadrukken, laat Zelazo zien hoe Inanna’s eigenschappen spiegelend zijn aan de complexiteit van menselijke emoties en gedrag.

De reis van Inanna door de zeven poorten kan worden gezien als een metafoor voor zelfontdekking en innerlijke transformatie. Zelazo voorziet de lezer van een kader om hun eigen spirituele pad te begrijpen en navigeren. Het boek legt ook nadruk op het integreren van dualiteiten binnen jezelf, net zoals Inanna haar schaduw- en lichtaspecten verenigt. Deze boodschap is waardevol in een tijd waarin veel mensen zoeken naar heelheid en balans.

Hoewel sommige thema’s zwaar zijn door verwijzingen naar traumawerk, kan elke vrouw zich herkennen in de reis van Inanna. Zelazo moedigt je aan om een persoonlijke relatie met de godinnen-energie op te bouwen. Het boek is puur, authentiek en vol liefde.

Dit boek gaat niet over geschiedenis, en soms neemt Zelazo historische vrijheden. De auteur schetst een positief beeld van het matriarchaat en verfoeit het patriarchaat, wat ik een gewaagde benadering vind. Ik had graag meer gedetailleerde beschrijvingen van de rituelen gezien. Toch doet dit geen afbreuk aan de waarde van het boek.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in mythologie, persoonlijke ontwikkeling of op zoek is naar een boek dat zowel het hart als de geest raakt, is “De Initiatie van Inanna” een absolute aanrader. Het is een ervaring die bij je blijft, lang nadat je het laatste hoofdstuk hebt omgeslagen.

Duik in de wereld van Inanna en laat je eigen innerlijke transformatie beginnen!

Lees minder

Een mooi boek dat zowel inspirerend als transformerend kan zijn

 • Ingrid van Sluis
 • 02/06/2024

De initiatie van Inanna is een bijzonder boek voor mij dat de oude mythes van de godin Inanna op een heldere en boeiende manier tot leven brengt. ...

Lees recensie

De initiatie van Inanna is een bijzonder boek voor mij dat de oude mythes van de godin Inanna op een heldere en boeiende manier tot leven brengt. Het boek biedt niet alleen een indrukwekkende vertaling van deze mythes, maar ook een verdieping van het vrouwelijke dat wij kwijt zijn geraakt met de verklaring uit de geschiedenis waarom. Door dit boek krijg ik hier een prachtig inzicht in en ik realiseer mij dat we weer meer naar de vrouwelijke energie mogen met elkaar.

Het centrale thema van het boek draait om de zeven poorten die Inanna moet passeren, en de auteur legt op een mooie manier een verband tussen deze poorten en het chakrasysteem. Elk hoofdstuk biedt niet alleen een gedetailleerde uitleg van de mythologische betekenis van de poort, maar ook praktische oefeningen die vrouwen kunnen helpen om deze kennis in hun eigen leven toe te passen.

Wat dit boek goed maakt, is de manier waarop het je uitnodigt om actief deel te nemen aan het proces van zelfontdekking en spirituele groei. Dit is geen boek dat je slechts één keer leest en vervolgens in de kast zet. In plaats daarvan nodigt het je uit om te voelen met welke poort jij wilt beginnen en zo een diepere verbinding te maken met jezelf en de vrouwelijke godin in jou.

De oefeningen die in het boek worden beschreven, zijn intens en gaan vrij diep. Persoonlijk zie ik mezelf deze oefeningen niet snel alleen doen, maar voor degenen die geïnteresseerd zijn in mythes, de vrouwelijke kant en godinnen, is dit een waardevol en prachtig boek. Het biedt een unieke kans om de oude wijsheid van de mythes te verkennen en te integreren in jouw leven.

De initiatie van Inanna is een mooi boek dat zowel inspirerend als transformerend kan zijn. Het nodigt je uit op een reis van persoonlijke groei en spirituele verdieping, en het is wel een absolute aanrader voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot de mystiek van godinnen en het chakrasysteem en meditaties. Voor mij is het een mooie aanvulling als therapeut op mijn kennis.

Lees minder

Dit boek heeft mij ondersteund op mijn pad van zelfacceptatie en persoonlijke groei

 • Mandy Bentvelsen
 • 04/06/2024

Dit boek riep mij. Maar waar ik had verwacht meegenomen te worden in een meeslepend verhaal, werd ik juist flink aan het werk gezet. In het boek wordt een ...

Lees recensie

Dit boek riep mij. Maar waar ik had verwacht meegenomen te worden in een meeslepend verhaal, werd ik juist flink aan het werk gezet. In het boek wordt een wereld geschetst die tot nu toe ver van mij afstond: de Anunaki en Soemerië. Om er meer beeld van te krijgen heb ik aanvullend materiaal bekeken, waardoor ik me er meer bij kon voorstellen. Het lezen van de mythen kostte me in het begin moeite. Hoe letterlijk moest ik alles nemen? En hoe zijn die kleitabletten dan precies vertaald? Waren vragen die bij mij speelden. Maar in de loop van het boek en door passages te herlezen, ging ik het me steeds meer eigen maken en kwam er steeds meer ruimte voor een open interpretatie. Langzaam ging het leven. Hierdoor heb ik zowel bewust als onbewust de afgelopen weken – waarin ik stukje voor stukje het boek las – allerlei processen doorlopen.

In elke poort werd ik meegenomen naar een ander aspect van het menselijk bestaan en in mijzelf. De een wat directer dan de ander. Enige confrontatie met mezelf en ongemak had ik vooraf wel voorzien, maar dat ik met momenten zoveel weerstand voelde dat ik het boek liever aan de kant schoof en me er volledig van wilde distantiëren, verraste mij wel. Toch pakte ik het boek er steeds weer bij, alsof Inanna mij riep om door te zetten en het aan te gaan. Door de weerstand te onderzoeken, mijn zelfbeeld en/of wereldbeeld bij te stellen en aan te vullen met nieuwe informatie, kreeg ik zicht op de diepere laag.

Het lezen van dit boek en het uitvoeren van de bijbehorende rituelen heeft mijn beeld op het leven verbreed en heeft mij ondersteund op mijn pad van zelfacceptatie en persoonlijke groei. Een aanrader voor eenieder die de roep voelt, maar wees gewaarschuwd: het is een reis vol hobbels. Neem er de tijd voor.

Lees minder

Het boek stimuleerde me om op zelfonderzoek te gaan

 • Henriëtte Doensen
 • 09/06/2024

Ik vind het een mooi boek om te zien en een handige maat om het vast te houden. Heel in het begin dat ik het boek las vroeg ik me wel eens af waar ik aan ...

Lees recensie

Ik vind het een mooi boek om te zien en een handige maat om het vast te houden. Heel in het begin dat ik het boek las vroeg ik me wel eens af waar ik aan begonnen was. Ik moest me door veel geschiedenis heen worstelen en dat had ik niet verwacht. Al lezend ervaarde ik dat dit wel een functie en doel heeft. Naarmate ik in het boek vorderde kon ik mezelf meer spiegelen aan Inanna en haar soms sjamanistische wijze van spiritualiteit beoefenen.

En dat was precies waarop ik gehoopt had toen ik aan het boek begon. Het boek vraagt een actieve leeshouding van de lezer. Het is geen boek dat ‘lekker wegleest’. Soms ook vond ik het confronterend om, zelfs op 69 jarige leeftijd, mijn eigen vrouw zijn te spiegelen aan de vrouw die Inanna is. Ik had moeite om de godin in mezelf te vinden. Het raakte me maar stimuleerde me tegelijkertijd om op zelfonderzoek uit te gaan. Aan de lezer die niet alleen een spirituele uitdaging zoekt,  maar ook een intellectuele kan ik dit boek zeker aanbevelen. Ik lees en herlees en reis op mijn manier door de zeven poorten van ascensie op zoek of ik een van degenen ben die onder deze zon aan Inanna gewaagd is.

Ik geef dit boek vijf sterren!

Lees minder

Een ervaring

 • Ellen Bangma - van den Ende
 • 10/06/2024

Mijn aandacht voor dit boek werd getrokken omdat het om de vrouwelijke energie gaat en hoe je deze meer kan ontdekken en omarmen.

In de eerste ...

Lees recensie

Mijn aandacht voor dit boek werd getrokken omdat het om de vrouwelijke energie gaat en hoe je deze meer kan ontdekken en omarmen.

In de eerste pagina’s moest ik er even inkomen en toch las ik het boek heel makkelijk.  Juist doordat ik werd meegenomen in de geschiedenis en ik daarmee stap voor stap steeds een stapje dichter bij mijn onbeschaamde goddelijke vrouwelijkheid kwam, nodigde het boek mij uit om verder te lezen en werd mijn nieuwsgierigheid gewekt.

Ik vond het uitvoeren van de rituelen heel fijn omdat het boek zo niet alleen om leesbare kennis gaat. Je zet juist gelijk de kennis om in actie waardoor het boek veel meer een ervaring is.

Dit boek is zeer geschikt voor iedere vrouw, die merkt wat verder van zichzelf af te staan, of door belemmerende overtuigingen juist niet volledig doet wat ze het allerliefste wil .

Lees minder

Voorwoord 11

Hoe het werken met Inanna mij heeft veranderd 19
Vrije val: je plek vinden 35

Eerste poort: geroepen door de geest 55
Tweede poort: voorouderlijke relaties helen 83
Derde poort: de verslaving voorbij 99
Vierde poort: op weg naar een positief lichaamsbeeld en zelfrespect 119
Vijfde poort: heilige grenzen stellen 141
Zesde poort: het binaire overstijgen 161
Zevende poort: overgave aan ascensie 183

Vervolgstappen voor de hedendaagse priester/es van Inanna 207

Bijlage 225
Noten 229
Dankwoord 237
Over de auteur 239

14,99

Je bestelt bij

Ook beschikbaar als

Paperback
€ 23.50

Meer info ➔

Ebook

Je bestelt bij

Ook beschikbaar als

Paperback
€ 23.50


Over de auteur ➔

Seana Zelazo

Seana Zelazo

Seana Zelazo is psychotherapeut, spiritueel coach, mentor en leraar.

Meer boeken van deze auteur
Productinfo ➔
 • Taal: Nederlands
 • ISBN: 9789020221244
Recensies ➔

Wat vinden anderen van 'De initiatie van Inanna' van Seana Zelazo?

Een transformerend werkboek

 • Karin Eschweiler-Buijs
 • 21/05/2024

Ik beschouw dit boek als een transformerend werkboek voor iedereen die op het spirituele en psychologische vlak wil groeien.

Van de prachtige mythes ...

Lees recensie

Ik beschouw dit boek als een transformerend werkboek voor iedereen die op het spirituele en psychologische vlak wil groeien.

Van de prachtige mythes rondom Inanna heb ik erg genoten, met name de tekst over Inanna’s bezoek aan haar grootvader Enki vond ik prachtig en vol symboliek. Het is duidelijk dat de schrijfster zich erg verdiept heeft in alle verhalen rondom Inanna. In mijn ogen gaat zij soms wel iets te uitvoerig in op de symbolische uitleg van bepaalde zaken.

De helende interventies/rituelen/oefeningen in dit boek zijn heel mooi. Na het doen van degene die hoort bij de 2e poort voelde ik het letterlijk kriebelen op mijn kruinchakra. De dag na deze oefening kwam er nog een mooi inzicht door. Ik zie dit als een boek dat je niet in een keer uitleest en dat voor langere tijd doorwerkt. De ene oefening is makkelijker te doen dan de andere. Zo is het voor het ritueel van de 6e poort wenselijk dat venus als avondster te zien is tijdens een heldere avond.

Dit boek bevatte voor mij deels thema’s waar ik al eerder mee aan de slag gegaan was. Fijn was het dat ik door dit boek een verdieping kon aanbrengen in het eren van mijn grenzen.

Ik vond het leerzaam om de visie van de schrijfster te lezen over Vesica Pisces en Lilith daar dit mij nieuwe, extra, informatie gaf.

In de vervolgstappen, die na de zeven poorten beschreven worden, vindt ik heel belangrijke punten staan. Bijvoorbeeld over niet oordelen. ‘Compassie en oordelen vinden niet tegelijkertijd een plek in het hart’ is een zin uit dit boek die ik zeker in mijn hart wil meedragen.

Lees minder

Laat je eigen innerlijke transformatie beginnen!

 • Annick van Damme
 • 22/05/2024

Als je op zoek bent naar een boek dat je meeneemt op een fascinerende reis door de tijd en diepe inzichten biedt in persoonlijke groei en spirituele ...

Lees recensie

Als je op zoek bent naar een boek dat je meeneemt op een fascinerende reis door de tijd en diepe inzichten biedt in persoonlijke groei en spirituele transformatie, dan is “De Initiatie van Inanna” van Seana Zelazo precies wat je nodig hebt. Dit boek verweeft oude mythen van de Sumerische godin Inanna met psychologische inzichten en rituelen, waardoor het een must-read is voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke transformatie.

In het boek volgen we de godin Inanna door de ‘zeven poorten van ascensie’, die Zelazo verbindt met de zeven chakra’s. Deze structuur biedt een duidelijk proces voor persoonlijke en spirituele groei. Zelazo maakt de oude verhalen relevant en toegankelijk voor hedendaagse lezers en biedt praktische suggesties voor spirituele en emotionele heling.

Wat ik echt bewonder aan dit boek is hoe Zelazo de kracht en veelzijdigheid van Inanna belicht. Inanna is een liefhebbende godin, maar ook een strijdlustige krijger, een symbool van krachtige vrouwelijke energie. Deze gelaagdheid maakt haar mythische leven boeiend en herkenbaar voor persoonlijke ontwikkeling. Door deze dynamiek te benadrukken, laat Zelazo zien hoe Inanna’s eigenschappen spiegelend zijn aan de complexiteit van menselijke emoties en gedrag.

De reis van Inanna door de zeven poorten kan worden gezien als een metafoor voor zelfontdekking en innerlijke transformatie. Zelazo voorziet de lezer van een kader om hun eigen spirituele pad te begrijpen en navigeren. Het boek legt ook nadruk op het integreren van dualiteiten binnen jezelf, net zoals Inanna haar schaduw- en lichtaspecten verenigt. Deze boodschap is waardevol in een tijd waarin veel mensen zoeken naar heelheid en balans.

Hoewel sommige thema’s zwaar zijn door verwijzingen naar traumawerk, kan elke vrouw zich herkennen in de reis van Inanna. Zelazo moedigt je aan om een persoonlijke relatie met de godinnen-energie op te bouwen. Het boek is puur, authentiek en vol liefde.

Dit boek gaat niet over geschiedenis, en soms neemt Zelazo historische vrijheden. De auteur schetst een positief beeld van het matriarchaat en verfoeit het patriarchaat, wat ik een gewaagde benadering vind. Ik had graag meer gedetailleerde beschrijvingen van de rituelen gezien. Toch doet dit geen afbreuk aan de waarde van het boek.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in mythologie, persoonlijke ontwikkeling of op zoek is naar een boek dat zowel het hart als de geest raakt, is “De Initiatie van Inanna” een absolute aanrader. Het is een ervaring die bij je blijft, lang nadat je het laatste hoofdstuk hebt omgeslagen.

Duik in de wereld van Inanna en laat je eigen innerlijke transformatie beginnen!

Lees minder

Een mooi boek dat zowel inspirerend als transformerend kan zijn

 • Ingrid van Sluis
 • 02/06/2024

De initiatie van Inanna is een bijzonder boek voor mij dat de oude mythes van de godin Inanna op een heldere en boeiende manier tot leven brengt. ...

Lees recensie

De initiatie van Inanna is een bijzonder boek voor mij dat de oude mythes van de godin Inanna op een heldere en boeiende manier tot leven brengt. Het boek biedt niet alleen een indrukwekkende vertaling van deze mythes, maar ook een verdieping van het vrouwelijke dat wij kwijt zijn geraakt met de verklaring uit de geschiedenis waarom. Door dit boek krijg ik hier een prachtig inzicht in en ik realiseer mij dat we weer meer naar de vrouwelijke energie mogen met elkaar.

Het centrale thema van het boek draait om de zeven poorten die Inanna moet passeren, en de auteur legt op een mooie manier een verband tussen deze poorten en het chakrasysteem. Elk hoofdstuk biedt niet alleen een gedetailleerde uitleg van de mythologische betekenis van de poort, maar ook praktische oefeningen die vrouwen kunnen helpen om deze kennis in hun eigen leven toe te passen.

Wat dit boek goed maakt, is de manier waarop het je uitnodigt om actief deel te nemen aan het proces van zelfontdekking en spirituele groei. Dit is geen boek dat je slechts één keer leest en vervolgens in de kast zet. In plaats daarvan nodigt het je uit om te voelen met welke poort jij wilt beginnen en zo een diepere verbinding te maken met jezelf en de vrouwelijke godin in jou.

De oefeningen die in het boek worden beschreven, zijn intens en gaan vrij diep. Persoonlijk zie ik mezelf deze oefeningen niet snel alleen doen, maar voor degenen die geïnteresseerd zijn in mythes, de vrouwelijke kant en godinnen, is dit een waardevol en prachtig boek. Het biedt een unieke kans om de oude wijsheid van de mythes te verkennen en te integreren in jouw leven.

De initiatie van Inanna is een mooi boek dat zowel inspirerend als transformerend kan zijn. Het nodigt je uit op een reis van persoonlijke groei en spirituele verdieping, en het is wel een absolute aanrader voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot de mystiek van godinnen en het chakrasysteem en meditaties. Voor mij is het een mooie aanvulling als therapeut op mijn kennis.

Lees minder

Dit boek heeft mij ondersteund op mijn pad van zelfacceptatie en persoonlijke groei

 • Mandy Bentvelsen
 • 04/06/2024

Dit boek riep mij. Maar waar ik had verwacht meegenomen te worden in een meeslepend verhaal, werd ik juist flink aan het werk gezet. In het boek wordt een ...

Lees recensie

Dit boek riep mij. Maar waar ik had verwacht meegenomen te worden in een meeslepend verhaal, werd ik juist flink aan het werk gezet. In het boek wordt een wereld geschetst die tot nu toe ver van mij afstond: de Anunaki en Soemerië. Om er meer beeld van te krijgen heb ik aanvullend materiaal bekeken, waardoor ik me er meer bij kon voorstellen. Het lezen van de mythen kostte me in het begin moeite. Hoe letterlijk moest ik alles nemen? En hoe zijn die kleitabletten dan precies vertaald? Waren vragen die bij mij speelden. Maar in de loop van het boek en door passages te herlezen, ging ik het me steeds meer eigen maken en kwam er steeds meer ruimte voor een open interpretatie. Langzaam ging het leven. Hierdoor heb ik zowel bewust als onbewust de afgelopen weken – waarin ik stukje voor stukje het boek las – allerlei processen doorlopen.

In elke poort werd ik meegenomen naar een ander aspect van het menselijk bestaan en in mijzelf. De een wat directer dan de ander. Enige confrontatie met mezelf en ongemak had ik vooraf wel voorzien, maar dat ik met momenten zoveel weerstand voelde dat ik het boek liever aan de kant schoof en me er volledig van wilde distantiëren, verraste mij wel. Toch pakte ik het boek er steeds weer bij, alsof Inanna mij riep om door te zetten en het aan te gaan. Door de weerstand te onderzoeken, mijn zelfbeeld en/of wereldbeeld bij te stellen en aan te vullen met nieuwe informatie, kreeg ik zicht op de diepere laag.

Het lezen van dit boek en het uitvoeren van de bijbehorende rituelen heeft mijn beeld op het leven verbreed en heeft mij ondersteund op mijn pad van zelfacceptatie en persoonlijke groei. Een aanrader voor eenieder die de roep voelt, maar wees gewaarschuwd: het is een reis vol hobbels. Neem er de tijd voor.

Lees minder

Het boek stimuleerde me om op zelfonderzoek te gaan

 • Henriëtte Doensen
 • 09/06/2024

Ik vind het een mooi boek om te zien en een handige maat om het vast te houden. Heel in het begin dat ik het boek las vroeg ik me wel eens af waar ik aan ...

Lees recensie

Ik vind het een mooi boek om te zien en een handige maat om het vast te houden. Heel in het begin dat ik het boek las vroeg ik me wel eens af waar ik aan begonnen was. Ik moest me door veel geschiedenis heen worstelen en dat had ik niet verwacht. Al lezend ervaarde ik dat dit wel een functie en doel heeft. Naarmate ik in het boek vorderde kon ik mezelf meer spiegelen aan Inanna en haar soms sjamanistische wijze van spiritualiteit beoefenen.

En dat was precies waarop ik gehoopt had toen ik aan het boek begon. Het boek vraagt een actieve leeshouding van de lezer. Het is geen boek dat ‘lekker wegleest’. Soms ook vond ik het confronterend om, zelfs op 69 jarige leeftijd, mijn eigen vrouw zijn te spiegelen aan de vrouw die Inanna is. Ik had moeite om de godin in mezelf te vinden. Het raakte me maar stimuleerde me tegelijkertijd om op zelfonderzoek uit te gaan. Aan de lezer die niet alleen een spirituele uitdaging zoekt,  maar ook een intellectuele kan ik dit boek zeker aanbevelen. Ik lees en herlees en reis op mijn manier door de zeven poorten van ascensie op zoek of ik een van degenen ben die onder deze zon aan Inanna gewaagd is.

Ik geef dit boek vijf sterren!

Lees minder

Een ervaring

 • Ellen Bangma - van den Ende
 • 10/06/2024

Mijn aandacht voor dit boek werd getrokken omdat het om de vrouwelijke energie gaat en hoe je deze meer kan ontdekken en omarmen.

In de eerste ...

Lees recensie

Mijn aandacht voor dit boek werd getrokken omdat het om de vrouwelijke energie gaat en hoe je deze meer kan ontdekken en omarmen.

In de eerste pagina’s moest ik er even inkomen en toch las ik het boek heel makkelijk.  Juist doordat ik werd meegenomen in de geschiedenis en ik daarmee stap voor stap steeds een stapje dichter bij mijn onbeschaamde goddelijke vrouwelijkheid kwam, nodigde het boek mij uit om verder te lezen en werd mijn nieuwsgierigheid gewekt.

Ik vond het uitvoeren van de rituelen heel fijn omdat het boek zo niet alleen om leesbare kennis gaat. Je zet juist gelijk de kennis om in actie waardoor het boek veel meer een ervaring is.

Dit boek is zeer geschikt voor iedere vrouw, die merkt wat verder van zichzelf af te staan, of door belemmerende overtuigingen juist niet volledig doet wat ze het allerliefste wil .

Lees minder
Inhoud ➔

Voorwoord 11

Hoe het werken met Inanna mij heeft veranderd 19
Vrije val: je plek vinden 35

Eerste poort: geroepen door de geest 55
Tweede poort: voorouderlijke relaties helen 83
Derde poort: de verslaving voorbij 99
Vierde poort: op weg naar een positief lichaamsbeeld en zelfrespect 119
Vijfde poort: heilige grenzen stellen 141
Zesde poort: het binaire overstijgen 161
Zevende poort: overgave aan ascensie 183

Vervolgstappen voor de hedendaagse priester/es van Inanna 207

Bijlage 225
Noten 229
Dankwoord 237
Over de auteur 239