Zomertips van team AnkhHermes – cadeautjes voor je ziel

12 juli 2018

Bij AnkhHermes geloven we in boeken als cadeautjes voor je ziel: wanneer een boek je kan inspireren, raken en helpen groeien. Daarom delen we graag onze favorieten met jullie, of het boeken over gezondheid, spiritualiteit, persoonlijke groei of zelf voor de spirituele ontwikkeling van kinderen zijn.

Gezondheidsklachten door straling – Jolanda van Dam

Elektrohypersensitiviteit (EHS), een milieuaandoening in opmars

Jolanda van Dam geeft inzicht in een leven met stralingsgevoeligheid, ofwel elektrohypersensitiviteit (EHS). Een relatief nieuwe aandoening, die wordt veroorzaakt door elektromagnetische straling. Wat doet straling met je als je er gevoelig voor bent? Moge dit boek een eyeopener zijn. En wellicht een reden om op te komen voor de gezonde toekomst van onze kinderen.

 

 

“Mijn motto is “Boeken zijn cadeautjes voor je ziel” en in dit geval zijn het cadeautjes voor de Aarde. Kennis over deze problematiek moeten we echt vergroten en daar werk ik graag aan mee.” – José, uitgever

Geur- en chemicaliënovergevoeligheid – Geerteke de Haas

MCS – Multiple Chemical Sensitivity; een milieuziekte in opmars

MCS staat voor meervoudige chemische overgevoeligheid. Denk hierbij aan een fysieke reactie op plastic verpakkingsmateriaal, schoonmaakmiddelen of verzorgingsproducten. Geerteke de Haas lijdt aan deze ziekte. Het duurde 25 jaar voordat deze diagnose gesteld kon worden. In dit boek deelt ze haar ervaringen in tips. Het zal veel mensen met (onverklaarbare) allergieën de ogen openen!


Boek van het Scheppen – Willem Glaudemans

Een opening naar vreugde

We zijn scheppers in een constant scheppend universum. We kunnen niet anders dan scheppen, want leven betekent scheppen. Ik schep, dus ik ben. Scheppen is liefde uitbreiden. Het is vreugde. Dit boek gaat diep in op het fenomeen scheppen, zowel in het groot, de Schepping, als in ons dagelijks leven.
“Scheppen is iets dat we de hele dag door doen. Van die heerlijke maaltijd, met liefde bereid, een fijne relatie vormgeven, het samenzijn met je kinderen. Van het kleine handwerk tot dat ene grote project.” – Maria, acquirerend redacteur


Relax Kids! – Marneta Viegas

Sprookjesmeditaties voor kinderen

Marneta Viegas heeft bekende sprookjes en kinderversjes omgezet in eenvoudige visualisaties. De ‘meditaties’ zijn vooral gericht op vrede, liefde en geluk en stimuleren de verbeeldingskracht en creativiteit van kinderen. Je kunt ze samen met je kind lezen voor het slapengaan en ze brengen het kind op een natuurlijke manier in contact met meditatie en ontspanning. 
“Het creëert vanzelf een fijne sfeer doordat alle verhalen beginnen met ‘Doe je ogen dicht, wees heel stil en stel je voor…’” – Miriam, bureauredacteur


Liefdesbang – Hannah Cuppen

Overwin verlatingsangst en bindingsangst 

Heb je alles op orde maar gaat het steeds mis in de liefde? Verlang je naar een partner maar loopt deze steeds weg als jij dichterbij komt? Of verdwijnen al jouw gevoelens als iemand voor jou wil gaan? Misschien heb je een relatie maar mis je de intimiteit. Hannah Cuppen laat zien hoe je je hart kunt openen voor jezelf en daarna voor de ander. Zo krijgt de liefde een eerlijke kans.
“‘Liefdesbang? Dat ben ik niet,’ dacht ik eerst, en toch wilde ik Hannah’s boek graag lezen. Halverwege het boek ontdekte ik dat ze een handleiding in liefhebben heeft geschreven voor iedereen.” – Anouschka, marketeer