Wereld Alzheimer dag 2018: de leeslijst van AnkhHermes

12 september 2018

Vrijdag 21 september is het Wereld Alzheimer dag 2018: op deze dag is er wereldwijde aandacht voor de ziekte van Alzheimer en dementie. Hoe ga je om met dementie of Alzheimer in je omgeving? Voor wie zich verder wil verdiepen in dit onderwerp, schreven Evelien Pullens en Hans Stolp bijzondere boeken vol inzichten en vertrouwen.

De vierde dementie – Evelien Pullens

Evelien Pullens laat in De vierde dementie, intuïtie en dementie als ervaringsdeskundige en zorgprofessional zien hoe je op een andere manier kunt omgaan met iemand met dementie. De ouderdom is geen gemakkelijke levensfase, zeker niet als deze met gebreken komt, waarvan dementie misschien wel een van allermoeilijkste is. Je kunt blijven kijken naar het verlies en het verdriet dat deze wrange en soms mensonterende ziekte met zich meebrengt, maar wie de stap maakt om op een ander niveau (de vierde, onzichtbare dimensie) contact te maken, zal ontdekken dat dit vertrouwen, liefde en verrijkende inzichten oplevert, plus een blijvend contact met een dierbare.

In dit boek geeft Evelien Pullens aan de hand van vele persoonlijke verhalen en voorbeelden uit haar eigen leven – haar moeder heeft Alzheimer – handvatten om die onderliggende boodschap te ontdekken. 

De verborgen zin van dementie – Hans Stolp

De verborgen zin van dementie van Hans Stolp biedt een andere kijk op dementie: vanuit het hart. Hans Stolp beschrijft een andere manier van omgaan met dementie en dementerenden, namelijk vanuit het hart. Op dit moment lijden in Nederland zo’n 260.000 mensen aan dementie en dit worden er elk jaar meer. Hans Stolp geeft met zijn andere kijk op dementie een mogelijke oplossing voor dit snelgroeiende maatschappelijke probleem. Van buitenaf gezien lijkt dementie zinloos: wat is de betekenis van geheugenverlies of het niet meer herkennen van geliefden?

Hans Stolp ziet het zo: dementerenden maken een transformatie door richting zachtheid en vrijheid, die ervoor zorgt dat zij na de dood zonder al te zware (onverwerkte) lasten kunnen binnentreden in de geestelijke wereld.

Meer van Uitgeverij AnkhHermes

Ben je benieuwd naar onze andere boeken en wil je verder doorlezen? Bekijk hier ons laatste nieuws en schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief zodat je wekelijks op de hoogte blijft van speciale acties, nieuwe boeken en evenementen.