De spirituele uitgeverij van Nederland

Weg van de pijn van Saskia de Bruin

Laatste update door Anouschka van Wettum op 10 september 2018

Op 25 september verscheen Weg van de pijn, de mind-body connectie herstellen om onbegrepen pijnklachten op te lossen van Saskia de Bruin. Dit boek laat zien dat wanneer je aan de slag gaat met jezelf en psychische pijn uit het verleden opruimt, ‘genezing’ het gevolg kan zijn.

Weg van de pijn

Dit boek gaat over de heling van chronische, onbegrepen pijnklachten waarvoor geen medische oorzaak gevonden is. Denk aan nek-, schouder- en rugklachten, maar ook pijnlijke pezen en gewrichten in armen en benen.

De gebruikelijke aanpak van dit soort klachten is vaak: het wijten aan fysieke onregelmatigheden, het benoemen als psychosomatisch, het voorschrijven van medicijnen, het advies er maar mee te leren leven. Dit boek stelt een andere mogelijkheid voor: heling door inzicht, geruststelling, bewustzijn, leren voelen, expressie en meer gewaarzijn.

Ons onbewuste laat soms pijn ontstaan om ons bewustzijn af te leiden van emoties die we niet kunnen, durven of mogen ervaren. Dit gebeurt zonder dat we dit weten. Zo kan een pijnpatroon ontstaan; een onplezierig en soms zelfs ondragelijk patroon van werkelijke fysieke pijn. Dit pijnpatroon heet TMS (Tension Myositis Syndrome) en is een heel menselijke overlevingsstrategie.


“Het is nodig opnieuw te leren voelen: meer gewaarzijn ontwikkelen ten aanzien van: dit moment, je lichaam en je emoties. Minder gericht zijn op het aanvoelen van de anderen, meer op het invoelen van jezelf. Hierbij helpen Mindfulness en lichaamsgewaarzijn.” – Saskia de Bruin


Saskia de Bruin

Saskia de Bruin heeft een eigen onderneming (De GeluksOnderneming) en begeleidt mensen in hun zoektocht naar een creatief, bezield en liefdevol leven. Ze houdt zich bezig met Biodanza, Ontspanning en Mindfulness en schrijfsalons.

Saskia de Bruin laat je ontdekken hoe jouw overlevingsmechanisme in elkaar zit. De pijn en andere klachten nemen af door inzicht en begrip en de geruststelling die dat oplevert. Oefeningen die je helpen meer ruimte te maken voor emoties in je leven, zorgen vervolgens voor meer eenheid van lichaam en geest en werken dieper helend. Je bent als mens alomvattend: lichaam én geest – fysiek én emotioneel – bewust én onbewust – individu én verbonden met al het andere. Je bent nooit ‘stuk’ geweest, alleen maar verstrikt in een pijnlijk overlevingspatroon.

Meer weten over Saskia de Bruin? Neem een kijkje op haar eigen website.


“Zorg voor voldoende ontspanning, geruststelling en gerustheid, lichtheid, creativiteit, plezier. Zorgen dat deze gerustheid er voldoende is voor jou (i.p.v. dat steeds te zijn voor de anderen). Je minder vaak afvragen: ‘Wat kan ik voor jou doen?’ en vaker afvragen: ‘En wat heb ik nodig?’ Wat is mijn behoefte? Wat is mijn gevoel hierover? Wat zou ik het liefste doen?”- Saskia de Bruin


Meer van Saskia de Bruin

 

Schrijvend tot jezelf komen

Met haar tips en liefdevolle schrijfsels stimuleert Saskia je om je wilde dromen, stoute fantasieën en idiote invallen aan het papier toe te vertrouwen. Dit is heerlijker dan chocolade en vervullender dan shoppen, want jij bent het die je zo ontmoet en liefhebt. Een dagboek is een toevluchtsoord ­­- het luistert altijd, loopt niet weg en oordeelt niet.

Bestel hier jouw exemplaar bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com.

 

 


Het schrijfhandboek

Iedereen kan schrijven, wat je nodig hebt zijn praktische richtlijnen, tips, aanmoediging en onderwerpen. Dit vind je allemaal in dit handboek. Je ontdekt dat papier en pen een draagbare stille ruimte zijn waar alles kan en alles mag.
In die ruimte kun je je uitdrukken, experimenteren, jezelf leren kennen, helen en scheppend bezig zijn. In dit handboek vind je inspiratie voor vele schrijfdoeleinden, het is een bronnenboek voor huis-, tuin- en keukengebruik, voor schrijfleraren, therapeuten, coaches en trainers die schrijven willen gebruiken als transformerend gereedschap.

Bestel hier jouw exemplaar bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com.


Gelukskaartjes

Als jij geluk nodig hebt, lees je een kaartje. Geluk komt vanzelf dichterbij als je even de tijd neemt.

Bestel hier jouw exemplaar bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com.


Anouschka van Wettum

Anouschka van Wettum

Als brandmanager bij Uitgeverij AnkhHermes zorg ik voor de marketing, pr en social media van de uitgeverij.