Recensie: Psychedelica als bron van heling (William A. Richards)

27 september 2017

Wat vinden anderen van onze boeken? Lees hier de recensie van 'Psychedelica als bron van heling' van William A. Richards door Vanessa.

De omslag en de titel van het boek spreken mij aan. De combinatie van de gebruikte kleuren (zwart – wit – goud) is erg goed gekozen.
Ik ben erg geïnteresseerd in het zelfhelend vermogen van het lichaam en was dus zeer benieuwd wat de schrijver me hieromtrent konden bijbrengen.
Maar mijn eerste indruk van het boek was saai, langdradig en onderzoek gericht. De vormgeving vind ik niet aangenaam om lezen.

Het was vooral ‘bron van heling’ die mijn aandacht trok bij de oproep tot recenseren van dit boek. Ik verwachtte vooral doorleefde ervaringen in het boek, maar botste in het begin vooral op technische uitleg omtrent de onderzoeken en achtergronden. Dit is vermoedelijk ook één van de redenen waarom ik ben afgehaakt om verder te lezen.

Mijn algemene indruk van het boek is dan ook dat het zware materie is. Wel rijkelijk gedocumenteerd met onderzoeksmateriaal. Maar dit is geen boek dat je zomaar eens vastneemt om te lezen als ontspanning.

Het boek zou ik alleen aanraden aan familie en vrienden als ze interesse zouden hebben in de kracht van psychedelica. Ik zou het wel aanraden aan mensen die een achtergrond hebben in het gebruik van deze middelen en die op zoek zijn naar een bevestiging/verantwoording van het gebruik ervan.

Ik geef het boek een 5/10 voor de moeite die de auteur heeft gedaan om dit uitgebreide boek te schrijven, maar het heeft mij niet kunnen boeien.

Misschien zit ik, als typsich Belgische, zelf nog teveel in de (oude) overtuiging dat psychedelica een vorm van drugs zijn waar je beter vanaf blijft. Het boek heeft me (op dit moment) niet tot inkeer gebracht.