Recensie: De I Tjing stap voor stap (Harmen Mesker)

17 oktober 2017

Wat vinden anderen van onze boeken? Lees hier de recensie van 'De I Tjing Stap voor stap' van Harmen Mesker door Stijn Van Daele.

Het omslag is slim gekozen en schept een mooie eenheid met de omslag van de I Ching zelf. Bij Meskers boek is het lettertype en de gouden invulling daarvan bijzonder geslaagd.

Ik kan dit boek aan iedereen aanraden die met de I Ching wil leren werken. Voor totale nieuwelingen is er in dit boek een schat aan informatie te vinden op dusdanig slimme wijze gestructureerd, zodat je al heel erg snel zelf aan de slag kunt. Wel is het aan te raden om de Yi zelf ook aan te schaffen.

Ook voor gevorderden biedt het boek bijzonder veel. Voor mezelf betekende de inclusie van de baoti (omhullende trigrammen) een eyeopener alsook de verdiepende uitleg van een aantal veel voorkomende symbolen en begrippen in de tekst van de Yi.

De auteur is er in geslaagd om zijn passie voor de Yi over te brengen, ze spat er vanaf bij elke pagina.

Ik vind het bijzonder knap dat Harmen er in is geslaagd om zijn ontzettende uitgebreide kennis zodanig af te bakenen, te structureren en te condenseren dat het boek een breed publiek bereiken kan. En dat verdient het zonder meer.