Recensie: Het geschenk van bijna-doodervaringen (Dennis, Sheila en Matthew Linn)

5 oktober 2017

Wat vinden anderen van onze boeken? Lees hier de recensie van 'Het geschenk van bijna-doodervaringen' van Dennis, Sheila en Matthew Linn door Marieke van ’t Wout-Lugtenburg.

Zoals alle boeken over bijna doodervaringen, was ik alweer snel geboeid door de ervaringen van BDE-ers (mensen die een bijna doodervaring hebben meegemaakt). Het is een wonder dat mensen die dit overkomen, een totale verandering c.q. genezing doormaken die blijvend is, waardoor zij hele andere keuzes maken op het gebied van gezondheid, voeding en levensstijl. Veel BDE-ers zijn dan ook vaak na deze ervaring veel gevoeliger voor energieën of zijn opeens helderziend/ helderhorend of heldervoelend. Vaak blijkt dat zij anderen kunnen helen.

In het boek worden veel ervaringen verteld door BDE-ers, maar wat mij juist in dit boek aanspreekt, is dat we zelf geen bijna doodervaring hoeven te hebben, om de lessen die zij hieruit leren, te ontvangen. In dit boek staan aan het einde van elk hoofdstuk op een duidelijke en relatief gemakkelijke wijze oefeningen beschreven om deze lessen in het hier en nu toe te passen. Het is dus zeker een reis naar het vinden van je ware zelf!

Ik raad het boek aan een ieder aan die zich wil ontwikkelen, maar zeker ook aan mensen die een dierbare hebben verloren om uit de ervaringen die in het boek staan, troost te putten. Iedereen kan door de oefeningen in het boek leren om contact te maken met onze dierbaren in de spirituele wereld, leren om van jezelf te houden, leren om een beter mens te zijn. Duidelijk is dat het leven na de dood niet ophoudt, maar juist verdergaat. Sterker nog: het is een thuis komen! Vandaar dat veel mensen die deze boeken lezen, heimwee hebben naar dat thuis. Het is een weten dat diep in onze ziel verankerd ligt.

Mijn verwachtingen werden daarom ruimschoots voldaan aan het boek, juist omdat het zo praktisch en hoopgevend is. De omslag van het boek is toepasselijk; een vleugel van een engel. Mijn cijfer voor dit boek is een 8!