Recensie: Eenvoud voor gevorderden (Ben Meijering)

13 juni 2017

Wat vinden anderen van onze boeken? Lees hier de recensie van 'Eenvoud voor gevorderden' van Ben Meijering door Naomi van As.

Het eerste waar ik blij van werd bij het ontvangen van het boek “Eenvoud voor gevorderden” is het leeslint! Zo simpel maar zo prettig!

Daarnaast is het formaat ook fijn. Het boekje stopte ik makkelijk in mijn tas en waar het maar even kon heb ik lekker zitten lezen.

In de eerste instantie zou ik het boek in de winkel niet hebben gepakt. Dit komt door de tekening op de omslag. Ik vind het een treurig karakter die mij het gevoel geeft dat eenvoud voor gevorderden erg zwaar is en dat je er treurig van wordt.

Mijn verwachtingen van het boek waren dat het mij inzichten bracht over leiderschap terug brengen naar de basis. In een aantal opzichten heeft het boek ook aan deze verwachtingen voldaan.

Bijvoorbeeld de drie principes van motiveren:

Ieder mens wil gewaardeerd worden,

Ieder mens wil tot een groep behoren,

Ieder mens wilt zicht op het belang van zijn/ haar werk voor het bedrijfsresultaat.

 Door werkdruk en de waan van de dag zijn dit basis beginselen die dan wel eens naar de achtergrond verschuiven.

De hoofstukken zijn kort en bondig maar er wordt wel heel veel in gezegd. Met regelmaat moest ik het boekje even weg leggen om de woorden tot mij door te laten dringen en een plekje te geven. Er zijn zeker een aantal eye openers zoals “Eenvoud en transparantie zijn de krachtigste ingrediënten voor verbinding. Zo simpel maar zo waar! Door dit zinnetje zijn in mijn werk absoluut een aantal zaken duidelijk geworden en op zijn plek gevallen. Zo sterk zelfs dat ik het groot heb uitgeprint en op kantoor op het prikbord heb gehangen!

Zoals eerder aangegeven spraken de tekeningen mij minder aan. Ik ervaarde ze als afleidend en ik zie niet helemaal de toegevoegde waarde van de tekeningen.

Mijn algemene indruk van het boek is dat je je verkijkt op het formaat. Zo’n klein en relatief dun boekje maar er wordt in compacte zinnen veel in gezegd. Dit maakt dat ik sommige hoofdstukken meerdere malen heb gelezen om de boodschap een plek te geven en toe te passen in mijn eigen leiderschapskwaliteiten.

Het boekje raad ik als cadeau boek aan voor vrienden, familie en collega’s. Het boek was voor mij compleet geweest als er achterin het boek een aantal blanco pagina’s voor eigen aantekeningen was opgenomen. Ik vind het zonde om bij teksten in boeken te schrijven maar wel fijn als het achter in een boek mogelijk is.

Ik geef het boek een 8. Dit onderbouw ik door dat ik het boek op alle fronten als compact en inspirerend heb ervaren.

Wil je zelf het boek ‘Eenvoud voor gevorderden’ van Ben Meijering lezen? Bestel het hier snel en gemakkelijk via onze eigen online boekenwinkel Boekenwereld.com.