Recensie: De intelligentie van licht van Jacob Israel Liberman

30 april 2019

Wat vinden anderen van onze boeken? Lees hier de recensie van De intelligentie van licht van Jacob Israël Liberman door Peter ten Broek.

 

“De intelligentie van licht” is een boek dat intrigeert, inspireert en frustreert… Het intrigeert omdat het de verbinding legt tussen wetenschap en spiritualiteit, kwantumfysica en mystiek en neurowetenschap en oosterse filosofie. Het inspireert om een totale andere levenshouding aan te nemen waarbij je je laat leiden door licht en adem. Het frustreert omdat de belofte die gedaan wordt om veel beter te gaan zien door het doen van een paar oefeningen, niet geheel realistisch lijkt.

Het boek leest makkelijk. De auteur strooit met filosofische wijsheden en neemt je mee in een fascinerende wereld van licht. Hij verliest zichzelf wel af en toe in wat ver doorgevoerde wetenschappelijke zijstraatjes maar weet de aandacht van de lezer toch te behouden.

Ik ben geraakt door de levensfilosofie van het boek waar licht, intelligentie, bewustzijn een belangrijke rol spelen. Sta je als mens open voor intelligentie leiding door licht ? Kan je de gedachte Uw wil geschiede integreren in je leven? Jacob Liberman vraagt niks minder dan een paradigma shift te overwegen!

De praktische kant van het verhaal schuurt echter bij mij. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen baat hebben bij licht- en kleurentherapie maar de stelligheid dat dit voor iedereen geldt en altijd verbluffend resultaat heeft, voelt niet prettig en realistisch.

De uitdaging voor de schrijver is om zijn boodschap toch iets minder als de ultieme waarheid te brengen in een volgend boek.

De uitdaging voor de lezer is: kan je ondanks de stelligheid toch de schoonheid van de boodschap lezen en voelen. Ik ben benieuwd of het jou lukt!