Recensie: De intelligentie van licht van Jacob Israël Liberman

20 mei 2019

Wat vinden anderen van onze boeken? Lees hier de recensie van De intelligentie van licht door Marlies Buschman

 

De eerste indruk van dit boek voor mij is dat het nieuwsgierigheid opwekt. Wat heeft deze schrijver te vertellen?  Nooit eerder heb ik een diepzinnig boek gelezen specifiek geschreven vanuit het ´zien’. Dit boek is aan te raden voor mensen met spirituele interesses of op zijn minst ‘open minded’ en daar zal ik het zeker voor promoten.

De 70-jarige schrijver, een ‘bevlogen’ man, heeft een jarenlange zoektocht gedaan naar aanwezigheid en bewustzijn gelinkt aan ‘licht’. Wat me aansprak is dat het toegankelijk stof is én prettig te lezen, ook leuk dat hij met eigen voorbeelden komt uit zijn leven. Soms komen zijn inzichten ook overeen met de inzichten die ik heb over bewustzijn, ofwel universele waarheden. In die zin bevestigt het ook overtuigingen die ik al heb. Daarnaast is het zeer opmerkelijk de ontdekkingen die de schrijver heeft gedaan ten aanzien van zijn vak optometrist en de positieven resultaten die hij behaalde.

Dit boek heeft me weer bevestigd dat we onszelf en het leven op een dieper niveau moeten onderzoeken want daar liggen diepe waarheden en dat maakt het ook interessant. Voor mij is dit boek 100 procent geloofwaardig.