Recensie: Creatief Visualiseren (Shakti Gawain)

6 september 2017

Wat vinden anderen van onze boeken? Lees hier de recensie van 'Creatief Visualiseren' van Shakti Gawain door Ilona Kok.

Wat een fijn, positief en nuchter boekje!

Wat direct opvalt is het handzame formaat, waardoor het makkelijk overal mee naartoe te nemen is. En dat is handig, want het is dan ook geen boek dat je in één avond uitleest. Er staan verschillende visualisaties in, die je op ieder moment van de dag wel even kunt doen. Wel zo prettig.

Iedereen kan dit! Geen hocus pocus of hoogvliegerij in dit boek, maar heel praktische tips, positief en nuchter geschreven. Zodat je dat onderwerp in je leven kunt aanpakken, dat je zelf aan wilt pakken. Relaties, werk of gezondheid. Kleine en grote dingen. Je gaat gewoon zelf actief aan de slag met behulp van visualisaties en affirmaties, die jij hebt geformuleerd en dus zeker bij jou passen.

Een ideaal boek voor iedereen die zelf aan het roer van zijn of haar leven wil staan en door middel van visualisaties zicht wil krijgen op hoe dat leven eruit mag zien om er dan rustig naartoe te bewegen. Het is geen therapieboek dat vraagt om gegraaf in het verleden, maar juist op een positieve en energieke manier aandacht geeft aan het heden en de toekomst. En het kost je maar een paar minuten per dag.

Het boek zet echt aan tot eerlijk kijken naar jouw eigen aandeel in je leven en waarom je misschien nog niet je doelen hebt bereikt. Je krijgt inzicht in wat jou ervan weerhoudt te creëren wat je wilt.

Het handigst is om het eerst een keer helemaal door te lezen, dan weet je welke tips, visualisaties en meditaties er worden gegeven om daarna te bepalen wat je wilt oppakken en welke tools je daarvoor wilt gebruiken.

Ik geef het boek een dikke 8!