Recensie: Aan het sterfbed van Korine van Veldhuijsen

15 januari 2019

Wat vinden anderen van onze boeken? Lees hier de recensie van Aan het sterfbed van Korine van Veldhuijsen door Daniëlle Boor.

Vanuit mijn persoonlijke interesse in stervensbegeleiding, wilde ik dit boek erg graag lezen.  Sommige verhalen blijven wat meer op de vlakte, andere raakten me diep en vooral dan merkte ik dat ik het boek even weg moest leggen. Dan had ik even tijd nodig om het verhaal te laten bezinken.

Het boek is makkelijk te lezen en de verhalen zijn oprecht uit het hart geschreven. In bijna alle vertellingen zit wel iets leerzaams over het omgaan met de dood. Het zijn bijna alledaagse verhalen, maar toch zijn ze bijzonder, omdat het over zo’n intiem en diep persoonlijke fase van het leven gaat.

Het is geen educatieve bundel over stervensbegeleiding, dus mocht je daarnaar op zoek zijn, dan raad ik dit boek niet aan. Het boek is vooral geschikt als je wat meer vertrouwd wilt raken met het fenomeen sterven.

Ik denk dat het voor iedereen goed is om dit boek te lezen. Het is een onderwerp dat onlosmakelijk met het leven verbonden is en waar iedereen op enig moment mee te maken krijgt.