Persoonlijke groei en bewustwording

22 juni 2018

Uitgeverij AnkhHermes is al sinds 1923 pionier op het gebied van persoonlijke groei en bewustwording in Nederland. Zo geven wij grote namen uit zoals Eckhart Tolle, Louise Hay en Marianne Williamson, maar ontdekken we ook steeds nieuwe talenten zoals Jan Prins en zenmonnik Paul Loomans. Wil jij je verdiepen in je persoonlijke groei? Bekijk dan hier onze lijst met klassiekers.

1 De kracht van het Nu van Eckhart Tolle

‘De kracht van het Nu’ is hét spirituele boek van het afgelopen decennium. Het beschrijft een boodschap die wereldwijd al miljoenen mensen bewuster heeft gemaakt. Want, we zijn ons denken niet. Eckhart Tolle nodigt je uit om jezelf van je verstand te bevrijden. Om je ware zelf te ontdekken en je identificatie met je onechte zelf, je ego, te laten varen. Zo verlos je jezelf van psychische pijn.


2 Troostrijke tranen van Marianne Williamson

In plaats van ons verdriet te omarmen en te accepteren, doen we er alles aan om het weg te stoppen en er liefst nooit meer aan te denken.

Troostrijke tranen is een warm en liefdevol boek, dat je op een krachtige manier ondersteunt om door je pijn en verdriet heen te gaan, zodat je er als een veerkrachtiger persoon uit kunt komen en als herboren door kunt met je leven.


3 Je kunt je leven helen van Louise Hay

Louise Hay laat je op een eenvoudige en begrijpelijke manier kennismaken met de verbinding tussen lichaam en geest. Je negatieve gedachten en overtuigingen over jezelf zijn vaker dan je denkt de oorzaak van emotionele problemen en lichamelijke klachten. Als je leert om van jezelf te houden en jezelf en anderen te vergeven, zet je stappen om je leven ten goede te veranderen. Dat klinkt makkelijker dan het is, maar Louise Hay geeft heel veel handvatten en hulp in de vorm van inspirerende teksten, ervaringen en voorbeelden van anderen, meditaties en affirmaties. Aan het eind van het boek vind je een praktisch overzicht van klachten en de gedachtepatronen die daar mogelijk aan ten grondslag liggen.


4 Nu even stil van Jan Prins

Jan Prins schreef deze ‘Eerste hulp bij overmatig denken’, een gids die je laat zien hoe je minder hoeft te moeten, minder bang hoeft te zijn en bovenal meer kunt genieten. En dat zonder te mediteren.

Dit boek over acceptatie en vrijheid is een bijzondere combinatie tussen een poëtisch verhaal en praktische tips.


5 Ik heb de tijd van Paul Loomans

Wie heeft er nog tijd? Zenmonnik Paul Loomans wil ons helpen om rust terug te vinden door middel van ‘Tijdsurfen’. Hij heeft 7 aanwijzingen om meer vertrouwen en aandacht te krijgen en een innerlijke rust te vinden.

Heerlijk om je in de zomer voor te bereiden op meer rust wanneer de hectiek weer op dreigt te komen.


Terugkeer naar liefde van Marianne Williamson

Terugkeer naar liefde van Marianne Williamson is in een fris nieuw jasje gestoken. Haar boek biedt een toegankelijke manier om met de principe van een cursus in wonderen te leven en – zoals de titel zegt – terug te keren naar een leven in liefde.