De spirituele uitgeverij van Nederland

10 november: Dag van de Mantelzorg

10 november 2016

10 november is de Dag van de mantelzorg. Geef mantelzorgers die dag de aandacht die ze verdienen!

In Nederland zijn 4 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Maar liefst 750.000 mantelzorgers doen dat zelfs meer dan 8 uur per week, langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat ook nog met een betaalde baan en/of een gezin. Mantelzorger worden is vaak iets wat je overkomt: een geliefde, ouder, kind, broer of zus, vriend of vriendin wordt ziek en jij neemt de zorg op je. Wie niet oppast, vergeet zichzelf, met alle nare gevolgen van dien…

Omdat de zorg zich meestal richt op bekenden, vinden mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet! Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks op 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg.

Ben jij zelf mantelzorger, of ken jij mantelzorgers in je omgeving? Dan hebben jullie een cadeautje meer dan verdiend!

Klein geluk voor de mantelzorger – wat een cadeau

Klein geluk voor de mantelzorger van Maria Grijpma en Inge Jager is een cadeautje, een pareltje, een onmisbaar kleinood voor iedere mantelzorger! In de vorm van recepten die telkens beginnen met een herkenbare situatie of behoefte (je bent moe, je hebt behoefte aan steun, je wilt rust) geven Maria en Inge inspiratie, steun, troost, praktische suggesties, (h)erkenning, ervaringsverhalen en verwijzingen naar inspirerende boeken en websites. De heldere en liefdevolle aanwijzingen van Maria en Inge helpen (overbelaste) mantelzorgers om stap voor stap klein geluk terug in hun leven te brengen. Mantelzorger zijn is niet altijd makkelijk, steun komt soms uit onverwachte hoek en dit boekje is er daar één van!

Grote behoefte

Klein geluk voor de mantelzorger van Maria Grijpma en Inge Jager heeft al meer dan 15.000 stuks verkocht sinds de verschijning in 2016. Het boek biedt inspiratie, steun en troost, er wordt verwezen naar inspirerende boeken en websites en je leest hoe andere mantelzorgers hun leven lichter maken door goed voor zichzelf te zorgen.

“Klein geluk voor de mantelzorger
Dat de vogels van zorg en kommer over je hoofd heen vliegen,
kun je niet veranderen;
maar dat ze nesten in je haren bouwen …
kun je verhinderen!”

(Chinees gezegde)

Wil je het graag cadeau geven? Bestel hier jouw exemplaar van Klein geluk voor de mantelzorger van Maria Grijpma en Inge Jager.

Lees hieronder alvast het eerste hoofdstuk, bestel Klein geluk voor de mantelzorger òf Klein geluk als je ziek bent, ontmoet de auteurs en meer. Kijk ook hier op de website van de auteurs voor contact over workshops en lezingen.


Klein geluk voor de mantelzorger

Inspiratie, steun, troost, praktische suggesties, (h)erkenning, ervaringsverhalen en verwijzingen naar inspirerende boeken en websites voor mantelzorgers.

Bestellen

Tip: Klein geluk als je ziek bent

De vele praktische tips, verwijzingen naar inspirerende websites en boeken, ervaringsverhalen en oefeningen maken dit tot een onmisbaar (cadeau)boek voor de vele zieken die Nederland telt. Stap voor stap Klein Geluk terug in je leven.

Bestellen

Ontmoet de auteurs: maak kennis met Inge & Maria

Lees hier het eerste hoofdstuk

In gesprek met de auteurs: over de link tussen geluk en mantelzorgers

Avatar

Miriam den Ouden

Miriam den Ouden is bureauredacteur bij Uitgeverij AnkhHermes.

Lees ook

Ben je een empaat? Gratis handleiding om je grenzen te bewaken en je kwaliteiten te beschermen
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *