Liefdesbang in het blauw van Hannah Cuppen

18 september 2018

Op 4 oktober verscheen Liefdesbang, overwin verlatingsangst en bindingsangst van Hannah Cuppen. In Liefdesbang geeft ervaringsdeskundige Hannah Cuppen inzichten, tips en authentieke verhalen uit de praktijk. Ze laat zien hoe je je hart kunt openen voor jezelf en daarna voor de ander. Zo krijgt de liefde een eerlijke kans. Bekend van de knalroze versie – maar nu in het blauw voor wie niet van roze houdt

Liefdesbang (blauw)

Wil je graag een relatie maar trekt de ander zich steeds terug? Word je keer op keer verliefd op iemand die al een partner heeft? Of heb je juist zelf de neiging de ander op afstand te houden, net als die voor jou wil kiezen? Als je steeds opnieuw belandt in dit soort situaties, herken jij misschien de dans van verlatingsangst en bindingsangst.

Je bent echt niet de enige! Het fundamentele conflict tussen onze behoefte aan intimiteit enerzijds en de behoefte aan vrijheid anderzijds zorgt voor dit spel van achtervolgen en weglopen, van aantrekken en afstoten. Het houdt ons gevangen in afhankelijkheidsrelaties. Waarom mensen met verlatingsangst juist mensen met bindingsangst aantrekken wordt duidelijk in dit boek.

Met grote helderheid en openheid geeft Hannah Cuppen inzicht en laat ze zien welke stappen je kunt zetten richting meer eigenwaarde, zelfliefde en verbinding. Als jij jouw ‘liefdesbang’ bij de wortel wilt aanpakken om weer beschikbaar te worden (of te blijven) voor de liefde dan wijst dit boek jou de weg.

Hannah Cuppen

Hannah Cuppen werkte tien jaar als integraal therapeut in haar eigen praktijk en heeft tal van psychotherapeutische opleidingen gevolgd, o.a. bij opleidingsinstituut Phoenix. Naast haar ervaringsdeskundigheid in de dynamiek van verlatingsangst en bindingsangst, heeft Hannah zich hierin beroepsmatig gespecialiseerd. Sinds het verschijnen van Liefdesbang geeft ze ervaringsgerichte trainingen aan mensen die zich vrij willen maken van deze belemmerende dynamiek. Haar tweede boek Liefdesroep is begin 2017 verschenen en ook op basis van dit boek geeft Hannah trainingen.

Meer weten over Hannah Cuppen? Neem een kijkje op haar eigen website.


‘In vrijheid lief te hebben is een grote kunst die om moed vraagt op de juiste momenten. Dit is een boek waarop je kunt terugvallen als je het even niet meer zo goed weet.’ – Actrice Monique Hendrickx over Liefdesbang


Waarom Liefdesbang?

Het boek Liefdesbang is een enorm succes gebleken. Het boek kwam in 2014 uit met een roze cover en werd meer dan 50.000 keer verkocht. Nu is het boek er ook met een blauwe cover. De inhoud is hetzelfde, de uitstraling wat stoerder.

Beluister hieronder een radio-interview met Hannah Cuppen tijdens het radioprogramma ‘Nachtgast’. Hierin vertelt ze over haar boek en over haar relaties.

Op de hoogte blijven van onze nieuwste titels?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste nieuws op het gebied van onze boeken over persoonlijke groei, pionierende wetenschap en spiritualiteit.