Klein geluk voor de mantelzorger van Maria Grijpma en Inge Jager

17 oktober 2018

Klein geluk voor de mantelzorger van Maria Grijpma en Inge Jager heeft al meer dan 15.000 stuks verkocht sinds de verschijning in 2016. Het boek biedt inspiratie, steun en troost, er wordt verwezen naar inspirerende boeken en websites en je leest hoe andere mantelzorgers hun leven lichter maken door goed voor zichzelf te zorgen.

“Klein geluk voor de mantelzorger
Dat de vogels van zorg en kommer over je hoofd heen vliegen,
kun je niet veranderen;
maar dat ze nesten in je haren bouwen …
kun je verhinderen!”

(Chinees gezegde)

Klein geluk voor de mantelzorger

Klein geluk voor de mantelzorger van Maria Grijpma en Inge Jager is een cadeautje voor iedere mantelzorger! In de vorm van recepten die telkens beginnen met een herkenbare situatie of behoefte (je bent moe, je hebt behoefte aan steun, je wilt rust) geven Maria en Inge inspiratie, steun, troost, praktische suggesties, (h)erkenning, ervaringsverhalen en verwijzingen naar inspirerende boeken en websites. De heldere en liefdevolle aanwijzingen van Maria en Inge helpen (overbelaste) mantelzorgers om stap voor stap klein geluk terug in hun leven te brengen. Mantelzorger zijn is niet altijd makkelijk, steun komt soms uit onverwachte hoek en dit boekje is er daar één van. Diverse Nederlandse gemeentes en mantelzorginstellingen hebben Klein geluk voor de mantelzorger cadeau gegeven aan de mantelzorgers in hun gemeente, waardoor het boek binnen no time al toe was aan een derde druk!

Elk jaar gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel. In 2017 was dit het Rode Kruis en in 2018 de stichting SingleSuperMom.

Over de auteurs

Maria Grijpma is particulier verpleegkundige, trainer, coach en auteur. Daarvoor werkte zij in het onderwijs en in de zorg. Zij richt zich in elke situatie op de mogelijkheden in het leven en wordt daar erg vrolijk van. Samen met Inge Jager schreef zij eerder Handboek voor klein geluk.

Inge Jager is communicatietrainer en coach. Daarvoor was zij werkzaam in diverse typen van onderwijs. In haar werk staan contact maken en bewustwording centraal. Klein geluk voor de mantelzorger is hun tweede boek.

De auteurs geven workshops ‘Klein Geluk’ door het hele land. De eerste training voor mantelzorgers vond plaats in Waalre (‘Ik heb geleerd dat ik goed op mezelf moet letten en dat er oplossingen zijn voor mijn problemen‘ was één van de reacties na afloop). In oktober 2018 hebben zij een nieuwe training, ‘Train-de-Trainer’ voor mantelzorgprofessionals om te leren zelf workshops ‘Klein Geluk’ te geven aan mantelzorgers.

Meer weten? Neem dan een kijkje op hun website.

Filmpjes over Klein geluk voor de mantelzorger

In dit filmpje vertellen Maria Grijpma en Inge Jager over de link tussen geluk en mantelzorg.  Als mantelzorger moet je eerst goed voor jezelf zorgen, voordat je voor iemand anders kan zorgen.

In dit filmpje gaat AnkhHermes in gesprek met Maria Grijpma en Inge Jager. Hoe zijn zij eigenlijk op dit onderwerp gekomen?

Op de hoogte blijven van onze nieuwste titels?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste nieuws op het gebied van onze boeken over persoonlijke groei, pionierende wetenschap en spiritualiteit.