Klaas-Jan Pos vertelt over kwetsbaarheid bij tv-programma De Nachtzoen

29 juni 2018

In de nacht van dinsdag op woensdag 27 juni was Klaas-Jan Pos, auteur van Leed heeft niet het laatste woord, te gast bij het EO-programma De Nachtzoen. Hij vertelt over kwetsbaarheid en vertelt dat wij vooral kwetsbaar zijn als er iets wat voor ons belangrijk is op het spel komt te staan.

In zijn werk als psychiater ziet Klaas-Jan Pos dat wanneer hij zijn eigen kwetsbaarheid toont er meer ruimte voor de ander komt om ook zijn of haar kwetsbaarheid toe te laten.

“Juist de pracht van het leven gaat verloren doordat we zo ons best doen om maar niet kwetsbaar te zijn”, legt hij uit.

Leed heeft niet het laatste woord, is de titel van zijn boek. Deze psychiater kwam de laatste jaren tot nieuwe wijsheden die hij ook als therapeut in praktijk brengt.’

Ben je benieuwd wat hij nog meer vertelt?

Kijk hier de aflevering terug via de NPO (6 minuten)Klaas-Jan Pos, auteur van Leed heeft niet het laatste woord, te gast bij De Nachtzoen


Leed heeft niet het laatste woord, zonder lijden geen geluk

In dit boek laat psychiater Klaas-Jan Pos zien dat ieder mens is toegerust om met lijden en leed om te gaan. In een tijd waarin de nadruk zwaar ligt op succesvol en geslaagd zijn, is er voor die werkelijkheid weinig aandacht.

Aan de hand van verhalen van patiënten uit zijn praktijk, uit de literatuur en zijn persoonlijke verhaal laat Klaas-Jan Pos zien dat lijden en vreugde twee kanten van dezelfde medaille zijn. Ze dragen er allebei toe bij dat we als mens completer worden. Wanneer we dit inzien en ernaar gaan handelen, vinden we pas echt geluk. Duurzaam geluk.