• info@ankh-hermes.nl

De spirituele uitgeverij van Nederland

Ik ga op reis en ik neem mee… 10 x vakantieleestips

Laatste update door Anouschka van Wettum op 8 juni 2018

Of je op een bounty-eiland zit of gewoon in een parkje om de hoek: de zomer ervaar je pas echt met een boek in de zon. Juist wanneer de dagen langer zijn, heb je alle tijd om je te verdiepen. Daarom hebben we twee inpaklijsten voor je: een voor spirituele groei, en een voor wanneer je je wil verdiepen in pionierende wetenschap.

Welke boeken gaan er in jouw koffer?

Cadeautjes voor je ziel

1. Ik heb de tijd – Paul Loomans

Wie heeft er nog tijd? Zenmonnik Paul Loomans wil ons helpen om rust terug te vinden door middel van ‘Tijdsurfen’. Hij heeft 7 aanwijzingen om meer vertrouwen en aandacht te krijgen en een innerlijke rust te vinden. Heerlijk om je in de zomer voor te bereiden op meer rust wanneer de hectiek weer op dreigt te komen.


2. Nu even stil – Jan Prins

Jan Prins schreef deze ‘Eerste hulp bij overmatig denken’, een gids die je laat zien hoe je minder hoeft te moeten, minder bang hoeft te zijn en bovenal meer kunt genieten. En dat zonder te mediteren. Dit boek over acceptatie en vrijheid is een bijzondere combinatie tussen een poëtisch verhaal en praktische tips.


3. Tolteekse meditaties – Don Miguel Ruiz Jr.

Don Miguel Ruiz Jr. heeft iedere dag een nieuwe les of meditatie voor je: zo start je iedere ochtend van de vakantie fris en vol aandacht. Een boekje dat een halfjaar aan lessen voor je heeft: zo kun je je zomervakantie oprekken tot het nieuwe jaar.


4. Intuïtieve ontwikkeling – Linda Keen

Heb je wel eens heldere intuïtieve momenten of zelfs ‘paranormale’ ervaringen? Linda Keen helpt je je intuïtie te ontwikkelen en leren kennen. Zo laat ze zien hoe je ontwaakt, en is het tweede deel een praktisch werkboek om je af te stemmen op je innerlijke kompas.


5. Voorproefje: Terugkeer naar liefde – Marianne Williamson

Hou jij ook zo van de geur van nieuwe boeken? 26 juni komt Terugkeer naar liefde van Marianne Williamson opnieuw uit. Haar boek biedt een toegankelijke manier om met de principe van een cursus in wonderen te leven en – zoals de titel zegt – terug te keren naar een leven in liefde.


 

Nieuwe wetenschap

6. De biologie van de overtuiging – Dr. Bruce H. Lipton

Hoe gedachten je leven bepalen

‘Dat zit in de genen’, zeggen we wel eens, maar is het wel zo dat genen ‘nou eenmaal’ vastliggen? Professor Lipton bewees dat overtuigingen, of ze nu waar zijn of niet, positief of negatief, de activiteit op genetisch niveau beïnvloeden en zelfs onze genetische code kunnen veranderen. We kunnen ons bewustzijn zodanig trainen dat we gezond makende overtuigingen kunnen scheppen. Daarmee hebben we de sleutel in handen tot een gezonder en gelukkiger leven.


7. Het intentie effect – Lynne McTaggart

The power of eight

We kunnen écht wonderen verrichten met de kracht van onze gedachten en dit boek bevat het overtuigende bewijs. Lynne McTaggart laat dit aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en experimenten met grote en kleine groepen zien. Met dit boek kun je meteen aan de slag: laat je inspireren door de talloze voorbeelden van mensen die diepgaande veranderingen in hun leven hebben meegemaakt.


8. Psychedelica als bron van heling – William A. Richards

Ervaringsverhalen en belangrijke doorbraken

De spirituele of religieuze ervaringen die mensen met psychedelica opdoen, kunnen diepgaande transformatieprocessen op gang brengen. William A. Richards laat zien dat psychedelica een ongekend therapeutisch potentieel kennen. Ben je benieuwd wat psychedelica precies kunnen doen voor ons? In dit boek vind je persoonlijke verhalen, inzichten en observaties door klinisch psycholoog Richards.


9. E³ – Pam Grout

Jouw gedachten creëren jouw werkelijkheid – 9 experimenten om het te bewijzen

Heb je de wet van aantrekkingskracht altijd al eens willen testen? Pam Grout bundelde deze 9 experimenten waarmee je iedere keer weer binnen 48 uur de onmetelijke kracht van het universum kunt ervaren. Een leuk, luchtig boek dat je kan helpen om te beseffen hoe groot de invloed van jouw gedachten zijn.


10. Voorproefje: De mens als ontwerp – Gregg Braden

Van evolutie door toeval tot transformatie door keuze

Voor als je nog heel even kunt wachten: op 7 augustus verschijnt het nieuwste boek van Gregg Braden. Hij deelt zijn buitengewone ontdekkingen voor een gezonder en langer leven en laat zien dat we als mens vanaf het allereerste begin al zo ontworpen zijn, dat we ons welzijn zelf kunnen reguleren met onze zelfhelende vermogens.

Met intuïtie, empathie en liefde kunnen we onszelf helen en de wereld op een positieve manier beïnvloeden.Wanneer we breken met patronen en (wetenschappelijke) inzichten die ons niet meer dienen, schrijven we zelf het positieve verhaal waar we in deze turbulente tijd zoveel behoefte aan hebben.Anouschka van Wettum

Anouschka van Wettum

Als brandmanager bij Uitgeverij AnkhHermes zorg ik voor de marketing, pr en social media van de uitgeverij.