Grensverleggende wetenschap

22 juni 2018

Uitgeverij AnkhHermes is al sinds 1923 pionier op het gebied van grensverleggende wetenschap in Nederland. Zo geven wij grote namen uit zoals Lynne McTaggart, Bruce Lipton en Gregg Braden, en blijven we het beste van de pionierende wetenschap in de spotlights zetten. Ben je benieuwd naar nieuwe wetenschap? Bekijk dan hier onze lijst met klassiekers.

1 Het intentie-effect van Lynne McTaggart

Met onze gedachten kunnen we wonderen verrichten: we zijn in staat om ons eigen leven en dat van anderen te helen en de wereld positief te veranderen. Dat effect van gedachtekracht neemt exponentieel toe als we onze gedachten bundelen in een kleine groep. Lynne geeft je in dit boek niet alleen honderden inspirerende voorbeelden, maar vooral ook alle tools om zelf aan de slag te gaan met de energie die we allemaal in ons hebben. Wat je met je gedachten voor anderen wenst, komt met nog veel meer kracht naar jezelf terug!


2 De biologie van de overtuiging van Bruce Lipton

Hoe gedachten je leven bepalen

‘Dat zit in de genen’, zeggen we wel eens, maar is het wel zo dat genen ‘nou eenmaal’ vastliggen? Professor Lipton bewees dat overtuigingen, of ze nu waar zijn of niet, positief of negatief, de activiteit op genetisch niveau beïnvloeden en zelfs onze genetische code kunnen veranderen. We kunnen ons bewustzijn zodanig trainen dat we gezond makende overtuigingen kunnen scheppen. Daarmee hebben we de sleutel in handen tot een gezonder en gelukkiger leven.


3 Bewustzijn van materie van Richard Gordon

Zonder dat aanraking nodig is kunnen lichamelijke klachten worden verlicht en verholpen. In dit boek legt Richard Gordon (grondlegger van de Quantum Touch) aan de hand van duidelijke stappen uit hoe zijn techniek werkt. Met 57 voorbeelden van experimenten die je zelf ook eenvoudig kunt uitvoeren, heb je meteen het bewijs in handen dat het werkt. Iedereen kan deze krachtige methode onder de knie krijgen en toepassen om zo zijn (zelf)helende vermogens te versterken.


4 Spontane evolutie van Steve Bhaerman en Bruce Lipton

Dit boek heeft de potentie om de wereld te veranderen. – Deepak Chopra

In deze tijd van Facebook weten we het: het brein van een enkeling kan wereldwijd effect hebben! Het wetenschappelijk onderzoek van Lipton op het gebied van de cel laat zien dat wij ons in een bijzondere fase van de evolutie bevinden: het menselijk bewustzijn kan de loop der dingen drastisch veranderen. Niet alleen op het niveau van een persoon, maar ook op het niveau van de hele samenleving. We hebben de positieve toekomst zelf in de hand. De vraag is: zijn wij het ons ook bewust?

Spontane evolutie is de routekaart naar het leven waarop we allemaal wachten. Met precies de juiste mix van humor en solide wetenschap werpen Bruce Lipton en Steve Bhaerman een holistisch licht op een nieuwe beschaving, die dichter bij is dan wij denken. – Gregg Braden


5 Het verlichte brein van David Perlmutter en Alberto Villoldo 

Verlichting roept al gauw beelden op van mediterende monniken, sjamanistische rituelen en biddende nonnen. Niet iets wat is weggelegd voor ons gewone stervelingen. Onzin, beweren de auteurs. Verlichting behoort voor iedereen tot de mogelijkheden. Door hun kennis en krachten te bundelen, hebben zij een programma ontworpen waarmee zij iedereen klaar kunnen stomen voor verlichting.

Het verlichte brein is dé missende link tussen wetenschap en geest.


De mens als ontwerp van Gregg Braden

Van evolutie door toeval tot transformatie door keuze

Gregg Braden deelt zijn buitengewone ontdekkingen voor een gezonder en langer leven en laat zien dat we als mens vanaf het allereerste begin al zo ontworpen zijn, dat we ons welzijn zelf kunnen reguleren met onze zelfhelende vermogens.

Met intuïtie, empathie en liefde kunnen we onszelf helen en de wereld op een positieve manier beïnvloeden.Wanneer we breken met patronen en (wetenschappelijke) inzichten die ons niet meer dienen, schrijven we zelf het positieve verhaal waar we in deze turbulente tijd zoveel behoefte aan hebben.