Gregg Braden in Nederland

Laatste update door Anouschka van Wettum op 8 oktober 2019

Gregg Braden bezoekt Nederland om te spreken over zelfhelende vermogens waarmee we onze mogelijkheden vergroten.

28 en 29 september 2019 was Gregg Braden in Nederland voor workshops in Amsterdam en onze redacteur Maria Rutgers was erbij. Een van de redenen voor zijn komst was zijn laatste boek De mens als ontwerp, dat hij in een reeks fascinerende talks tot leven bracht. Gregg is ook nog eens een ontzettend aardige man en het verbaasde dan ook niet dat zijn publiek gedurende twee dagen aan zijn lippen hing.

Leven vanuit mogelijkheden of onze zelfhelende vermogens?

Gregg Braden in Nederland met Maria Rutgers acquirerend redacteur van Uitgeverij AnkhHermes

Gregg Braden met acquirerend redacteur Maria Rutgers

Gregg Braden laat zien dat we nog steeds veel waarde hechten aan concepten over leven en gezondheid die ons eerder beperken dan helpen. We denken dat we ons leven kunnen vergelijken met een afgesloten potje vol mogelijkheden. Als we worden geboren, openen we het potje en vanaf onze eerste ademhaling maken we het potentieel dat zich erin bevindt op. Het is tijd is om dit idee onderuit te halen, want hiermee doen we onszelf ongelofelijk tekort.

Al vanaf het begin van de mensheid beschikken we over ongekende vermogens voor zelfrealisatie en zelfheling. In de levensfilosofie en geneeskunde van oude tradities ligt de overtuiging besloten dat ons lichaam zo is gemaakt dat het zichzelf kan genezen en dat zelf degenen zijn die dit proces starten en stoppen. Hoe kan het dat we deze kennis en het geloof in dat potentieel kwijt zijn geraakt? Het leven is als een vat dat we bij kunnen blijven vullen, in plaats van een vat dat iedere dag iets leger wordt. In De mens als ontwerp laat Gregg zien dat we als mens zo ontworpen zijn, dat een lang en gezond leven mogelijk is.

Verder lezen over zelfhelende vermogens

Ben je ook benieuwd naar Gregg Bradens inzichten, tips en oefeningen? Bestel dan hier zijn boek De mens als ontwerp. Lees ook meer over dit onderwerp in De biologie van de overtuiging van Dr Bruce Lipton over de potentie in je genen en de link met je dagelijkse gedachten en Het Veld van Lynne McTaggart  over het Zero Point Field (nulpuntveld, een oceaan van microscopische vibraties die alles met alles in het universum blijken te verbinden als een soort onzichtbaar netwerk, en hoe je dat kunt beïnvloeden.

Hieronder delen we een YouTube talk van Gregg Braden over zijn boek en het eerste hoofdstuk om alvast te beginnen met lezen.

Leven vanuit je zelfhelende vermogens door Gregg Braden

Lees alvast het eerste hoofdstuk van De mens als ontwerp van Gregg Braden


Anouschka van Wettum

Anouschka van Wettum

Als brandmanager bij Uitgeverij AnkhHermes zorg ik voor de marketing, pr en social media van de uitgeverij.