De spirituele uitgeverij van Nederland

Deze boeken verschijnen deze zomer bij AnkhHermes

Laatste update door Anouschka van Wettum op 18 april 2019

Met trots presenteren we de nieuwe boeken voor de zomer van 2019. Afwijkend, spiritueel, opbouwend: voor iedere reis van persoonlijke bewustwording hebben we een mooie titel in de aanbieding. Reserveer alvast jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com en betaal geen verzendkosten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de verschijning.

Hysterikos

Hysterikos, de verstikking van de baarmoeder is een aangrijpend en persoonlijk vrhaal over een onbekende en ongeneselijke aandoening: endometriose. Vroeger werden vrouwen die hieraan leden weggezet als hysterisch en aanstellerig, maar de pijn van endometriose kan aanvoelen alsof je doodgaat. Zo dacht ook Heidi dood te gaan daar op de operatietafel bij die vijfde of zesde, en ze dacht laatste, operatie. Een aandoening die haar dertig jaar lang in de greep hield en die zij bijna niet overleefde. Een bron van herkenning en steun voor vrouwen die altijd maar horen ‘stel je niet aan’.

Verwacht: 10 september. 

 

 


Het geheim van ASMR

ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) staat voor een tintelend gevoel op je hoofd, je huid en in je hersenen. Je krijgt het van bijvoorbeeld luisteren naar zacht gefluister, kijken naar Bob Ross of als iemand zachtjes je haar kamt. Lees hoe je deze manier van ontspannen via je zintuigen zelf kunt oproepen met meer dan 100 tips.  

 


De stem van de plant

Wat gebeurt er als een veelbelovend wetenschapper op het gebied van de ecologie van klimaatverandering besluit dat zij voortaan verder wil gaan als plantwetenschapper? En dat zij daarbij niet (alleen) volgens de gebruikelijke wetenschappelijke methodes te werk zal gaan, maar ook in contact zal treden met planten en hun aanwijzingen zal opvolgen? En dat dit tot verstrekkende en bijzondere wetenschappelijke onderzoeken en inzichten zal leiden?

Verwacht: 27 augustus.

 

 


Wat is CBD?

Dit boek is een perfecte inleiding op het medicinale gebruik van cannabis en voor welke aandoeningen het geschikt is. CBD (cannabidiol) is de niet-psychoactieve stof in cannabis. Het is overal verkrijgbaar en wordt massaal gebruikt voor kwaaltjes als rugpijn, stijve knieën en slapeloosheid.

 


Leven met de sterren

In het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap om je geboortehoroscoop te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen.

 


Holistisch zorgen voor je huisdier

Met een ziek huisdier ga je natuurlijk naar de dierenarts. Maar zelf kun je ook veel doen om je kat of hond gezond te houden met natuurlijke middelen en methoden als Bach-bloesems, reiki en kristallen.

 

 


Inwijding

Deze spirituele klassieker verschijnt in een nieuw jasje. Elisabeth Haich krijgt herinneringen aan een eerder leven als dochter van een Egyptische farao. Er wordt een mystieke wijsheid geopenbaard die een nog altijd verrassend andere kijk op het leven biedt en antwoorden geeft op de grote spirituele vragen van onze tijd.

 


Koesterkaartjes bij verlies

Op het moment dat je iemand verliest, gaan er duizend dingen door je hoofd en door je hart. Wat je dan het meest nodig hebt, is gezien, gehoord en gerustgesteld worden. Woorden vinden is soms moeilijk, dna zijn deze koesterkaartjes een warm en liefdevol alternatief. Je kunt ze aan jezelf of een dierbare geven. Ze zitten in een prachtig doosje, klein genoeg om mee te nemen. Kaartjes en woorden om te koesteren…

Verwacht: 25 juni.

 


Machtige gedachten

Machtige gedachten werken als vitamines voor lichaam en geest: oogst wat je zaait en pluk de vruchten van je positieve gedachten. Deze affirmaties zijn een cadeautje en bedoeld voor iedereen die een lichter leven voor zichzelf of een ander wenst.

Verwacht: 2 juli.

 


Gelukkiger dan je denkt

Boeken over geluk gaan vooral over het veranderen van je omstandigheden of van jezelf. Alan Watts noemt niets van dat alles. Wel vertelt hij over totale acceptatie: een ‘ja’ zeggen tegen alles wat we ervaren, voelen en weten in plaats van vruchteloos worstelen om iets of iemand anders te zijn.

Verwacht: 6 augustus.

 


Self-care & rituelen

Tijd voor jezelf nemen is niet makkelijk in een wereld die altijd ‘aan’ staat. Echte self-care begint bij de moed om tijd af te bakenen in je overvolle agenda, stilte toe te laten en ruimte te scheppen voor wat belangrijk is. Rituelen helpen je alle veranderingen in jouw leven bewust te markeren. Een boek vol inspiratie, mooie beelden en met persoonlijk self-care plan.

Verwacht: 13 augustus.

 


Helen met de Akasha-kronieken

Linda Howe laat je zien hoe je toegang kunt krijgen tot het energetisch archief van jouw leven, van waaruit je oude wonden kunt helen en beperkende patronen achter je kunt laten. Alle onrust zal in je verstommen en plaatsmaken voor een gevoel van rustige opluchting.

Verwacht: 17 september.


Anouschka van Wettum

Anouschka van Wettum

Als brandmanager bij Uitgeverij AnkhHermes zorg ik voor de marketing, pr en social media van de uitgeverij.