De spirituele uitgeverij van Nederland

De terugkeer van de koning van Ton van der Kroon: Het boek voor mannen over liefde, lust en leiderschap

Laatste update door Anouschka van Wettum op 10 september 2018

Opnieuw in herdruk: De terugkeer van de koning van Ton van der Kroon. Dit boek is gebaseerd op koningsverhalen uit de westerse mythologie en cultuur, die inzicht geven in het roerige proces waar we – individueel en collectief – op dit moment doorheen gaan. Het is een boek geschreven voor mannen, maar evengoed te lezen voor vrouwen die nieuwsgierig zijn naar de ziel van de man.

De terugkeer van de koning

In dit inspirerende boek ontvouwt Ton van der Kroon, een van de voortrekkers van het mannenwerk in Nederland, zijn visie op de man aan de hand van een aantal initiatieverhalen. Thema’s als de afwezige vader, de verbinding tussen lust en liefde en de rol van mannen in de maatschappij worden belicht aan de hand van oude mythen zoals die van Parcival en Dionysus, maar ook moderne films als The Matrix, Lord of the Rings en de Leeuwenkoning.

Het boek is een oproep aan de man om zijn werkelijke plek in te nemen en om niet vanuit zijn hoofd of vanuit zijn buik, maar vanuit zijn hart te gaan leven. Daarmee geeft hij vorm aan een oud en universeel thema: de terugkeer van de koning.

Een oproep aan de man om zijn werkelijke plek in te nemen en vanuit zijn hart te gaan leven.

Over Ton van der Kroon

Ton van der Kroon is auteur, medium en coach en geeft sinds 1990 workshops voor mannen in o.a. Nederland, België, Rusland en de Gazastrook. Daarnaast begeleidt hij spirituele reizen naar heilige plekken op aarde en organiseert hij het jaarlijkse Maria Magdalena Festival in Zuid Frankrijk.

In tijden van chaos en verandering is het niet zozeer de wetenschap of de techniek, noch de politiek of de kerk die ons kan redden, maar veeleer de creatieve kracht van mythen en verhalen. Verhalen die ons vertellen over onze diepste wensen en angsten, en die ons herinneren aan wie we in werkelijkheid zijn.

Meer van Uitgeverij AnkhHermes

Ben je benieuwd naar onze andere boeken en wil je verder doorlezen? Bekijk hier ons laatste nieuws en schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief zodat je wekelijks op de hoogte blijft van speciale acties, nieuwe boeken en evenementen.

Anouschka van Wettum

Anouschka van Wettum

Als brandmanager bij Uitgeverij AnkhHermes zorg ik voor de marketing, pr en social media van de uitgeverij.

Lees ook

Audioboeken bij AnkhHermes
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *