De neus van Eva Heuberger, Iris Stappen en Regula Rudolf von Rohr

16 oktober 2018

Op 1 november verschijnt De neus. Het orgaan dat veel meer invloed heeft op onze gezondheid dan we denken van Eva Heuberger, Iris Stappen en Regula Rudolf von Rohr. Dit boek vertelt hoe belangrijk de neus is.

De neus

De neus, het orgaan dat veel meer invloed heeft op onze gezondheid dan we denken van Eva Heuberger, Iris Stappen en Regula Rudolf von Rohr is een fantastisch leesbaar en verrassend boek over een van de meest onderbelichte onderdelen van ons lichaam. Want wist je dat ons gevoelsleven en onze reukzin veel meer met elkaar samenhangen dan je zou denken? En dat je dit dus ook kunt beïnvloeden met behulp van geuren?

Ga maar na: lavendel op je kussen brengt je zo in dromenland, want heeft een rustgevende werking. Een beetje pepermuntolie onder je neus en je misselijkheid of wagenziekte is zo voorbij. De geur van versgebakken brood maakt je hongerig en met je neus in de haren van je kind ervaar je een onbeschrijfelijk geluksgevoel.

Maar het gaat verder: zo is uit divers wetenschappelijk onderzoek gebleken dat zelfs depressies en angsten in verband kunnen worden gebracht met een verandering in ons reukvermogen. Van Frederik van Eeden (Van de koele meren des doods) bijvoorbeeld is bekend dat hij een langdurige depressie doormaakte nadat hij zijn reukvermogen kwijtraakte. Niet voor niets speelt geur in veel van zijn boeken een grote rol.

De neus behandelt het allemaal en geeft bovendien een schat aan informatie en praktische tips om zelf aan de slag te gaan met natuurlijke geurstoffen en etherische oliën.

Over de auteurs

Dr. Eva Heuberger en Dr. Iris Stappen zijn beide farmaceut en onderzoeker. Regula Rudolf von Rohr is aromatherapeut en werkt in de psychiatrie.

Inkijkexemplaar

Lees hier alvast het eerste hoofdstuk:


1>Op de hoogte blijven van onze nieuwste titels?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste nieuws op het gebied van onze boeken over persoonlijke groei, pionierende wetenschap en spiritualiteit.