De spirituele uitgeverij van Nederland

Onze boeken over spiritualiteit en esoterie zijn voor wie voelt of weet dat er meer is. Ontwikkel je spiritueel met onze boeken over de Akasha kronieken, lichtwerkers, sjamanistische spiritualiteit of de esoterisch christelijke werken van Hans Stolp. Voor wie wil beginnen met spiritualiteit of wie op zoek is naar een cadeau, zie de producten van onze zustersite Inspirerend leven.

   

Wat is esoterie, wat is spiritualiteit en wat is het verschil tussen deze twee? Esoterie is volgens de officiële omschrijving een geheimzinnige bron van wijsheid waarvan de kennis voor ingewijden toegankelijk is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld astrologie, gnosticisme, magie en mystiek. Binnen ons fonds hebben we onder andere verschillende esoterische boeken over bijvoorbeeld Kabbalistische wijsheid, de symbolen van de vrijmetselaars en de Nag Hammadi-geschriften. Een van de bekendste esoterisch christelijke schrijvers van Nederland is Hans Stolp, hij schreef bijvoorbeeld over de aartsengel Michaël en over de spiritualiteit van eenzaamheid.

Wat is spiritualiteit?

Spiritualiteit komt van het Latijn (spiritus) en heeft te maken met de geest of ziel. Het gaat bij spiritualiteit om je persoonlijke innerlijke ervaring, waar esoterie meer gericht is op het doorgronden van mysteriën buiten onszelf. Spiritualiteit zonder religie is dus zeker mogelijk: het gaat immers om je persoonlijke ervaring en je kunt zeker binnen religie je heel spiritueel opstellen, of juist zonder religie je openstellen voor ervaringen in de natuur of in meditatie. De spirituele boeken in ons fonds zijn niet gebonden aan religie en kun je lezen met of zonder religieuze achtergrond.

Spiritueel ontwaken

Uitgeverij AnkhHermes geeft spirituele boeken uit die voor verdieping zorgen. Wanneer je bijvoorbeeld nieuwsgierig bent naar wat spiritualiteit kan brengen en hoe je je kunt ontwikkelen, dan is Start vandaag met lichter leven een goed startpunt om je te oriënteren op verschillende soorten van spiritualiteitsbeleving, en met Gids voor spiritueel ontwaken (verschijnt 2020) heb je een reisgenoot op je weg van bewustwording vol met tips en steun tijdens de verschillende fasen van je ontwikkeling,

Verdiep je in het bijzonder in onderwerpen die je aanspreken met bijvoorbeeld De intelligentie van licht over de rol van licht en je ogen in je spirituele ontwikkeling, De kracht van het Nu van Eckhart Tolle voor een verdieping van je bewustzijn in het nu, of bijvoorbeeld Mindful en mindblowing seks – de titel zegt het al. Of ontdek hoe je je gevoelige gaven kunt beschermen en inzetten voor een betere wereld met Lichtwerker, Ontwaken in 5D of de serie over de Akasha kronieken.