De spirituele uitgeverij van Nederland

Nooit meer de oude

Burn-out als uitnodiging voor een nieuwe manier van leven en werken

Nooit meer de oude van Mieke Lannoey is een boek over het leven na een burn-out. Een burn-out hakt je leven in een ‘voor’ en een ‘na’. Waar velen het herstel van burn-out als het eindpunt beschouwen, is het in werkelijkheid slechts het begin. De nieuwe manier van leven en werken begint met te aanvaarden dat je nooit meer de oude wordt.

Hoe komt het daarnaast dat, ondanks alle preventieve maatregelen, het aantal burn-outs blijft stijgen en zich als een ware epidemie verder verspreidt? Zou het kunnen dat onze maatschappij de uitnodiging van burn-out (nog) niet heeft begrepen? Dat we nog steeds niet snappen dat we niet aan symptoombestrijding moeten doen, maar vanuit de kern wezenlijk moeten veranderen?

In dit boek, het vervolg op Burn-out, het begin van verandering, deelt Mieke Lannoey zowel haar persoonlijke zoektocht als haar inspirerende visie op wat wil ontstaan. Ze gelooft dat de post-burn-out generatie aan de basis ligt van een nieuwe maatschappij.

Lees meer >
Over de auteur
Inhoud
Recensies

Mieke Lannoey

Mieke Lannoey auteur van Nooit meer de oude

Mieke Lanoey was een bevlogen hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg. Een sector waar ze zou werken 'tot ze erbij neer zou vallen'. Dat gebeurde, alleen veel vroeger dan ze had gedacht, en niet op een door haar gewenst moment maar door een burn-out. Het dwong haar tot stilstand, aanvaarding, loslaten en een bewuste manier van kijken naar het leven. Bovenal duwde de burn-out haar richting het leven van haar dromen.

Meer boeken van deze auteur

Voorwoord 9
Een terugblik 11
Inleiding 15

1 Het grote openbreken 19
2 Een maatschappij uit balans 37
3 Mannelijke versus vrouwelijke energie 46
4 De terugslag 60
5 Een uniek levensdesign 74
6 De taal van je verlangens 91
7 Verticale groei 106
8 Je creatievermogen ontdekken 124
9 Van je leven een kunstwerk maken 131
10 Het rimpeleffect 140

Nawoord 149
Over de auteur 151
Dankwoord 153
Literatuurlijst en inspiratiebronnen 155

Wat vinden anderen van Nooit meer de oude van Mieke Lannoey? Jasmijn van Beusekom deelt haar leeservaring.

Gezien ik zelf een burn-out heb gehad en dit veel zie in mijn omgeving, was ik erg benieuwd naar dit boek. Een burn-out, bore-out of soortgelijke problematiek komen steeds vaker voor. Dit roept bij vele mensen vragen op en in nooit meer de oude geeft Mieke Lannoey hier belangrijke inzichten en uitleg over. Naast dat het onderwerp actueel en interessant is trok de cover mij ook erg aan. Rustige en mooie kleuren met een spiraalvormige schelp. Direct had ik dan ook met mijn omgeving discussies over waar de schelp voor zou staan, het was direct het gespreksonderwerp van de dag.

De spiraalvormige nautusschelp op de cover staat symbool voor evolutie. Het boek legt uit dat we onderweg zijn naar een evolutie, zowel persoonlijk dan als maatschappij en geeft redenen en handvaten om op zoek te gaan naar je ware natuur.

Mijn verwachting van dit boek was het krijgen van nieuwe inzichten op het gebied van burn-out. Dit is zeker geslaagd al had ik nooit kunnen verwachten wat de inhoud van dit boek brengt. Zowel persoonlijk als op maatschappelijk vlak bracht dit nieuwe inzichten. Dit boek zou ik dan ook zeker aanraden aan iedereen die open staat meer te leren over de betekenis van een burn-out en waarom dit steeds meer voorkomt. Voor ieder die hier inderdaad voor open staat geld dat van dit boek en de inzichten van Mieke Lannoey veel te leren valt.

Jasmijn, november 2020

 

Wat vinden anderen van Nooit meer de oude van Mieke Lannoey? Marlou Ansems deelt haar leeservaring.

Zeer sterk beschreven met de nodige diepgang vanuit eigen ervaring. Naar mijn persoonlijke mening niet alleen een boek voor mensen die werkelijk een burn-out hebben ervaren maar ook relevant voor een zeer breed publiek! De onbewuste bewijsdrang en het verlangen naar erkenning van de buitenwereld een groot maatschappelijk probleem. Welke Mieke op een zeer krachtige manier weet te omschrijven.  Haar eigen innerlijke opschoningsproces, zoals zij dit naar eigen woorden beschrijft, heeft haar geleid naar haar levensmissie. Mensen begeleiden naar hun innerlijke stroming, verwijzend naar het water waar zij zich sterk intuïtief mee voelt verbonden.

Volgens Mieke heb je altijd een keuze, namelijk tussen reactie of creatie. Waar creatie gelijk staat aan eigenaarschap van het leven en reactie eigenlijk duidt op het zijn van een slachtoffer binnen datgene je is overkomen. Het verschil tussen overleven en voluit leven is wat de schrijfster jou als lezer vol overgave toewenst. Een toenemend bewustzijn dat gepaard gaat met een verhoogde gevoeligheid is hoe zij onder anderen de gevolgen van een burn-out sterk weet te verwoorden.

In het boek wordt veel gebruik gemaakt van metaforen, welke keer op keer zorgen voor nieuwe inzichten. Zoals bijvoorbeeld het feit dat druk eigenlijk juist creatie-energie wakker maakt. Waar innerlijke kracht juist mag ontstaan door (de juiste en tevens gebalanceerde) druk. Ofwel de balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie, Yin en yang.  Een absolute aanrader of je nu een burn-out, bore-out of dit niet hebt ervaren.  De inzichten zullen er zeker komen! Zeer actueel aangezien er bijvoorbeeld ook het huidige coronatijdperk aan bod komt. Over de mogelijk gezamenlijke missie van het coronavirus op collectief niveau en een burn-out op persoonlijk vlak. Chaos als de voorbode van een nieuw evenwicht.

Mieke leert je onder anderen over horizontale en verticale groei, vrouwelijke en mannelijke energie. Er komen keer op keer inspirerende conclusies voorbij als ‘Om te ontdekken welk gevoel je uitstraalt, hoef je dus enkel maar te letten op wat je in je leven aantrekt’.  Kortom pakkend en krachtig verwoord!

Marlou, november 2020

 

Wat vinden anderen van Nooit meer de oude van Mieke Lannoey? René Kars deelt zijn leeservaring.

Als ervaringsdeskundige gun ik iedereen zijn of haar burn-out. Dat klinkt misschien onaardig, echter is het niet zo bedoeld. De mensen die ik heb gesproken geven ieder in hun eigen woorden hetzelfde terug. Een burn-out is verre van leuk, echter uiteindelijk krijg je voor de pijn en schaamte en andere nare gevoelens ook iets terug.

Mieke Lannoey heeft dit boek geschreven over haar eigen ervaring met haar burn-out. Het is geen boek met tips wat je kunt doen als je er middenin zit (kom je er eigenlijk wel helemaal definitief uit….). Mieke beschrijft wat een burn-out veroorzaakt. Niet alleen waardoor een burn-out wordt veroorzaakt, maar ook wat dit verder nog kan veroorzaken in je leven.

Een interessante filosofische vraag die ze daarbij stelt, is waarom er altijd een crisis nodig schijnt te zijn om je leven te kunnen en willen veranderen. Want dat gebeurt meestal na een crisis als een burn-out. De schrijfster koppelt dat onder andere aan haar beschrijving van een patriarchale samenleving, en het gebrek aan stilstaan en tijd nemen voor bezinning. Ik volg haar daarin, alhoewel ik haar onderbouwing daarvoor in dit boek te mager vind. Desalniettemin denk ik dat ze wel gelijk heeft. En dat een ingrijpende gebeurtenis kennelijk voor de meesten van ons nodig is om het aan te kunnen en durven om stil te staan……..en dan te veranderen.

Een burn-out wordt vaak gezien als werk gerelateerd. Vanuit de invalshoek van de schrijfster wordt dit breder gezien. Een burn-out heeft meer te maken met je identiteit. Omdat je niet trouw bent aan jezelf, dingen doet die je geen energie geven en je grenzen onvoldoende bewaakt…herken je al het een en ander? Dus voor je het weet ondervindt je problemen op diverse terreinen zoals je werk, met je partner, je familie en onvrede met waar je woont. Klinkt niet hoopgevend misschien, maar ik zie het meer als een handreiking, dat je vooral naar binnen moet keren. De oplossing zit bij jou, en niet bij alles daarbuiten. Mieke schetst haar eigen ervaring, waar echt alles in korte tijd overhoop lag, maar ik ken zelf de ervaring dat het ook anders kan.

Het klopt volgens mij: na een burn-out ben je nooit meer de oude. Dat kan dus ook betekenen dat je opeens eenå nog leukere partner en collega blijkt geworden. Maar dat kun je alleen samen bereiken, door waar nodig samen te groeien en vooral naar elkaar toe te blijven groeien.

Een inspirerend boek, als je de draad weer enigszins hebt kunnen oppakken na een burn-out. Ik gun je dat je net als ik nog beter snapt wat er eigenlijk allemaal is gebeurd, voor, tijdens en na je burn-out, en dat het je helpt om in te zien dat een ingrijpende gebeurtenis soms gewoon nodig is om je dat laatste zetje te geven om naar een betere situatie te kunnen groeien.  Want ik wilde oprecht dat ik veel eerder nooit meer de oude was geworden 😉

René, December 2020

20,00

Je bestelt en rekent af bij:

 • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
 • Veilig winkelen, bestellen en betalen
 • Regelmatig gratis e-books
Bindwijze
paperback
e-book
Op voorraad

Gratis verzending vanaf €19,95

Op werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

 • Taal: Nederlands
 • ISBN: 9789020217209
 • Pagina's: 192
 • Publicatiedatum: 27-10-2020

Je bestelt en rekent af bij:

 • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
 • Veilig winkelen, bestellen en betalen
 • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:
 • Ideal
 • Mastercard
 • VISA
 • Bancontact
Bekijk de inhoud van dit boek ➔

Nooit meer de oude van Mieke Lannoey is een boek over het leven na een burn-out. Een burn-out hakt je leven in een ‘voor’ en een ‘na’. Waar velen het herstel van burn-out als het eindpunt beschouwen, is het in werkelijkheid slechts het begin. De nieuwe manier van leven en werken begint met te aanvaarden dat je nooit meer de oude wordt.

Hoe komt het daarnaast dat, ondanks alle preventieve maatregelen, het aantal burn-outs blijft stijgen en zich als een ware epidemie verder verspreidt? Zou het kunnen dat onze maatschappij de uitnodiging van burn-out (nog) niet heeft begrepen? Dat we nog steeds niet snappen dat we niet aan symptoombestrijding moeten doen, maar vanuit de kern wezenlijk moeten veranderen?

In dit boek, het vervolg op Burn-out, het begin van verandering, deelt Mieke Lannoey zowel haar persoonlijke zoektocht als haar inspirerende visie op wat wil ontstaan. Ze gelooft dat de post-burn-out generatie aan de basis ligt van een nieuwe maatschappij.

Mieke Lannoey

Mieke Lannoey auteur van Nooit meer de oude

Mieke Lanoey was een bevlogen hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg. Een sector waar ze zou werken 'tot ze erbij neer zou vallen'. Dat gebeurde, alleen veel vroeger dan ze had gedacht, en niet op een door haar gewenst moment maar door een burn-out. Het dwong haar tot stilstand, aanvaarding, loslaten en een bewuste manier van kijken naar het leven. Bovenal duwde de burn-out haar richting het leven van haar dromen.

Meer boeken van deze auteur