De spirituele uitgeverij van Nederland

Blog: Hoe kan ik mijn engelen zien?

Laatste update door Miriam den Ouden op 7 april 2017

Maak jezelf vertrouwd met de engelen en aanschouw hen dikwijls in de geest; ze zijn aanwezig zonder dat je hen ziet.

Beschermengelen zijn altijd aanwezig

Vergeet de beelden die je van de kerstkaarten kent of die donzige, gevleugelde creaties die je boven in de kerstboom hangt. Een engel is een majestueus lichtwezen, een ontzagwekkend wezen dat door de Schepper naar de aarde is gezonden om voor de mensen te zorgen en over hen te waken. Er zijn veel soorten engelen maar we zijn het meest vertrouwd met de engelen die over de mensheid waken: onze beschermengelen. Beschermengelen zijn een aspect van veel religies maar je hoeft niet religieus te zijn om in engelen te geloven; je hoeft zelfs niet in engelen te geloven om een beschermengel te hebben. Onze engelen zijn bij ons of we nu wel of niet in hun bestaan geloven. Beschermengelen zijn altijd aanwezig, altijd waakzaam en altijd op zoek naar ons hoogste belang.

Hoe kan ik mijn engelen zien?

Wanneer mensen deze vraag stellen vragen zij in werkelijkheid: ‘Waarom verschijnt een engel niet fysiek aan mij?’ Los van het probleem voor hen om dit tijdens onze normale waaktoestand te doen, zou de verschijning van zo’n ontzagwekkend wezen angstaanjagend kunnen zijn. Zelfs al verschijnen ze met gevoelens van vreugde en vrede. Jacky Newbomb: Ik ben er zeker van dat de meesten van ons de boel bij elkaar zouden gillen als een echte engel van reusachtige gestalte, plotseling midden in de kamer zou verschijnen! Onze hersenen accepteren de verschijning van onze engel of gids gemakkelijker wanneer we in een staat van lichte meditatie of trance zijn of tijdens visitaties in een droomstaat (wanneer ons lichaam slaapt maar onze geest wakker en waakzaam is, ook bekend als ‘helder dromen’). Wanneer wij ons echter in een andere bewustzijnstoestand bevinden is het niet alleen voor ons eenvoudiger om deze grote lichtwezens te erkennen maar ook voor hen gemakkelijker om aan ons te verschijnen. Soms zien mensen zelfs engelen als zij niet bij bewustzijn zijn tijdens een operatie of bij een bijna-doodervaring – dus inderdaad niet in de bewustzijntoestand van het normale waakbewustzijn. Dit houdt in dat wij omstandigheden kunnen ‘creëren’ waar engelen als fysieke wezens aan ons kunnen verschijnen, en we onszelf niet in gevaar brengen. We kunnen mediteren en hun dan vragen aan ons te verschijnen of ons in onze slaap te bezoeken. Engelen leven op een ander trillingsniveau dan de mens. Zoals water in waterdamp verandert bij hogere temperatuur en vast wordt bij verlaging ervan, zijn engelen fijnstoffelijker dan mensen in hun aardse lichamen. Door onze begrensde menselijke blik kunnen wij hen niet gemakkelijk zien maar besef wel dat ons onvermogen om hen te zien niet inhoudt dat zij niet bestaan. Engelen zijn net zo werkelijk als jij en ik. Volg je engeleninstinct; luister naar je innerlijke gevoel dat je op de juiste manier verder zal leiden. Vertrouw op je instinct – het is je engel die roept.

Oefening: Vraag een engel om je te bezoeken als je slaapt

Als je gelooft in bidden, neem dan de gelegenheid te baat om in je gebed voor het slapengaan met je engel te spreken. Ofschoon mensen niet rechtstreeks bidden tot engelen zendt God zijn boodschappers naar diegenen die zijn hulp engelen in je leven nodig hebben. Het is prima om engelen (of God) te vragen ook anderen in nood te helpen en dit is de beste tijd om het te vragen. 1. Vraag voordat je gaat slapen aan je engelen om in een droom aan je te verschijnen. Als je geluk hebt krijg je een teken dat zij je verzoek hebben ontvangen. Sommige mensen ontvangen in dromen boodschappen via symbolen en anderen krijgen werkelijke woorden als teken. Misschien heb je het geluk om direct een engel te zien of verschijnt zelfs je eigen beschermengel aan je. Het meest waarschijnlijke moment waarop de engelen je een boodschap of een teken doorgeven is wanneer je op het punt staat in slaap te vallen of vlak voordat je wakker wordt. Natuurlijk zul je dit speciale bezoek waarschijnlijk beter onthouden wanneer de engelen je een teken geven terwijl je wakker bent. 2. Schrijf je ervaring op. Dit dient als een geheugensteuntje en als een aanmoediging voor je engelen om nogmaals op deze manier met jou te communiceren. Deel je ervaring als dat mogelijk is met anderen die geïnteresseerd zijn. Het is de bedoeling je engelenervaringen te delen. Verspreid het woord. Engelengeheim = Vraag je eigen engel in een droom te verschijnen zodat je weet hoe hij of zij eruitziet. * Fragment uit: Engelen in je leven van Jacky Newcomb uitgegeven door Uitgeverij Ankhhermes.


Avatar

Miriam den Ouden

Miriam den Ouden is bureauredacteur bij Uitgeverij AnkhHermes.