10 november 2017: Dag van de Mantelzorg. Zet de mantelzorger in het zonnetje!

10 november 2017

Klein geluk voor de Mantelzorger: het succes

Met Klein Geluk voor de Mantelzorger (2016) schreven Maria Grijpma en Inge Jager een onmisbare gids om goed voor jezelf te zorgen als mantelzorger. Met deze praktische en inspirerende gids worden mantelzorgers uitgenodigd om gebruik te maken van alle mogelijkheden die voor hen beschikbaar zijn. Er zijn nu bijna 10.000 exemplaren verkocht, de laatste grote bestelling: 2.000 boeken naar de Gemeente Den Haag. De verspreiding gaat als een olievlek: via gemeentes (o.a. Woerden, Geldrop-Mierlo, Zuidhorn, Den Haag) , inloophuizen (IPSO), de beroepsvereniging voor mantelzorgmakelaars, mantelzorgorganisaties (o.a. Den Bosch, Papendrecht, Emmeloord, Voerendaal), Heel Holland Zorgt, de politiek: staatssecretaris van Rijn en Gerdi Verbeet, particulieren én er komt dit najaar een Vlaamse editie.

Klein geluk voor de mantelzorger: het boek

Gaan zorgen voor een ander is iets wat je vaak ‘overkomt’: je geliefde, een ouder, een kind of een vriend wordt ziek en jij neemt de zorg op je. Maar wie niet oppast vergeet zichzelf, met alle nare gevolgen van dien. Dit rijke en zeer informatieve boek verlicht het leven van mannen en vrouwen die last hebben van bijvoorbeeld stress, fysieke klachten, gevoelens van machteloosheid of eenzaamheid door de situatie waarin ze zich bevinden. De praktische suggesties en helder geschreven aanwijzingen over o.a. ontspannen, jezelf het beste gunnen, grenzen aangeven, samenwerken, delegeren, opruimen of hulp vragen helpen hen om stap voor stap Klein Geluk terug te brengen in hun leven. Daarnaast bevat het boek volop interviews, boektitels, websites en tal van mogelijkheden om mantelzorgers in Nederland te ondersteunen.

Klein geluk voor de mantelzorger: de auteurs

Maria Grijpma en Inge Jager hebben beiden jarenlange ervaring in de gezondheidszorg, onder andere als coach en trainer. Ook hebben ze beiden ervaring als mantelzorger. Zij weten als geen ander dat je het als mantelzorger niet volhoudt als je niet goed voor jezelf zorgt.

Bekijk hier een filmpje van de auteurs.

Klein geluk voor de mantelzorger | Maria Grijpma en Inge Jager € 17,50 |192 pagina’s | ISBN 9789020213201| Is 1-11-2016 bij Ankh Hermes verschenen, 3e druk januari 2017, 4e druk in voorbereiding.

Neem contact op met Uitgeverij AnkhHermes als u meer informatie wilt over het boek of als u een bestelling wilt doen. We doen u graag een mooi aanbod!