Recensie: Pluk een Roos van Inspirerend Leven

26 april 2017

Lees hier de recensie van 'Pluk een Roos' van Inspirerend Leven door Monique Steen.

Ik was verrast toen ik het boek Pluk een Roos zag. Ik had een leesboek verwacht, maar ik kreeg een kadootje! Een dagboek lijkt het wel, met hele mooie foto’s op de omslag. Een heel persoonlijk boekje, dat voelde ik meteen. Ik was erg benieuwd hoe het boek er verder uit zou zien. Nog meer mooie foto’s en inspirerende teksten. Teksten van schrijvers over emoties, verhaaltjes over ervaringen in het leven, mooie citaten en gedichten. En tussen al deze mooie dingen, heel veel ruimte voor jezelf. Om je gedachten, emoties of wat dan ook op te schrijven, om dingen aan het papier toe te vertrouwen die voor jou belangrijk zijn. Dat kan naar aanleiding zijn van een tekst die in het boek staat, maar ook wanneer je zelf de behoefte voelt om iets op te schrijven. Dit had ik niet verwacht, ik dacht dit is een boek waarin wordt geschreven waarom iemand klaagt of zeurt, wat het betekent als je zeurt, wat je er aan kunt doen om niet zoveel te zeuren en hoe je dat zeuren los kan laten en op een positieve manier weer verder kan in je leven. Maar nee, dit is een boekje voor jezelf, alleen voor jou. En het leuke is, je mag zelf bepalen wat je hier mee doet en wat je er in schrijft. Dit gaat in mijn tas en heb ik voortaan altijd bij me. En als ik voel dat ik wil zeuren of klagen, dan schrijf ik het op. Niet meer voor mezelf houden, dat is niet nodig. Ik ben het kwijt en kan het later nog eens bekijken. Vaak is het dan allemaal niet meer zo erg als het op dat moment leek. Hoe mooi is dat! Dit boek is echt voor iedereen die bezig is met zelfontwikkeling, met zoeken naar balans in je leven, met leven zoals het leven zich aandient. En dat betekent niet dat je je altijd goed voelt en dat alles geweldig is. Ook minder leuke dingen horen bij het leven. Waar het om gaat is dat deze dingen er ook mogen zijn, dat je ze omarm, voelt en dat het goed is. De dingen waar je zelf invloed op kunt hebben, die kun je aanpakken. De andere dingen mag je loslaten en teruggeven, daar hoef je niks meer mee. Dat is wat het boek mij meegeeft. Ik geef het boek een 9!

Wil jij je eigen exemplaar van Pluk een Roos? Bestel er hier dan eentje.