Recensie: Creatief Visualiseren (Shakti Gawain)

6 september 2017

Wat vinden anderen van onze boeken? Lees hier de recensie van 'Creatief Visualiseren' van Shakti Gawain door Joanna van Beek.

Het boek creatief visualiseren van Shakti Gawain heeft de afgelopen jaren al velen mensen geleid door de wijsheid en de weg van het creatief visualiseren.

Deze mooi vormgegeven 12 e (!) herziene uitgave leid je stap voor stap heen door het creatieve proces. In korte, overzichtelijke hoofdstukken  geeft de schrijfster, beknopt maar  duidelijk, haar visie op het stukje proces  weer. Elk hoofdstuk bevat meest aan het eind, een creatieve oefening om direct mee aan de slag te gaan. Dit boek neemt je mee het creatieve visualisatie proces in en door.

Dit boek komt het best tot zijn recht als de lezer er actief mee aan de slag gaat.  Voor dit lezers publiek is het ook bedoeld. Want zonder de nodige wil en inzet om veranderingen aan te willen gaan, en de discipline om de oefeningen dagelijks toe te gaan passen, zal er weinig tot geen  succes behaald worden.

Creatief visualiseren kan zijn vruchten af gaan werpen voor diegene die met  de technieken aan het werk gaat. Er word in dit boek veel aangereikt, als verschillende meditaties, affirmaties en creatieve oefeningen.  Bijvoorbeeld collages maken of schrijven over je wensen. De schrijfster adviseert een werkboek te gaan bijhouden, wat ik heel goed begrijp omdat er het nodige voorbij komt gedurende de tijd dat je er mee bezig bent.  Het is dan zeker praktisch om je gemaakte stappen terug te lezen en de vorderingen te kunnen opschrijven.  Wie de tijd  neemt voor dit proces en de technieken ruimere tijd toepast en trouw blijft doen, zal succes in het uitkomen van zijn of haar doelen en wensen, zeker tot de mogelijkheden behoren!

Ik vind dit boek een echte aanwinst voor mensen die nog niet heel erg bekend zijn met het onderwerp (creatief) visualiseren. Net als  mensen die echt gericht op zoek zijn naar een boek die hen aan de hand meeneemt dit proces door,  stap voor stap.